*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στο κέντρο για τη συναυλία των Scorpions | Ηράκλειο: 57χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε αυλή | Σεισμός Μεγέθους 4,5 νότια της Ιεράπετρας | ΚΟΣΜΟΣ: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν.

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του properties4sale.gr, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΔΗΜ. ΤΖΩΡΤΖΗ  ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία αναδιάρθρωση της παραγωγής, με την οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο χυμών στον Βόλο και ενώ προηγήθηκαν το 2012 ανάλογες κινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα,

 

 

 

Αύξηση, κατά 11,74% σε αξία και 49,50% σε όγκο, σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικών τυριών στη Γαλλία το 2017, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Η SEAT κατευθύνεται προς την Κίνα. Η Volkswagen Group China και η Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC),

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, μέλους του ομίλου Μουζενίδη, ανακοινώνεται η ένταξη στο δυναμικό της, του κ. Θάνου Πασχάλη, ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου, θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πέντε νέες γεύσεις παγωτού, με την εγγύηση ποιότητας της άριστης πρώτης ύλης από τις φάρμες των Ελλήνων παραγωγών του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, συμπληρώνουν προοδευτικά την δυναμική ανάπτυξη του προϊοντικού του portfolio.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη συμφωνία πώλησης μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου λιανικής πίστης συνολικής πιστωτικής απαίτησης €2.238εκατ ή €385εκατ μεικτής λογιστικής αξίας

Επίσκεψη στην Ελλάδα της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT)

 

για την συμμετοχή της στο διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018 και την διοργάνωση του προγράμματος «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)»

 

Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT), προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για την στήριξη των χωρών που θα διοργανώσουν το πρόγραμμα πιστοποίησης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)».

 

Η Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει στην Αθήνα και θα διοργανωθεί από κοινού με το επιστημονικό τμήμα αθλητικής φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ), διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Επιτροπής  http://isosi.psf.org.gr   (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 –Χαλάνδρι).

 

Στο διεθνές συμπόσιο ομιλητές θα είναι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της IFSPT, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα που αντικείμενο τους είναι η διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων στα τμήματα φυσικοθεραπείας της χώρας.

 

Παράλληλα, το τριήμερο  29/6, 1/7 και 2/7, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο «Αθλητική Φυσικοθεραπεία - Επίπεδο 1», που αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων σεμιναρίων που οδηγούν στην πιστοποίηση.

 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί το πρόγραμμα πιστοποίησης του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλίας - Australian Physiotherapy Association (APA) για την απονομή του  τίτλου «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)», όπως χορηγείται στον αντίστοιχο Σύλλογο.

 

Το πρόγραμμα πιστοποίησης είναι αναγνωρισμένο και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT).

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.psf.org.gr/psf-news-5369.htm

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού με τίτλο: «Αθλητική Φυσικοθεραπεία - Επίπεδο 1». Σε αυτό το τριήμερο σεμινάριο θα μελετηθούν θεωρητικά και πρακτικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αθλητικών τραυματισμών βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης. Θα παρουσιαστούν θέματα που θα περιλαμβάνουν τον ώμο, την ποδοκνημική και το γόνατο, εστιάζοντας στον τραυματισμό συνδέσμων, τενόντων και  μυών. 

 

Σκοπός είναι να μπορεί ο εκπαιδευόμενος που θα ολοκληρώσει το Επίπεδο 1 (Level 1) να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την οξεία διαχείριση του τραυματισμένου αθλητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο (on field), καθώς των φυσικοθεραπευτικών αναγκών  μιας ομάδας που ταξιδεύει σε αθλητική διοργάνωση. Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα με πρακτική εφαρμογή περίδεσης.

 

Για την απόκτηση της πιστοποίησης, θα πραγματοποιηθεί 2 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξ’ αποστάσεως αξιολόγηση με μορφή πολλαπλών ερωτήσεων. 

 

Μαθησιακά αποτελέσματα

 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Επίπεδου 1 οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση: 

 

1. Να επιδεικνύουν ικανότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και διαμόρφωσης ενός κατάλληλου πλάνου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης για τραυματισμούς της ποδοκνημικής άρθρωσης.

 

2. Να επιδεικνύουν ικανότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και διαμόρφωσης ενός κατάλληλου πλάνου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης για τραυματισμούς γόνατος.

 

3. Να εφαρμόζουν γνώσεις λειτουργικής ανατομίας και εμβιομηχανικής του άνω άκρου στην αξιολόγηση, τη διάγνωση και την άμεση  αντιμετώπιση των τραυματισμών της ωμικής ζώνης.

 

4. Να επιδεικνύουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των τραυματισμών σε αθλητικούς χώρους (on-field injuries) και συγκεκριμένα να επιδεικνύουν γνώσεις αποτελεσματικής εξέτασης και θεραπείας των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης σε αθλητικούς χώρους.

 

5. Nα προσδιορίζουν τον ρόλο του αθλητικού Φυσικοθεραπευτή σε ότι αφορά στην πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση των τραυματισμών στα πλαίσια της αθλητικής ομάδας. Επίσης, να μπορούν να περιγράφουν τη δομή της ιατρικής ομάδας σε μια αθλητική ομάδα και να προσδιορίζουν επακριβώς το ρόλο του αθλητικού Φυσικοθεραπευτή. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι επίσης σε θέση να αναγνωρίζουν τομείς της αθλητικής κάλυψης ενός αγώνα σε ότι αφορά θέματα όπως τη διαχείριση κινδύνου, την καταγραφή των τραυματικών δεδομένων, την ασφάλιση και την αποζημίωση.

 

6. Να εφαρμόζουν τεχνικές περίδεσης στον αθλητή.

 

7. Να επεξεργάζονται ατομικές περιπτώσεις αθλητών  σχετικά:

 

με τεχνικές αρχικής-προσωρινής διάγνωσης

 

με διαφοροδιάγνωση

 

με την περιγραφή δοκιμασιών  που χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της διάγνωσης

 

με την διαμόρφωση ενός σχεδίου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης

 

με την διαμόρφωση μιας λίστας σημαντικών παραγόντων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση μη τραυματικών κακώσεων.

 

8. Να επιδεικνύουν γνώσεις επί των φυσιολογικών και χρονικών διεργασιών της φλεγμονής και της επούλωσης του τένοντα, των συνδέσμων και του μυϊκού ιστού.

 Υποκατηγορία: Πρόσφατα θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013