*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πρωταπριλιά με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας | Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ.

Καθαρά κέρδη ύψους 37 εκατ. ευρώ και συγκρίσιμα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) 123 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια για το α' τρίμηνο 2019.

Ο όμιλος εταιρειών GOLDEN GREECE HOLDINGS που δραστηριοποιείται στο χώρο της Φαρμακευτικής και Βιομηχανικής Κάνναβης

Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε ακόμα ένα e-branch, το 7ο του δικτύου ηλεκτρονικών καταστημάτων της, το οποίο ήδη εξυπηρετεί το κοινό στη Στοά Σπυρομήλιου (City Link), στην καρδιά της Αθήνας.

Η Volvo υπέγραψε συμφωνίες μακράς διαρκείας με τους κορυφαίους κατασκευαστές μπαταριών CATL και LG Chem.

προτρέπει η  ΑΔΑΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Η Bayer, ο παγκόσμιος ηγέτης στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας, επενδύει σημαντικά στην καινοτομία δημιουργώντας νέες λύσεις που παράγουν προστιθέμενη αξία για το κοινό και την κοινωνία στους τομείς της υγείας και της διατροφής.

Ομιλία της Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ στο «Diversity Conference»

105 εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχαν στον φιλανθρωπικό αγώνα «Διαδρομή Αγάπης» με σύνθημα «Ελάτε να στείλουμε όλοι μαζί μήνυμα ελπίδας για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού!»

Την κοινή δήλωση των 100 Διευθυνόντων Συμβούλων Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών οργανισμών, με την οποία απευθύνουν πρόσκληση σε δράση για μια νέα διαπραγμάτευση για την Ευρώπη (CEOs to Action and Collabotation for a New Deal for Europe) προσυπέγραψε η INTERAMERICAN, δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Γιάννη Καντώρου.

Σε αναζήτηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας για το 2019 βρίσκεται η Ευρώπη, μετά από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Το ετήσιο βραβείο «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας» απονέμεται στις πόλεις με τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα καινοτομίας. Πόλεις που βρίσκουν συμμετοχικούς τρόπους για να συνδέουν τους πολίτες, τον δημόσιο τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία νέων λύσεων που θα προσφέρουν κοινωνικά οφέλη σε όλους. Την κήρυξη του φετινού διαγωνισμού έκανε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, κ. Κάρλος Μοέδας, από την Αθήνα, την πρωτεύουσα που κέρδισε τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» για το 2018. Το Βραβείο Πρωτεύουσας Καινοτομίας, γνωστό και ως iCapital, χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» της ΕΕ. Φέτος, ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 6 Ιουνίου και αφορά πόλεις, με πληθυσμό τουλάχιστον 100.000 κατοίκων, στα κράτη μέλη της ΕΕ και στις χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων 2020». Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου, ενώ η νικήτρια πόλη θα λάβει, όπως και οι προηγούμενες νικήτριες (Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Παρίσι και Αθήνα) 1 εκατομμύριο ευρώ, για να ενισχύσει και να προωθήσει τις καινοτόμες δράσεις της. Οι επικρατέστερες υποψήφιες θα λάβουν 100.000 ευρώ για να ενισχύσουν τις καινοτόμες δραστηριότητές τους.
Πόλεις-πρότυπα
Η Βαρκελώνη κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό, που διενεργήθηκε το 2014, και βραβεύτηκε για την προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να φέρει την πόλη πιο κοντά στους ανθρώπους, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία τους. Το Άμστερνταμ κέρδισε τον διαγωνισμό το 2016 για την επιτυχή δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Το Παρίσι ονομάστηκε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας το 2017 για την υποστήριξή του στην ανάπτυξη της τοπικής start-up κοινότητας, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που προσφέρει στους πολίτες της να συνδημιουργήσουν ενεργά το μέλλον της πόλης. Το 2018, η Αθήνα κέρδισε τον τίτλο ως παράδειγμα μιας πόλης που, παρά τις πολλές προκλήσεις, χρησιμοποίησε την καινοτομία για να βοηθήσει την τοπική κοινότητα να επιφέρει αλλαγές και να ανοίξει ένα παράθυρο εξωστρέφειας στον κόσμο. «Τα βραβεία ‘‘Πρωτεύουσα Καινοτομίας‘‘ αφορούν τόσο τις ιδέες και τα εργαλεία, όσο και τις δυνατότητες των πολιτών να συμμετέχουν και να αποφασίζουν τον τρόπο διαχείρισης της πόλης τους. Οι προηγούμενες νικήτριες αποτελούν πραγματικά πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανυπομονώ να δω πολλές υποψηφιότητες από πόλεις που χρησιμοποιούν καινοτόμες λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα οξύτερα προβλήματά τους και για να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων τους» ανέφερε ο κ. Μοέδας.Υποκατηγορία: Πρόσφατα θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013