*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** Υπουργείο Παιδείας: 20.558 προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση | Κρήτη: Κοριτσάκι 12 ετών έκανε απόπειρα αυτοκτονίας | Από βραχυκύκλωμα προκλήθηκε πυρκαγιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Κύθνος: Μνημειώδεις κατασκευές και σημαντικά ευρήματα έφεραν στο φως οι ανασκαφές.

ΑΧΑ One team στη Στοκχόλμη Ένα κορυφαίο ταξίδι για τους 70 κορυφαίους συνεργάτες agency

Έρευνα της Vendora αποκαλύπτει δραματικά αυξανόμενες τάσεις στις αγοραπωλησίες αντικειμένων από δεύτερο χέρι

Στο Tech Life, την ετήσια εκδήλωσή της στην IFA η Lenovo, παρουσίασε μια σειρά από συσκευές για ακόμα πιο έξυπνο σπίτι,

Νεος διευθυνων συμβουλος της ΔΕΠΑ Α.Ε.ο κ. Κωνσταντινος Ξιφαρας

Η Siemens προχώρησε στην επέκταση της οικογένειας προϊόντων με συσκευές επικοινωνίας υψηλής χρησιμότητας Ruggedcom Multi-Service Platform,

Μία πιλοτική κλινική μελέτη Φάσης 3 που αξιολόγησε το dupilumab για τη θεραπεία της σοβαρής Ατοπικής Δερματίτιδας σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών

Πάνω από 5.000 κορίτσια έλαβαν προϊόντα προσωπικής υγιεινής για όλο το σχολικό έτος και συνεχίζουμε

Καινοτομία κορυφής στην κατηγορία των «πράσινων» οχημάτων αποτελεί το 3MX,

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. συμπεριλαμβάνεται στους κοινωνικά υπεύθυνους Οργανισμούς και Εργοδότες της ειδικής έκδοσης “Leading Employers in Greece” που δημοσίευσε πρόσφατα η Icap Group.

H Schneider Electric έχει δεσμευτεί ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των ανακυκλωμένων πλαστικών στα προϊόντα της έως το 2025

Με αυξανόμενες τις πιέσεις για τα θέματα του κλίματος και των φυσικών πόρων, είναι ζωτικής σημασίας τα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης να εξελίσσονται σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και να ενταχθούν περισσότερο στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η κυκλική οικονομία αντιπροσωπεύει μια σοφή εναλλακτική λύση σε εντατικά οικονομικά μοντέλα πόρων και δρα ως στοιχείο διαφοροποίησης προς τους πελάτες.
Στον κλάδο μας, η κυκλική οικονομία (circularity) σημαίνει κυρίως περισσότερες υπηρεσίες, εκσυγχρονισμό, επέκταση της διάρκειας ζωής, προσφορές as-a-Service & Leasing και διαχείριση του προϊόντος στο τέλος του κύκλου ζωής του, τα οποία είναι σημαντικά για το περιβάλλον και οδηγούν σε μακροπρόθεσμη βιώσιμη σχέση με τους πελάτες.
Ωστόσο, κυκλική οικονομία (circularity) σημαίνει επίσης «χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα και πιο πράσινα υλικά». Το να είμαστε πιο κοντά στο concept της κυκλικής οικονομίας στα υλικά μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Schneider Electric. Κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου «The Circulars 2019 award» στο World Economic Forum στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Jean-Pascal Tricoire της εταιρείας, τόνισε ότι «θέλουμε να διευκολύνουμε και να προωθήσουμε την καινοτομία ικανοποιώντας τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των πελατών μας» (εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό video).
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σε συνεργασία με την BASF την έννοια της χημικής ανακύκλωσης του πρότυπου Μικροαυτόματου Διακόπτη Acti 9 iK60 που ενσωματώνει φλογοεπιβραδυντικό με ενισχυμένο BASF Ultramid®. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2019 στο Ντίσελντορφ (Γερμανία) πριν από την επερχόμενη έκθεση K 2019* (Οκτώβριος 16-23, 2019).
Ο κ. Xavier Houot, Senior Vice President Group Environment, Safety, Real Estate της Schneider Electric, δήλωσε: «Έχουμε δεσμευτεί για μηδενική εκπομπή άνθρακα και λύσεις κυκλικής οικονομίας, ενώ η αναζήτηση πιο ‘πράσινων’ υλικών αποτελεί μέρος του DNA μας. Αξιολογούμε ενεργά την ικανότητα των δευτερογενών πρώτων υλών, όπως τα ανακυκλωμένα πλαστικά, να ανταποκριθούν στα απαιτητικά πρότυπα ποιότητας και τους αυστηρούς κανονισμούς και τους κανόνες της βιομηχανίας. Βασιζόμαστε στην τεχνογνωσία της BASF για να παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα της αειφορίας και να προσφέρουμε περιβαλλοντικά καλύτερες και οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις στις πρωτογενείς πρώτες ύλες. Ελπίζουμε ότι αυτό το εγχείρημα με την BASF θα ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες κυκλικές καινοτομίες στα υλικά που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας».
Αυτό το εγχείρημα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η Schneider Electric θέτει την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της και ότι είναι δυνατό να ενισχύσει ένα βιώσιμο μέλλον με το πλαστικό ως υλικό. Η προσέγγιση της Schneider Electric σε σχέση με την κυκλική οικονομία είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για την αποφυγή του ‘σπάταλου’ γραμμικού συστήματος "εξαγωγή, παραγωγή, διάθεση" (ή "λήψη, κατασκευή, διάθεση") που είναι επιζήμιo για τον πλανήτη και το κλίμα. Μέσω της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες ελπίζουν να δείξουν πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμόσουν αυτά που προσφέρουν ώστε να είναι πιο κυκλικές, επιτρέποντας στην οικονομία του πλανήτη να ευημερήσει.
Αυτό συμβαδίζει με τη δέσμευση της Schneider Electric να διπλασιάσει τον αριθμό των ανακυκλωμένων πλαστικών στα προϊόντα της έως το 2025 (βασική γραμμή του 2017) - μια δέσμευση που αναλήφθηκε πέρυσι στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσης «New Plastics Economy Global Commitment» του Ιδρύματος Ellen MacArthur και του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γαλλίας.
*Η έκθεση ‘K 2019’ θα πραγματοποιηθεί στο  Ντίσελντορφ από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου 2019.Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Εμπόριο - Κατασκευές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013