*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 158 θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ | Σημαντική μείωση της λεπτής πλαστικής σακούλας για το α’ τρίμηνο του 2018 | Ασπρόπυργος: Υψηλή συγκέντρωση ολικού και εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή | Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθήνας: Είχε σπάσει αγωγός υδάτων.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική εστιάζοντας στις ανάγκες και απαιτήσεις  του κοινού, διευρύνει την γκάμα των προγραμμάτων της με το νέο νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας MINETTA Top Plus.

Νέο ψηφιακό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι αναδείχθηκε ως Πρωταγωνιστής του κλάδου «Γαλακτοκομικών Προϊόντων», διάκριση που έλαβε στο πλαίσιο των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

 

 

 

για την ανάδειξη της σημασίας της οργανωμένης χωροθέτησης της βιομηχανίας και του ρόλου της BI.ΠΕ. Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας

Η ομάδα εθελοντισμού και το τμήμα Ογκολογίας της MSD οργάνωσαν εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Αλίμου

Η Έρευνα στον τομέα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης φέρνει πιο κοντά Επιστήμονες και Πάσχοντες

Με ευθύνη και σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ θέτει σε εφαρμογή την ανοικτή λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης www.heracles-footprint.gr.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εταιρίες μέλη του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και στον όμιλο της Βιανέξ.

Η Siemens σύναψε περισσότερες από δέκα συμφωνίες με Κινέζους εταίρους για την υποστήριξη και τη διερεύνηση ευκαιριών σχετικά με την Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI).

Περισσότεροι από 1.300 νέοι ηλικιών από 16 έως 35 ετών εκπαιδεύτηκαν στις νέες τεχνολογίες και ανέπτυξαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, από τον Αύγουστο του 2017 έως και σήμερα,

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης του ελληνικού φορέα ως «Τrusted NGO Partner» της Facebook, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσεκλήθη να συμβάλλει στην φετινή Παγκόσμια Διάσκεψη «Global Safety Summit 2018» της Facebook που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Η αναγνώριση του ελληνικού Οργανισμού ως «Τrusted NGO Partner» από την Facebook στοχεύει στον εντοπισμό ευαίσθητου υλικού είτε στο Facebook είτε στο Instagram που σχετίζεται με την διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών. Ως επίσημος φορέας της Facebook στον τομέα αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποκτά πλέον απευθείας πρόσβαση στο Κέντρο Ασφάλειας της Facebook προκειμένου να παραπέμπονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά φαινόμενα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ρητορική μίσους, η σεξουαλική εκμετάλλευση κ.α.

 

Ο ελληνικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε στην Διάσκεψη της Ουάσινγκτον από τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου (ΔΣ) και Προέδρου του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και άμεσης αντιμετώπισης που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κινητοποίησης  και συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

 

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι από περισσότερους από 100 οργανισμούς από 35 χώρες που πρωτοπορούν στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Η συνάντηση τους έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν τις προκλήσεις για την προστασία των παιδιών από την εξάπλωση των νέων τεχνολογιών και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές, εργαλεία, νέες ψηφιακές εφαρμογές και τρόποι διάδρασης προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά στην ορθή χρήση της τεχνολογίας και να διασφαλιστεί η προστασία τους από τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο.

 

Να σημειώσουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2016 η Facebook έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα για κάθε AMBER Alert που ενεργοποιείται και για κάθε παιδί που έχει εξαφανιστεί και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Οι δύο φορείς συνεργάζονται μέσω της αποστολής Alert στην κοινότητα του Facebook, όταν ένα παιδί έχει εξαφανιστεί κι είναι σε κίνδυνο μέσα από τον μηχανισμό AMBER Alert. Μέσω της συνεργασίας αυτής παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης σε όσον το δυνατόν περισσότερους πολίτες το συντομότερο δυνατό διάστημα, όταν ένα παιδί εξαφανίζεται.

 

Η συνεργασία της Facebook με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επεκτείνεται και στους τομείς της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πρόληψη φαινομένων που σχετίζονται ή εκδηλώνονται στο διαδίκτυο.

 

Πιο συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρισμένος ως ένας από τους 33 παγκόσμιους συνεργάτες της Facebook στον τομέα της πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών αυτοκτονικού ιδεασμού ενθαρρύνει τις καταγγελίες σχετικού περιεχομένου προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών και την άμεση παρέμβαση και υποστήριξη που απαιτείται μέσα από την λειτουργία της «Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών 116111», που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της  ΕΛ.ΑΣ.   

 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Facebook σε συνεργασία με τους Οργανισμούς «To Χαμόγελο του Παιδιού», «The Jed Foundation» και «The Clinton Foundation», δημιούργησε το 2016 την πρωτοβουλία «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκηΗ εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα. » με στόχο τον εντοπισμό πιθανών προειδοποιητικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, τα οποία υποδηλώνουν ότι κάποιος φίλος τους βρίσκεται σε συναισθηματική αστάθεια και χρειάζεται βοήθεια. Ο οδηγός προσφέρει παράλληλα συμβουλές για τη διαχείριση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013