*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο | Χανιά: Ανήλικος διακινούσε ναρκωτικά μαζί με φίλο του | ΚΟΣΜΟΣ: Ολλανδία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σίπχολ λόγω επικείμενης καταιγίδας | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα άρχισε να παράγει γαλλική εταιρεία | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Σπάνιο γιγάντιο ψάρι που ζει στον Ατλαντικό εμφανίστηκε στη Ζάκυνθο.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

H εταιρία «Παπαστράτος» αναζητά άτομα με πάθος και όρεξη για εργασία, για να αναλάβουν την προώθηση και πώληση του προϊόντος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και προσφέρει σειρά παροχών.

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών ERGO ΑΕΕ Ζημιών, Αγροτική Ασφαλιστική και ERGO ΑΕΕ Ζωής με απορρόφηση της δεύτερης και τρίτης εταιρείας από την πρώτη.

Μια οριακά θετική χρονιά, από πλευράς εσόδων, αποδείχθηκε το 2017 για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Ένα ακόμα ελληνικό νησί για καλοκαιρινές διακοπές προτείνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph στους αναγνώστες της για το 2018.

Και το 2017, η εταιρεία προϊόντων καπνού Καρέλιας επέλεξε να παρέχει στους εργαζόμενους της δώρα που μοιάζουν με όνειρο για κάθε εργαζόμενο.

Το 2018 ξεκινά δυναμικά για το χώρο της τεχνολογίας, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως είναι έτοιμο να λάβει χώρα.

Το μεγάλο στοίχημα και για το 2018 παραμένει η καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως.

Όλο και περισσότερες εταιρείες -βασικά αυτές που κινούνται σε γραμμή βιώσιμης ανάπτυξης- επιλέγουν να ακολουθήσουν το πελατοκεντρικό μοντέλο των προνομιακών παροχών ευρέως φάσματος, μέσω στρατηγικών συνεργασιών που αναδεικνύονται σε σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα.

Η Alpha Bank πραγματοποίησε, για έκτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας”.

Ένα συνολικό οικοσύστημα, το οποίο θα αναπτύσσεται πέριξ της υψηλής τεχνολογίας, επιδιώκει να δημιουργήσει σε κάθε περιφέρεια επί ευρωπαϊκού εδάφους η Ε.Ε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί δια-περιφερειακές εταιρικές σχέσεις, που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία και θα λάβουν εξατομικευμένη στήριξη στο πλαίσιο νέας πιλοτικής δράσης για καινοτόμα έργα. Οι εταιρικές αυτές σχέσεις θα επωφεληθούν από τη στήριξη ειδικών ομάδων που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής, στις οποίες συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από διάφορα θεματικά πεδία. Οι εμπειρογνώμονες θα παρέχουν συμβουλές, για παράδειγμα, σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνδυασμού των κονδυλίων της Ε.Ε. για τη χρηματοδότηση έργων. Στόχος της πιλοτικής δράσης είναι να βοηθήσει εταιρικές σχέσεις να αναπτύξουν τα έργα τους σε τομείς προτεραιότητας, όπως είναι τα μαζικά δεδομένα, η βιοοικονομία, η αποδοτική χρήση των πόρων, τα προηγμένα συστήματα παραγωγής ή η κυβερνοασφάλεια. 
 
Οι περιφέρειες, με συναφείς ανταγωνιστικές δυνάμεις, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα έργα τους σ’ ένα κοινό μεγάλο τραπέζι. Με τη στήριξη της Ε.Ε., οι ιδέες τους θα μετατραπούν σε καινοτόμα προϊόντα, από τα οποία αναμένεται να αναδειχθούν τα ευρωπαϊκά “αστέρια” της καινοτομίας του αύριο.
 
Εκτός από τη στήριξη από την πλευρά της Επιτροπής, κάθε εταιρική σχέση θα μπορεί να επωφεληθεί από εξωτερικές υπηρεσίες συμβούλων αξίας έως και €200.000 για δραστηριότητες επέκτασης και εμπορικής αξιοποίησης. Οι εργασίες με τις εταιρικές σχέσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2018 και θα συνεχιστούν και όλο το 2019.
 
Με το πιλοτικό αυτό έργο θα δοκιμαστούν νέες προσεγγίσεις για τη διαπεριφερειακή συνεργασία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκεντρώσει στοιχεία, που θα τροφοδοτήσουν τον προβληματισμό γύρω από την έξυπνη εξειδίκευση μετά το 2020.
 
Μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 120 περιφερειακές στρατηγικές “έξυπνης” εξειδίκευσης. Τα ταμεία της πολιτικής για τη συνοχή στηρίζουν την εφαρμογή τους με €40 δις. 
 
“Έξυπνες” συνεργασίες
Σε συνέχεια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσίευσε η Επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2017, επελέγησαν αρχικά οκτώ δια-περιφερειακές εταιρικές σχέσεις. Η πρώτη είναι μια εταιρική σχέση, όπου μετέχουν οκτώ περιφέρειες με επικεφαλής τις περιφέρειες της Βόρειας Βραβάνδης (NL), της Φλάνδρας (BE) και της Βόρειας Πορτογαλίας (PT). Αυτή η εταιρική σύνθεση θα αναπτύξει από κοινού έργα στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
 
Στο μεταξύ, μία ομάδα εννέα περιφερειών, με επικεφαλής την περιφέρεια της Φλάνδρας (BE), θα συνεργαστεί στον τομέα της βιοοικονομίας. Επίσης, η περιφέρεια της Βρετάνης (FR), μαζί με άλλες τρεις περιφέρειες και την Εσθονία, θα επικεντρωθούν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
 
Επιπλέον, η περιφέρεια της Λομβαρδίας (IT) και άλλες επτά περιφέρειες έχουν επιλέξει να εξειδικευτούν στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και ειδικότερα, στην αποσυναρμολόγηση και ανακατασκευή. 
 
Γεωργία υψηλής τεχνολογίας
 
Η περιφέρεια της Τοσκάνης (IT), 21 άλλες περιφέρειες και η Εσθονία θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων λύσεων στον τομέα της γεωργίας υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ τους και δύο ελληνικές περιφέρειες: οι περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
 
Στο μεταξύ, οι περιφέρειες της Σκωτίας (UK) και της Χώρας των Βάσκων (ES) συντονίζουν μια ομάδα 16 περιφερειών με κοινά έργα στον τομέα των θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με την ομάδα αυτή συνεργάζεται και η περιφέρεια Sogn og Fjordane της Νορβηγίας.
 
Τέλος, η  περιφέρεια της Ανδαλουσίας (ES) και άλλες 5 περιφέρειες έχουν ορίσει ως θεματική τους προτεραιότητα τα βιώσιμα κτίρια, ενώ οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας (ES) και της Εμίλια-Ρομάνια (IT) είναι επικεφαλής ομάδας εννέα περιοχών, οι οποίες θα προτείνουν καινοτόμα σχέδια σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και τα μαζικά δεδομένα στον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής.
 


Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013