*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: ΕΛΣΤΑΤ: 6.119 σπίτια στην Ξάνθη δεν έχουν… τουαλέτα | Σπάρτη: Συνελήφθη 54χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων | Πτολεμαϊδα: Ομάδα 30 ατόμων εγκλωβίστηκε σε καταφύγιο από τα χιόνια | Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Φλώρινα λόγω χιονιά | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Χρυσό για την ελληνική ομάδα παίδων στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη.

Τις πύλες της άνοιξε από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου η τουριστική έκθεση ITB Asia 2018,

Το φράγμα του 1,5 δισ. ευρώ ξεπέρασαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 οι πωλήσεις των  τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα

Η Huawei Ελλάδος συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Seeds for the Future, που διοργανώνει ο Όμιλος Huawei στην Κίνα.

 

 

 

Τους επιτυχόντες στην τελική φάση του προγράμματος Project Future καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας για την έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ ΘΕΡΑΠΕΊΑΣ (ΕΕΕΘ) στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών,

Το πρόγραμμα STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone, μετά την ολοκλήρωση 2 χρόνων του, εμπλουτίζεται και αυξάνει την εμβέλεια δράσης του με την προσθήκη του mobile εκπαιδευτικού παιχνιδιού “The Moondiver Xperience”.

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός νέου γραφείου, ως   υποκατάστημα του Τεχνικού Κέντρου της στην Ευρώπη (NTCE), στην Αγία Πετρούπολη.

Στα νέα δεδομένα της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και στα μέτρα αντιμετώπισής της εστίασαν οι ομιλίες στην επετειακή εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ

Επειδή οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος μας, μας «καίνε» και επειδή, όπως «ακούγεται», οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθούν και τότε θα «τσουρουφλιστούμε» οι λογαριασμοί, το ΚΕ.Π.ΚΑ.

Επίσκεψη στην Ελλάδα της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT)

 

για την συμμετοχή της στο διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018 και την διοργάνωση του προγράμματος «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)»

 

Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT), προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για την στήριξη των χωρών που θα διοργανώσουν το πρόγραμμα πιστοποίησης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)».

 

Η Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει στην Αθήνα και θα διοργανωθεί από κοινού με το επιστημονικό τμήμα αθλητικής φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ), διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Επιτροπής  http://isosi.psf.org.gr   (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 –Χαλάνδρι).

 

Στο διεθνές συμπόσιο ομιλητές θα είναι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της IFSPT, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα που αντικείμενο τους είναι η διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων στα τμήματα φυσικοθεραπείας της χώρας.

 

Παράλληλα, το τριήμερο  29/6, 1/7 και 2/7, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο «Αθλητική Φυσικοθεραπεία - Επίπεδο 1», που αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων σεμιναρίων που οδηγούν στην πιστοποίηση.

 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί το πρόγραμμα πιστοποίησης του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλίας - Australian Physiotherapy Association (APA) για την απονομή του  τίτλου «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)», όπως χορηγείται στον αντίστοιχο Σύλλογο.

 

Το πρόγραμμα πιστοποίησης είναι αναγνωρισμένο και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT).

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.psf.org.gr/psf-news-5369.htm

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού με τίτλο: «Αθλητική Φυσικοθεραπεία - Επίπεδο 1». Σε αυτό το τριήμερο σεμινάριο θα μελετηθούν θεωρητικά και πρακτικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αθλητικών τραυματισμών βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης. Θα παρουσιαστούν θέματα που θα περιλαμβάνουν τον ώμο, την ποδοκνημική και το γόνατο, εστιάζοντας στον τραυματισμό συνδέσμων, τενόντων και  μυών. 

 

Σκοπός είναι να μπορεί ο εκπαιδευόμενος που θα ολοκληρώσει το Επίπεδο 1 (Level 1) να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την οξεία διαχείριση του τραυματισμένου αθλητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο (on field), καθώς των φυσικοθεραπευτικών αναγκών  μιας ομάδας που ταξιδεύει σε αθλητική διοργάνωση. Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα με πρακτική εφαρμογή περίδεσης.

 

Για την απόκτηση της πιστοποίησης, θα πραγματοποιηθεί 2 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξ’ αποστάσεως αξιολόγηση με μορφή πολλαπλών ερωτήσεων. 

 

Μαθησιακά αποτελέσματα

 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Επίπεδου 1 οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση: 

 

1. Να επιδεικνύουν ικανότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και διαμόρφωσης ενός κατάλληλου πλάνου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης για τραυματισμούς της ποδοκνημικής άρθρωσης.

 

2. Να επιδεικνύουν ικανότητες αξιολόγησης, διάγνωσης και διαμόρφωσης ενός κατάλληλου πλάνου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης για τραυματισμούς γόνατος.

 

3. Να εφαρμόζουν γνώσεις λειτουργικής ανατομίας και εμβιομηχανικής του άνω άκρου στην αξιολόγηση, τη διάγνωση και την άμεση  αντιμετώπιση των τραυματισμών της ωμικής ζώνης.

 

4. Να επιδεικνύουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των τραυματισμών σε αθλητικούς χώρους (on-field injuries) και συγκεκριμένα να επιδεικνύουν γνώσεις αποτελεσματικής εξέτασης και θεραπείας των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης σε αθλητικούς χώρους.

 

5. Nα προσδιορίζουν τον ρόλο του αθλητικού Φυσικοθεραπευτή σε ότι αφορά στην πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση των τραυματισμών στα πλαίσια της αθλητικής ομάδας. Επίσης, να μπορούν να περιγράφουν τη δομή της ιατρικής ομάδας σε μια αθλητική ομάδα και να προσδιορίζουν επακριβώς το ρόλο του αθλητικού Φυσικοθεραπευτή. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι επίσης σε θέση να αναγνωρίζουν τομείς της αθλητικής κάλυψης ενός αγώνα σε ότι αφορά θέματα όπως τη διαχείριση κινδύνου, την καταγραφή των τραυματικών δεδομένων, την ασφάλιση και την αποζημίωση.

 

6. Να εφαρμόζουν τεχνικές περίδεσης στον αθλητή.

 

7. Να επεξεργάζονται ατομικές περιπτώσεις αθλητών  σχετικά:

 

με τεχνικές αρχικής-προσωρινής διάγνωσης

 

με διαφοροδιάγνωση

 

με την περιγραφή δοκιμασιών  που χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της διάγνωσης

 

με την διαμόρφωση ενός σχεδίου άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης

 

με την διαμόρφωση μιας λίστας σημαντικών παραγόντων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση μη τραυματικών κακώσεων.

 

8. Να επιδεικνύουν γνώσεις επί των φυσιολογικών και χρονικών διεργασιών της φλεγμονής και της επούλωσης του τένοντα, των συνδέσμων και του μυϊκού ιστού.

 Υποκατηγορία: Πρόσφατα θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013