*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Χρυσό στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο | Θεσσαλονίκη: Ενταση μεταξύ προσφύγων σε κέντρο φιλοξενίας | Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφερε αύξηση πάνω από 20% στα έσοδα του ΟΑΣΑ | Eurostat: Πάνω από 1 στους 3 Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες δημοπρασίες για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα χαρακτηριστικά των οποίων (τιμή εκκίνησης και δημοπρατούμενη ισχύς) θα καθοριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Μια σπουδαία ερευνητική και επιστημονική εφαρμογή που βοηθάει τις κυβερνήσεις στην υλοποίηση σχεδίων για την οδική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο, υλοποίησαν Έλληνες επιστήμονες

Η Samsung Electronics, Παγκόσμιος Συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Ασύρματων Επικοινωνιών και Εξοπλισμού Υπολογιστών, συνεχίζει τη δέσμευσή της στο Ολυμπιακό Κίνημα, φιλοξενώντας μια σειρά από δράσεις στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Buenos Aires 2018.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής των Οινοφύτων με την επένδυση για το Βιομηχανικό Πάρκο στα Οινόφυτα να υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ.

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, γεννήθηκε για να κάνει τομή στα οινικά δεδομένα και στη συμβατική καλλιέργεια των πρώτων υλών.

Η LG Electronics Inc. ανακοίνωσε την Παρασκευή τα προκαταρκτικά οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2018.

AEGEAN: Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών "Κοντά στους Νέους" για 6η συνεχή χρονιά // ακαδημαϊκή χρονιά 2018/2019

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε ειδική, μειωμένη τιμή προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή τον Οκτώβριο, που έχει καθιερωθεί ως μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού.

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης του ελληνικού φορέα ως «Τrusted NGO Partner» της Facebook, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσεκλήθη να συμβάλλει στην φετινή Παγκόσμια Διάσκεψη «Global Safety Summit 2018» της Facebook που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Η αναγνώριση του ελληνικού Οργανισμού ως «Τrusted NGO Partner» από την Facebook στοχεύει στον εντοπισμό ευαίσθητου υλικού είτε στο Facebook είτε στο Instagram που σχετίζεται με την διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών. Ως επίσημος φορέας της Facebook στον τομέα αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποκτά πλέον απευθείας πρόσβαση στο Κέντρο Ασφάλειας της Facebook προκειμένου να παραπέμπονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά φαινόμενα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ρητορική μίσους, η σεξουαλική εκμετάλλευση κ.α.

 

Ο ελληνικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε στην Διάσκεψη της Ουάσινγκτον από τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου (ΔΣ) και Προέδρου του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και άμεσης αντιμετώπισης που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κινητοποίησης  και συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

 

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι από περισσότερους από 100 οργανισμούς από 35 χώρες που πρωτοπορούν στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Η συνάντηση τους έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν τις προκλήσεις για την προστασία των παιδιών από την εξάπλωση των νέων τεχνολογιών και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές, εργαλεία, νέες ψηφιακές εφαρμογές και τρόποι διάδρασης προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά στην ορθή χρήση της τεχνολογίας και να διασφαλιστεί η προστασία τους από τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο.

 

Να σημειώσουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2016 η Facebook έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα για κάθε AMBER Alert που ενεργοποιείται και για κάθε παιδί που έχει εξαφανιστεί και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Οι δύο φορείς συνεργάζονται μέσω της αποστολής Alert στην κοινότητα του Facebook, όταν ένα παιδί έχει εξαφανιστεί κι είναι σε κίνδυνο μέσα από τον μηχανισμό AMBER Alert. Μέσω της συνεργασίας αυτής παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης σε όσον το δυνατόν περισσότερους πολίτες το συντομότερο δυνατό διάστημα, όταν ένα παιδί εξαφανίζεται.

 

Η συνεργασία της Facebook με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επεκτείνεται και στους τομείς της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πρόληψη φαινομένων που σχετίζονται ή εκδηλώνονται στο διαδίκτυο.

 

Πιο συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρισμένος ως ένας από τους 33 παγκόσμιους συνεργάτες της Facebook στον τομέα της πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών αυτοκτονικού ιδεασμού ενθαρρύνει τις καταγγελίες σχετικού περιεχομένου προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών και την άμεση παρέμβαση και υποστήριξη που απαιτείται μέσα από την λειτουργία της «Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών 116111», που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της  ΕΛ.ΑΣ.   

 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Facebook σε συνεργασία με τους Οργανισμούς «To Χαμόγελο του Παιδιού», «The Jed Foundation» και «The Clinton Foundation», δημιούργησε το 2016 την πρωτοβουλία «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκηΗ εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα. » με στόχο τον εντοπισμό πιθανών προειδοποιητικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, τα οποία υποδηλώνουν ότι κάποιος φίλος τους βρίσκεται σε συναισθηματική αστάθεια και χρειάζεται βοήθεια. Ο οδηγός προσφέρει παράλληλα συμβουλές για τη διαχείριση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013