*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής - Κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ | SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: Όχι στην κατάχρηση αντιβιοτικών | Ρόδος: Σχολικό έπεσε σε ρέμα βάθους τριών μέτρων | Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - 21 συλλήψεις | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: NASA: Και επίσημα «νεκρό» το ρομποτικό ρόβερ Opportunity στον Άρη.

Ο ανανεωμένος ιστότοπος staralliance.com προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα για τους επιβάτες της Συμμαχίας.

Η Vodafone χαρακτηρίζεται από την Gartner ως ένας διεθνής ηγέτης στην έρευνα Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide*  για πέμπτη συνεχή χρονιά.

H SEAT προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Mobile World Congress, το παγκόσμιο event-ορόσημο της κινητής τηλεφωνίας και της συνδεσιμότητας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας της φαρμακοβιομηχανίας και των ενώσεων ασθενών αποτελεί κοινό αίτημα των δυο μερών,

Η πορεία της Citroen τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτη επιτυχίες και αυτό μοιάζει να είναι τμήμα της συνολικής τροχιάς ανάπτυξης στην οποία έχει μπει, με τη νέα προσέγγιση που της προσφέρει η γκάμα των μοντέλων της.

Mε θέμα «Οικονομικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring» πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και η Πειραιώς Factoring, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί το 1o Διακρατικό Επιχειρηματικό Forum με συναντήσεις Β2Β, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογεώργης», στο πλαίσιο του έργου e-Business Pages του προγράμματος Interreg BalkanMed.

Η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. θα προμηθεύσει το 2019 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με 220 SYM Symphony 125i Cargo

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, πραγματοποίησε ακόμη μια δράση προσφοράς, προχωρώντας στη δωρεά συστήματος ομοαξονικής συμπαρατήρησης για τη βελτίωση του χειρουργικού μικροσκοπίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

«Chūnjié kuàilè»! Με την ευχή αυτή, «Ευτυχισμένη η Κινεζική Νέα Χρονιά», και σειρά από δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στους χώρους του, υποδέχεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τους Κινέζους ταξιδιώτες, καθώς, σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η κινεζική πρωτοχρονιά από τις 5 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Σε νέα κατηγορία επώνυμων προϊόντων με νέο σήμα ετοιμάζεται να εισέλθει η «Παπουτσάνης», η εταιρεία που ενώ το 2010 βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, από το 2017 έχει επιστρέψει στην κερδοφορία.

 

Το νέο λανσάρισμα αναμένεται το φθινόπωρο του 2018, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δικών της σημάτων η εταιρεία σχεδιάζει ενίσχυση των δράσεων μάρκετινγκ με κεντρικό στόχο την προσέγγιση των νεανικών κοινών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

 

Ταυτόχρονα η εταιρεία επεκτείνει τις συνεργασίες της με την ξενοδοχειακή αγορά, αλλά και τις συνεργασίες με πολυεθνικούς κολοσσούς καταναλωτικών ειδών για την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τους, ενώ δραστηριότητα με σημαντική προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι πωλήσεις, κυρίως, στο εξωτερικό σαπωνομαζών, πρώτης ύλης δηλαδή για την παρασκευή σαπουνιών.

 

Σημειώνεται ότι το 30% των πωλήσεων της «Παπουτσάνης» προέρχεται από τα δικά της σήματα, το 35% από την παραγωγή προϊόντων ατομικής φροντίδας (σαπουνιών, αφρόλουτρων κλπ.) για την ξενοδοχειακή αγορά, το 25% από την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (εταιρείες όπως η Unilever αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλους λιανεμπόρους όπως o όμιλος Ahold Delhaize, η Σκλαβενίτης κ.α.) (εκαι το 10% από τις πωλήσεις σαπωνομαζών.

 

Στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η τοποθέτηση των επώνυμων προϊόντων της ευρείας κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ των βαλκανικών χωρών. Σε ό,τι αφορά ειδικά τα προϊόντα «Olivia» ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την τοποθέτησή τους σε ειδικά κανάλια διανομής, όπως είναι για παράδειγμα τα φαρμακεία, με χώρες προτεραιότητας τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τις σκανδιναβικές χώρες, ενώ προσπάθειες θα γίνουν για τις αγορές της Κίνας και της Κορέας.

 

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία των προϊόντων για την ξενοδοχειακή αγορά, στις στρατηγικές προτεραιότητες της «Παπουτσάνης» περιλαμβάνονται η επέκταση της συνεργασίας της με την Sysco Guest Supply, έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές ξενοδοχειακών μονάδων παγκοσμίως, καθώς και η παραγωγή νέας σειράς προϊόντων υψηλής ποιότητας (premium) η οποία αναμένεται κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018.

 

Συνεργασίες και με άλλους πολυεθνικούς κολοσσούς για την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τους με έμφαση κυρίως στα λεγόμενα φυσικά προϊόντα αποτελούν επίσης βασικούς άξονες ανάπτυξης της «Παπουτσάνης».

 

Πεδίο με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι πωλήσεις και κυρίως οι εξαγωγές σαπωνόμαζας. Η «Παπουτσάνης» αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σαπωνόμαζας ελαιολάδου στην Ευρώπη και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές ακόμη και σε μακρινές χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και το Μεξικό. Το 2017 οι πωλήσεις σαπωνομαζών αποτελούσαν το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυτές αποτελούσαν το 21%, στοιχείο που δείχνει ακριβώς τη δυναμική της εν λόγω κατηγορίας.

 

Ερωτηθείς σχετικά για την υλοποίηση νέων επενδύσεων, ο γενικός διευθυντής της «Παπουτσάνης» κ. Μ. Τασσόπουλος ανέφερε ότι αυτές θα είναι μικρές τα επόμενα χρόνια, της τάξης των 500.000 – 600.000 ευρώ εκτός εάν προκύψουν ανάγκες λόγω νέων συμβολαίων για την παραγωγή προϊόντων για τρίτους.

 

Σε ό,τι αφορά τους στόχους για τον τζίρο, η διοίκηση προσδοκά ανάπτυξη πάνω από 15% το 2018 σε σύγκριση με το 2017 και ταυτόχρονα συνέχιση της μείωσης του δανεισμού . Το 2017 ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 6,87 εκατ. ευρώ από 7,70 εκατ. ευρώ το 2016. Για τα επόμενα πάντως δύο χρόνια η διοίκηση απέκλεισε το ενδεχόμενο διανομής μερίσματος στους μετόχους λόγω των συσσωρευμένων ζημιών του παρελθόντος. Αντιθέτως, έχει ήδη ληφθεί απόφαση από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για επιστροφή κεφαλαίου και την ακύρωση ιδίων μετοχών.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Βιομηχανία - Πρώτες Ύλες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013