*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Έκλεψαν πανάκριβα παλιά κρασιά από οινοποιείο στο Κιλκίς | Σπείρα ενόπλων διακινούσε ηρωίνη στην Κορινθία | Ανατίναξαν ΑΤΜ στον Γέρακα - Οι δράστες έφυγαν με τις κασετίνες | Ιερόσυλοι διέρρηξαν τον Καθεδρικό Ναό στην Ύδρα | «Μπλακ-άουτ» στον... μισό Βόλο και σε χωριά του Πηλίου.

Τη σημασία της διατήρησης της υγείας των νεφρών για όλους σε όλο τον κόσμο και για όλη τη διάρκεια της ζωής τους,

Η στρατηγική διάθεση πόρων στον τομέα της υγείας αποτελεί απαραίτητη επένδυση στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος συνυπέγραψε, την κοινή διακήρυξη της συμμαχίας Industry4Europe προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων

Η Lime Capital Partners Ltd ("LCP") συμφώνησε με το Επενδυτικό Κεφάλαιο Piraeus Taneo Capital ("PTCF") για την απόκτηση του 44,73% της εταιρείας U&S Unismack ΑΒΕΕ.

Τις 19+1 επιχειρήσεις που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη χρονιά που ήδη διανύουμε, με βάση τα όσα έκαναν ή δρομολόγησαν το 2018,

Επέκταση του προγράμματος της Mondelēz International για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών στις περιοχές καλλιέργειας κακάο

Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

Με την ευκαιρία της σημερινής της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda μίλησε για επιτάχυνση των φιλοδοξιών της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το αποκαλυφθέν πρωτότυπο crossover ΙΜQ ενσωματώνει το πρωτοποριακό ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Nissan, που θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα παραγωγής από το 2022.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική κατέβαλε αποζημιώσεις 27 εκατ. ευρώ για το 2018, έχοντας και αυτή την χρονιά ως πρώτη της προτεραιότητα την άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τους ασφαλισμένους της.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη διασύνδεση των μελών του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος με εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς,

 

το si-Cluster, ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ, φιλοξένησε την SITAEL S.p.A., τη μεγαλύτερη Ιταλική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας, μέλος του holding Angel, παγκόσμιου leader στην Αεροδιαστημική και Μεταφορές.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Sitael έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια με την SITAEL Hellas, με έδρα στη Βέροια, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει προβεί σε ενέργειες επέκτασής της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτέλεσε και έναν από τους κύριους λόγους διεξαγωγής της ημερίδας.

 

Κατά τη διάρκεια του Industry Day, η εταιρεία παρουσίασε τα προϊόντα της, τις τρέχουσες και μελλοντικές της εμπορικές δραστηριότητες στην Ιταλία και στην Ελλάδα, καθώς και το roadmap ανάπτυξής της στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια, μέλη του si-Cluster προερχόμενα τόσο από τον επιχειρηματικό (οι εταιρείες Adamant Composites, EMTech, ESS, FEAC, Inasco, Planetek Hellas, Prisma, Softcom, Teletel και Terra Spatium) όσο και από τον ακαδημαϊκό κόσμο (το εργαστήριο DSCAL του ΕΚΠΑ) ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της SITAEL για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν, καθώς και για τα πεδία όπου επιδιώκουν τη σύναψη νέων εταιρικών συμφωνιών.

 

Το Industry Day ολοκληρώθηκε με ένα Networking Session κατά το οποίο οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν ενδεχόμενες συνέργειες  στο πλαίσιο μελλοντικών έργων αλλά και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ελληνικών τεχνολογιών στην αλυσίδα προσφοράς της SITAEL Ιταλίας και της SITAEL Hellas.

 

Ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Πρόεδρος του Δ.Σ. του si-Cluster και CSFO του Corallia, δήλωσε: «Με γνώμονα για ακόμη μία φορά την υποστήριξη των ελληνικών εταιρειών διαστημικής καινοτομίας με νέες ευκαιρίες δικτύωσης, ταυτόχρονα με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, φιλοξενήσαμε την εταιρεία SITAEL και της συστήσαμε το οικοσύστημά μας. Ευχαριστούμε την SITAEL Ιταλίας για την παρουσία της στην Ελλάδα και τη θέλησή της να γνωρίσει και να συνεργαστεί με το ελληνικό οικοσύστημα αεροδιαστημικής βιομηχανίας σε καινοτόμα έργα μεγάλου βεληνεκούς.»

 

O κ. Nicola Zaccheo, CEO της SITAEL Ιταλίας, ανέφερε σχετικά: «Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια τέλεια ευκαιρία για να συναντήσουμε το ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα με σκοπό να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το si-Cluster, υποστηριζόμενο από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ, για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και για τη συνεχή υποστήριξή του. Η SITAEL Hellas έχει στρατηγικό ρόλο στη διεθνή ανάπτυξη της SITAEL και πιστεύουμε ότι με την υποστήριξη των ελληνικών θεσμών μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να πραγματοποιήσει τις διαστημικές της προσπάθειες στην εποχή της διαστημικής οικονομίας.»

 

O κ. Νικόλαος Μπαζάκας, General Manager της SITAEL Hellas, επισήμανε ότι «Έχουμε ιδρυθεί εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, καθιστώντας μας έναν από τους κύριους φορείς του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος. Αν και είμαστε μικρή εταιρεία, θέλουμε να σκεφτόμαστε μεγάλα και, με την υποστήριξη της μητρικής μας εταιρείας, στοχεύουμε να γίνουμε ο prime για τις ελληνικές διαστημικές αποστολές. Το roadmap που παρουσιάσαμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και του οράματός μας και προσβλέπουμε στην υλοποίησή του.»

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013