*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: WhatsApp... Down: «Κατέρρευσε» η εφαρμογή σε όλον τον κόσμο | Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Καλαμάτα και Μάνη | Ιωάννινα: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν 10.000 ευρώ | Υπουργείο Εσωτερικών: «Πακέτο» 5 εκατ. ευρώ σε δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία | Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη: Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το nivolumab σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ipilimumab για τη θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνωμα των νεφρών ενδιάμεσου και υψηλού κινδύνου

Οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον

Σε σχέση με το από 15.01.2019 δελτίου Τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου η φαρμακευτική εταιρεία MSD ανακοινώνει τα εξής:

Στη φετινή CES στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκαν διάφορα φουτουριστικά concepts οχημάτων ξηράς, θάλασσας και αέρα.

Η Siemens και η Aruba, εταιρεία της Hewlett Packard Enterprise, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία που επικεντρώνεται στη γεφύρωση των κόσμων

Η Edenred, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις συναλλαγών για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και έμπορους, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας Corporate Spending Innovations (“CSI”),

Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος για 5η φορά, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων,

Η γεωθερμία είναι μια τεχνολογία που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, αν και διαθέτει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Οι εργαζόμενοι της Μινέττα Ασφαλιστικής, μέσω της  Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας  της εταιρείας, αυτά τα Χριστούγεννα στάθηκαν δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης του ελληνικού φορέα ως «Τrusted NGO Partner» της Facebook, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσεκλήθη να συμβάλλει στην φετινή Παγκόσμια Διάσκεψη «Global Safety Summit 2018» της Facebook που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Μαρτίου, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Η αναγνώριση του ελληνικού Οργανισμού ως «Τrusted NGO Partner» από την Facebook στοχεύει στον εντοπισμό ευαίσθητου υλικού είτε στο Facebook είτε στο Instagram που σχετίζεται με την διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών. Ως επίσημος φορέας της Facebook στον τομέα αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποκτά πλέον απευθείας πρόσβαση στο Κέντρο Ασφάλειας της Facebook προκειμένου να παραπέμπονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά φαινόμενα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ρητορική μίσους, η σεξουαλική εκμετάλλευση κ.α.

 

Ο ελληνικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε στην Διάσκεψη της Ουάσινγκτον από τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου (ΔΣ) και Προέδρου του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και άμεσης αντιμετώπισης που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κινητοποίησης  και συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

 

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι από περισσότερους από 100 οργανισμούς από 35 χώρες που πρωτοπορούν στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Η συνάντηση τους έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν τις προκλήσεις για την προστασία των παιδιών από την εξάπλωση των νέων τεχνολογιών και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές, εργαλεία, νέες ψηφιακές εφαρμογές και τρόποι διάδρασης προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά στην ορθή χρήση της τεχνολογίας και να διασφαλιστεί η προστασία τους από τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο.

 

Να σημειώσουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2016 η Facebook έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα για κάθε AMBER Alert που ενεργοποιείται και για κάθε παιδί που έχει εξαφανιστεί και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Οι δύο φορείς συνεργάζονται μέσω της αποστολής Alert στην κοινότητα του Facebook, όταν ένα παιδί έχει εξαφανιστεί κι είναι σε κίνδυνο μέσα από τον μηχανισμό AMBER Alert. Μέσω της συνεργασίας αυτής παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης σε όσον το δυνατόν περισσότερους πολίτες το συντομότερο δυνατό διάστημα, όταν ένα παιδί εξαφανίζεται.

 

Η συνεργασία της Facebook με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επεκτείνεται και στους τομείς της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πρόληψη φαινομένων που σχετίζονται ή εκδηλώνονται στο διαδίκτυο.

 

Πιο συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρισμένος ως ένας από τους 33 παγκόσμιους συνεργάτες της Facebook στον τομέα της πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών αυτοκτονικού ιδεασμού ενθαρρύνει τις καταγγελίες σχετικού περιεχομένου προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών και την άμεση παρέμβαση και υποστήριξη που απαιτείται μέσα από την λειτουργία της «Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056» και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών 116111», που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της  ΕΛ.ΑΣ.   

 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Facebook σε συνεργασία με τους Οργανισμούς «To Χαμόγελο του Παιδιού», «The Jed Foundation» και «The Clinton Foundation», δημιούργησε το 2016 την πρωτοβουλία «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκηΗ εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα. » με στόχο τον εντοπισμό πιθανών προειδοποιητικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, τα οποία υποδηλώνουν ότι κάποιος φίλος τους βρίσκεται σε συναισθηματική αστάθεια και χρειάζεται βοήθεια. Ο οδηγός προσφέρει παράλληλα συμβουλές για τη διαχείριση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013