*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής - Κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ | SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: Όχι στην κατάχρηση αντιβιοτικών | Ρόδος: Σχολικό έπεσε σε ρέμα βάθους τριών μέτρων | Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - 21 συλλήψεις | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: NASA: Και επίσημα «νεκρό» το ρομποτικό ρόβερ Opportunity στον Άρη.

Ο ανανεωμένος ιστότοπος staralliance.com προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα για τους επιβάτες της Συμμαχίας.

Η Vodafone χαρακτηρίζεται από την Gartner ως ένας διεθνής ηγέτης στην έρευνα Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide*  για πέμπτη συνεχή χρονιά.

H SEAT προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Mobile World Congress, το παγκόσμιο event-ορόσημο της κινητής τηλεφωνίας και της συνδεσιμότητας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας της φαρμακοβιομηχανίας και των ενώσεων ασθενών αποτελεί κοινό αίτημα των δυο μερών,

Η πορεία της Citroen τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτη επιτυχίες και αυτό μοιάζει να είναι τμήμα της συνολικής τροχιάς ανάπτυξης στην οποία έχει μπει, με τη νέα προσέγγιση που της προσφέρει η γκάμα των μοντέλων της.

Mε θέμα «Οικονομικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring» πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και η Πειραιώς Factoring, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί το 1o Διακρατικό Επιχειρηματικό Forum με συναντήσεις Β2Β, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογεώργης», στο πλαίσιο του έργου e-Business Pages του προγράμματος Interreg BalkanMed.

Η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. θα προμηθεύσει το 2019 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με 220 SYM Symphony 125i Cargo

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, πραγματοποίησε ακόμη μια δράση προσφοράς, προχωρώντας στη δωρεά συστήματος ομοαξονικής συμπαρατήρησης για τη βελτίωση του χειρουργικού μικροσκοπίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

«Chūnjié kuàilè»! Με την ευχή αυτή, «Ευτυχισμένη η Κινεζική Νέα Χρονιά», και σειρά από δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στους χώρους του, υποδέχεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τους Κινέζους ταξιδιώτες, καθώς, σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η κινεζική πρωτοχρονιά από τις 5 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Επίσκεψη στην Ελλάδα της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT)

 

για την συμμετοχή της στο διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018 και την διοργάνωση του προγράμματος «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)»

 

Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT), προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για την στήριξη των χωρών που θα διοργανώσουν το πρόγραμμα πιστοποίησης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)».

 

Η Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει στην Αθήνα και θα διοργανωθεί από κοινού με το επιστημονικό τμήμα αθλητικής φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ), διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Επιτροπής  http://isosi.psf.org.gr   (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 –Χαλάνδρι).

 

Στο διεθνές συμπόσιο ομιλητές θα είναι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της IFSPT, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα που αντικείμενο τους είναι η διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων στα τμήματα φυσικοθεραπείας της χώρας.

 

Παράλληλα, το τριήμερο  29/6, 1/7 και 2/7, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο «Αθλητική Φυσικοθεραπεία - Επίπεδο 1», που αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων σεμιναρίων που οδηγούν στην πιστοποίηση.

 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί το πρόγραμμα πιστοποίησης του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλίας - Australian Physiotherapy Association (APA) για την απονομή του  τίτλου «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)», όπως χορηγείται στον αντίστοιχο Σύλλογο.

 

Το πρόγραμμα πιστοποίησης είναι αναγνωρισμένο και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT).

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.psf.org.gr/psf-news-5369.htm

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού με τίτλο: «Αθλητική Φυσικοθεραπεία - Επίπεδο 1». Σε αυτό το τριήμερο σεμινάριο θα μελετηθούν θεωρητικά και πρακτικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αθλητικών τραυματισμών βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης. Θα παρουσιαστούν θέματα που θα περιλαμβάνουν τον ώμο, την ποδοκνημική και το γόνατο, εστιάζοντας στον τραυματισμό συνδέσμων, τενόντων και  μυών. 

 

Σκοπός είναι να μπορεί ο εκπαιδευόμενος που θα ολοκληρώσει το Επίπεδο 1 (Level 1) να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την οξεία διαχείριση του τραυματισμένου αθλητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο (on field), καθώς των φυσικοθεραπευτικών αναγκών  μιας ομάδας που ταξιδεύει σε αθλητική διοργάνωση. Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα με πρακτική εφαρμογή περίδεσης.

 

Για την απόκτηση της πιστοποίησης, θα πραγματοποιηθεί 2 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξ’ αποστάσεως αξιολόγηση με μορφή πολλαπλών ερωτήσεων. 

 

Μαθησιακά αποτελέσματα

 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Επίπεδου 1 οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση: 

 

1. Να επιδεικνύουν ικανότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και διαμόρφωσης ενός κατάλληλου πλάνου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης για τραυματισμούς της ποδοκνημικής άρθρωσης.

 

2. Να επιδεικνύουν ικανότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και διαμόρφωσης ενός κατάλληλου πλάνου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης για τραυματισμούς γόνατος.

 

3. Να εφαρμόζουν γνώσεις λειτουργικής ανατομίας και εμβιομηχανικής του άνω άκρου στην αξιολόγηση, τη διάγνωση και την άμεση  αντιμετώπιση των τραυματισμών της ωμικής ζώνης.

 

4. Να επιδεικνύουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των τραυματισμών σε αθλητικούς χώρους (on-field injuries) και συγκεκριμένα να επιδεικνύουν γνώσεις αποτελεσματικής εξέτασης και θεραπείας των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης σε αθλητικούς χώρους.

 

5. Nα προσδιορίζουν τον ρόλο του αθλητικού Φυσικοθεραπευτή σε ότι αφορά στην πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση των τραυματισμών στα πλαίσια της αθλητικής ομάδας. Επίσης, να μπορούν να περιγράφουν τη δομή της ιατρικής ομάδας σε μια αθλητική ομάδα και να προσδιορίζουν επακριβώς το ρόλο του αθλητικού Φυσικοθεραπευτή. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι επίσης σε θέση να αναγνωρίζουν τομείς της αθλητικής κάλυψης ενός αγώνα σε ότι αφορά θέματα όπως τη διαχείριση κινδύνου, την καταγραφή των τραυματικών δεδομένων, την ασφάλιση και την αποζημίωση.

 

6. Να εφαρμόζουν τεχνικές περίδεσης στον αθλητή.

 

7. Να επεξεργάζονται ατομικές περιπτώσεις αθλητών  σχετικά:

 

με τεχνικές αρχικής-προσωρινής διάγνωσης

 

με διαφοροδιάγνωση

 

με την περιγραφή δοκιμασιών  που χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της διάγνωσης

 

με την διαμόρφωση ενός σχεδίου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης

 

με την διαμόρφωση μιας λίστας σημαντικών παραγόντων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση μη τραυματικών κακώσεων.

 

8. Να επιδεικνύουν γνώσεις επί των φυσιολογικών και χρονικών διεργασιών της φλεγμονής και της επούλωσης του τένοντα, των συνδέσμων και του μυϊκού ιστού.

 Υποκατηγορία: Πρόσφατα θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013