*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο | Χανιά: Ανήλικος διακινούσε ναρκωτικά μαζί με φίλο του | ΚΟΣΜΟΣ: Ολλανδία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σίπχολ λόγω επικείμενης καταιγίδας | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα άρχισε να παράγει γαλλική εταιρεία | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Σπάνιο γιγάντιο ψάρι που ζει στον Ατλαντικό εμφανίστηκε στη Ζάκυνθο.

Το 2017 ολοκληρώθηκε για την ΑΒ Βασιλόπουλος με τον πιο αισιόδοξο τρόπο, καθώς η εταιρία κατάφερε για έβδομη συνεχή χρονιά να αναδειχθεί «True Leader», στο διαγωνισμό της ICAP GROUP.

To 2017 ήταν έτος σταθμός για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία, καθώς για πρώτη φορά οι πωλήσεις τους, μαζί με αυτές των υβριδικών, έφθασαν στο 52% του μεριδίου αγοράς της χώρας.

Περισσότερα αυτοκίνητα από κάθε άλλη χρονιά αυτής της δεκαετίας πωλήθηκαν το 2017 στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA) και της υπηρεσίας Αδειοδότησης Οχημάτων (KBA), όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του τέταρτου αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού καταστήματος (e-branch) στην περιοχή της Γλυφάδας, στην οδό Λαζαράκη 6.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

H εταιρία «Παπαστράτος» αναζητά άτομα με πάθος και όρεξη για εργασία, για να αναλάβουν την προώθηση και πώληση του προϊόντος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και προσφέρει σειρά παροχών.

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών ERGO ΑΕΕ Ζημιών, Αγροτική Ασφαλιστική και ERGO ΑΕΕ Ζωής με απορρόφηση της δεύτερης και τρίτης εταιρείας από την πρώτη.

Μια οριακά θετική χρονιά, από πλευράς εσόδων, αποδείχθηκε το 2017 για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Ένα ακόμα ελληνικό νησί για καλοκαιρινές διακοπές προτείνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph στους αναγνώστες της για το 2018.

Και το 2017, η εταιρεία προϊόντων καπνού Καρέλιας επέλεξε να παρέχει στους εργαζόμενους της δώρα που μοιάζουν με όνειρο για κάθε εργαζόμενο.

Το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη σύμπραξή του για πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέτος θα συμμετέχει προβάλλοντας 10 έργα video art.

Πιο συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα >>Film Forward του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός άλλων, 10 έργα video art Ελλήνων και ξένων δημιουργών, επιλεγμένα από τη συλλογή του PCAI.
 
Θέματα όπως η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό αλλά και το τεχνητό περιβάλλον, οι μελλοντικές λύσεις αλλά και προκλήσεις που εισάγει η τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά και έννοιες όπως αυτές της ανακύκλωσης, της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και της επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων παρουσιάζονται με αλληγορικό ή και ευθύ τρόπο από τους καλλιτέχνες δια μέσου της κινούμενης εικόνας, με στόχο να αφυπνίσουν και να προβληματίσουν το θεατή.
 
Η συγκεκριμένη σύμπραξη του PCAI με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έναν αναγνωρισμένο θεσμό διεθνούς εμβέλειας με πολυάριθμους επισκέπτες, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον και τη βιώσιμη διαχείριση του μέσω των Τεχνών, κάτι που αποτελεί βασικό άξονα του σκοπού του Polyeco Contemporary Art Initiative.
 
 
Εκδήλωση της Polyeco στην οικία Τέλλογλου
Με αφορμή την παρουσίαση της Συλλογής των έργων κινούμενης εικόνας (moving image) της Πρωτοβουλίας της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη (Polyeco Contemporary Art Initiative – PCAI ), στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οικία Τέλλογλου άνοιξε τις πόρτες της για μία εκδήλωση για τους φίλους και συνεργάτες της εταιρείας POLYECO A.E. στη Θεσσαλονίκη. Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της Polyeco, κ. Ιωάννης Καρακόλης, ενώ ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, ο οποίος αναφέρθηκε στο  PCAI, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε η  POLYECO στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, αλλά και στη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και στην εξωστρεφή επενδυτική δραστηριότητα  που σημειώνει τα τελευταία χρόνια, καθιερώνοντας την ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. 
 
Τη συμμετοχή του PCAI,  στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, χαιρέτησε και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη βαθιά σχέση ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη και τον κινηματογράφο καθώς και την ιδιαιτερότητα των έργων κινούμενης εικόνας της Συλλογής του PCAI με έργα που έχουν δημιουργήσει σπουδαίοι διεθνείς και Έλληνες Σύγχρονοι καλλιτέχνες. Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Elise Jalladeau.
 
Σημειώνεται ότι οι προβολές των έργων της συλλογής του PCAI στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα λάβουν χώρα την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
Τρίτη 7 Νοεμβρίου, 17.00  84’ 
Κινηματογράφος Ολύμπιον, Αίθουσα Παύλος Ζάννας  
 
STOMACH OF THE WORLD, Eva KOTATKOVA, 45’ 
BANANALAND, Loukia ALAVANOU, 16’ 
WHAT THE SUN HAS SEEN, Agnieszka POLSKA, 7’20’’ 
ALWAYS A BODY, ALWAYS A THING, Eva PAPAMARGARITI,  15’ 
  
Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 17.00, 85’
Κινηματογράφος Ολύμπιον, Αίθουσα Παύλος Ζάννας
  
PFUI — PISH, PSHAW / PRR, Saskia OLDE WOLBERS, 20’27’’ 
KEPLER, Giorgos DRIVAS, 14’50’’ 
FICTITIOUS IMPRINTS, Eva PAPAMARGARITI, 9’16’’, 
WITH HISTORY IN A ROOM FILLED WITH PEOPLE WITH FUNNY NAMES,  Korakrit ARUNANONDCHAI, 24’ 
COTTON CHRONICLES,  Natasa EFSTATHIADI,   7’10’’ 
THE MAGICAL STATE, Sophia Al-Maria, 6’08’’ 
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα μπορείτε να βρείτε στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ: http://www2.filmfestival.gr/en/section-tiff/section/485 


Υποκατηγορία: Πρόσφατα θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013