*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στο κέντρο για τη συναυλία των Scorpions | Ηράκλειο: 57χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε αυλή | Σεισμός Μεγέθους 4,5 νότια της Ιεράπετρας | ΚΟΣΜΟΣ: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν.

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του properties4sale.gr, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΔΗΜ. ΤΖΩΡΤΖΗ  ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία αναδιάρθρωση της παραγωγής, με την οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο χυμών στον Βόλο και ενώ προηγήθηκαν το 2012 ανάλογες κινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα,

 

 

 

Αύξηση, κατά 11,74% σε αξία και 49,50% σε όγκο, σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικών τυριών στη Γαλλία το 2017, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Η SEAT κατευθύνεται προς την Κίνα. Η Volkswagen Group China και η Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC),

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, μέλους του ομίλου Μουζενίδη, ανακοινώνεται η ένταξη στο δυναμικό της, του κ. Θάνου Πασχάλη, ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου, θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πέντε νέες γεύσεις παγωτού, με την εγγύηση ποιότητας της άριστης πρώτης ύλης από τις φάρμες των Ελλήνων παραγωγών του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, συμπληρώνουν προοδευτικά την δυναμική ανάπτυξη του προϊοντικού του portfolio.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη συμφωνία πώλησης μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου λιανικής πίστης συνολικής πιστωτικής απαίτησης €2.238εκατ ή €385εκατ μεικτής λογιστικής αξίας

Σε νέα κατηγορία επώνυμων προϊόντων με νέο σήμα ετοιμάζεται να εισέλθει η «Παπουτσάνης», η εταιρεία που ενώ το 2010 βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, από το 2017 έχει επιστρέψει στην κερδοφορία.

 

Το νέο λανσάρισμα αναμένεται το φθινόπωρο του 2018, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δικών της σημάτων η εταιρεία σχεδιάζει ενίσχυση των δράσεων μάρκετινγκ με κεντρικό στόχο την προσέγγιση των νεανικών κοινών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

 

Ταυτόχρονα η εταιρεία επεκτείνει τις συνεργασίες της με την ξενοδοχειακή αγορά, αλλά και τις συνεργασίες με πολυεθνικούς κολοσσούς καταναλωτικών ειδών για την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τους, ενώ δραστηριότητα με σημαντική προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι πωλήσεις, κυρίως, στο εξωτερικό σαπωνομαζών, πρώτης ύλης δηλαδή για την παρασκευή σαπουνιών.

 

Σημειώνεται ότι το 30% των πωλήσεων της «Παπουτσάνης» προέρχεται από τα δικά της σήματα, το 35% από την παραγωγή προϊόντων ατομικής φροντίδας (σαπουνιών, αφρόλουτρων κλπ.) για την ξενοδοχειακή αγορά, το 25% από την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (εταιρείες όπως η Unilever αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλους λιανεμπόρους όπως o όμιλος Ahold Delhaize, η Σκλαβενίτης κ.α.) (εκαι το 10% από τις πωλήσεις σαπωνομαζών.

 

Στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται η τοποθέτηση των επώνυμων προϊόντων της ευρείας κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ των βαλκανικών χωρών. Σε ό,τι αφορά ειδικά τα προϊόντα «Olivia» ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την τοποθέτησή τους σε ειδικά κανάλια διανομής, όπως είναι για παράδειγμα τα φαρμακεία, με χώρες προτεραιότητας τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τις σκανδιναβικές χώρες, ενώ προσπάθειες θα γίνουν για τις αγορές της Κίνας και της Κορέας.

 

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία των προϊόντων για την ξενοδοχειακή αγορά, στις στρατηγικές προτεραιότητες της «Παπουτσάνης» περιλαμβάνονται η επέκταση της συνεργασίας της με την Sysco Guest Supply, έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές ξενοδοχειακών μονάδων παγκοσμίως, καθώς και η παραγωγή νέας σειράς προϊόντων υψηλής ποιότητας (premium) η οποία αναμένεται κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018.

 

Συνεργασίες και με άλλους πολυεθνικούς κολοσσούς για την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τους με έμφαση κυρίως στα λεγόμενα φυσικά προϊόντα αποτελούν επίσης βασικούς άξονες ανάπτυξης της «Παπουτσάνης».

 

Πεδίο με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης αποτελούν οι πωλήσεις και κυρίως οι εξαγωγές σαπωνόμαζας. Η «Παπουτσάνης» αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σαπωνόμαζας ελαιολάδου στην Ευρώπη και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές ακόμη και σε μακρινές χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και το Μεξικό. Το 2017 οι πωλήσεις σαπωνομαζών αποτελούσαν το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυτές αποτελούσαν το 21%, στοιχείο που δείχνει ακριβώς τη δυναμική της εν λόγω κατηγορίας.

 

Ερωτηθείς σχετικά για την υλοποίηση νέων επενδύσεων, ο γενικός διευθυντής της «Παπουτσάνης» κ. Μ. Τασσόπουλος ανέφερε ότι αυτές θα είναι μικρές τα επόμενα χρόνια, της τάξης των 500.000 – 600.000 ευρώ εκτός εάν προκύψουν ανάγκες λόγω νέων συμβολαίων για την παραγωγή προϊόντων για τρίτους.

 

Σε ό,τι αφορά τους στόχους για τον τζίρο, η διοίκηση προσδοκά ανάπτυξη πάνω από 15% το 2018 σε σύγκριση με το 2017 και ταυτόχρονα συνέχιση της μείωσης του δανεισμού . Το 2017 ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 6,87 εκατ. ευρώ από 7,70 εκατ. ευρώ το 2016. Για τα επόμενα πάντως δύο χρόνια η διοίκηση απέκλεισε το ενδεχόμενο διανομής μερίσματος στους μετόχους λόγω των συσσωρευμένων ζημιών του παρελθόντος. Αντιθέτως, έχει ήδη ληφθεί απόφαση από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για επιστροφή κεφαλαίου και την ακύρωση ιδίων μετοχών.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Βιομηχανία - Πρώτες Ύλες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013