*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Έκλεψαν πανάκριβα παλιά κρασιά από οινοποιείο στο Κιλκίς | Σπείρα ενόπλων διακινούσε ηρωίνη στην Κορινθία | Ανατίναξαν ΑΤΜ στον Γέρακα - Οι δράστες έφυγαν με τις κασετίνες | Ιερόσυλοι διέρρηξαν τον Καθεδρικό Ναό στην Ύδρα | «Μπλακ-άουτ» στον... μισό Βόλο και σε χωριά του Πηλίου.

Τη σημασία της διατήρησης της υγείας των νεφρών για όλους σε όλο τον κόσμο και για όλη τη διάρκεια της ζωής τους,

Η στρατηγική διάθεση πόρων στον τομέα της υγείας αποτελεί απαραίτητη επένδυση στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος συνυπέγραψε, την κοινή διακήρυξη της συμμαχίας Industry4Europe προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων

Η Lime Capital Partners Ltd ("LCP") συμφώνησε με το Επενδυτικό Κεφάλαιο Piraeus Taneo Capital ("PTCF") για την απόκτηση του 44,73% της εταιρείας U&S Unismack ΑΒΕΕ.

Τις 19+1 επιχειρήσεις που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη χρονιά που ήδη διανύουμε, με βάση τα όσα έκαναν ή δρομολόγησαν το 2018,

Επέκταση του προγράμματος της Mondelēz International για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών στις περιοχές καλλιέργειας κακάο

Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

Με την ευκαιρία της σημερινής της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda μίλησε για επιτάχυνση των φιλοδοξιών της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το αποκαλυφθέν πρωτότυπο crossover ΙΜQ ενσωματώνει το πρωτοποριακό ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Nissan, που θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα παραγωγής από το 2022.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική κατέβαλε αποζημιώσεις 27 εκατ. ευρώ για το 2018, έχοντας και αυτή την χρονιά ως πρώτη της προτεραιότητα την άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τους ασφαλισμένους της.

Ε.Ι. Παστέρ - 27 Φεβρουαρίου 2019

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων 2019 Σύλλογοι – Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων διοργάνωσαν υπό την Αιγίδα της Π.Ε.Σ.ΠΑ. σειρά δράσεων και εκδηλώσεων από τις 23/2/2019 έως και 26/2/2019 και συγκεκριμένα:
    • Επίσκεψη – ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον Σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος (H-MGA),
    • Διαδραστική εκδήλωση ''Βάλε και εσύ το δικό σου κομμάτι'' στο Πολ. Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» από την Ένωση Γονέων και Φίλων με Σύνδρομο Rett «Άγγελοι Γης»,
    • «6.000 σπάνιες παθήσεις – 6.000 βήματα» από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση (NF),
    • Ενημερωτική επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για θέματα των ασθενών, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών & Φίλων Πασχόντων από Λυσοσωμικά Νοσήματα «Η Αλληλεγγύη» και τον Ελληνικό Σύλλογο Πνευμονικής Ίνωσης «ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΖΩΗΣ»
και συμμετοχή της Ένωσης Πασχόντων Οικογενειών με VHL Ελλάδος “VHL Family Alliance Greece”.
Η σειρά εκδηλώσεων κορυφώθηκε με την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 27 Φεβρουαρίου 2019 η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων στο Ε.Ι. Παστέρ με τίτλο: «Γεφυρώνοντας την Υγεία με την Κοινωνική Φροντίδα».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Συλλόγων – Μελών της Π.Ε.Σ.ΠΑ., πλήθος ασθενών, επιστήμονες του ιατρικού και φαρμακευτικού κλάδου,  Διοικητές και εκπρόσωποι Κρατικών Φορέων από τον χώρο της Υγείας, πολιτειακοί παράγοντες αλλά και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ των άλλων και:
    • Ο τ. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Αθηνών, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
    • Ο Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
    • Ο παιδίατρος Κος Κων/νος Γρηγοράκος εκ μέρους του Βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου
    • Η Πρόεδρος του Ε.Ι. Παστέρ κ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου
    • Ο τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.) Κος Αντώνης Αυγερινός
    • Ο εκπρόσωπος και Ταμίας της EURORDIS Κος Δημήτριος Συνοδινός και
    • Η Αναπλ. Διοικήτρια του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» Κα  Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος της ΠΕΣΠΑ κ. Όλγα Οικονόμου ανακήρυξε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Π. Γεωργακόπουλο επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στους Σπάνιους Ασθενείς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ιδιαίτερη συγκίνηση για όλους τους παρευρισκόμενους, ειδικά ύστερα από τις παρουσιάσεις του καθημερινού αγώνα που κάνουν όλοι οι ασθενείς αλλά και οι φροντιστές τους, οι οποίοι  τους στηρίζουν στον καθημερινό αγώνα της ζωής με μια σπάνια πάθηση.
Κλείνοντας επιτυχημένα και με την ενεργή δράση των Συλλόγων-Μελών της ΠΕΣΠΑ την καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2019, το μήνυμα από όλες τις δράσεις μας ήταν δυνατό και αισιόδοξο:
ΣΠΑΝΙΟΣ ΝΑΙ, ΜΟΝΟΣ ΟΧΙΥποκατηγορία: Πρόσφατα θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013