*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος | Χανιά: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων | Νεκρός άντρας σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια | Kαταδίωξη στην Άρτα - «Έπιασαν» 27χρονο με 53 κιλά χασίς.

Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος για 5η φορά, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων,

Η γεωθερμία είναι μια τεχνολογία που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, αν και διαθέτει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Οι εργαζόμενοι της Μινέττα Ασφαλιστικής, μέσω της  Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας  της εταιρείας, αυτά τα Χριστούγεννα στάθηκαν δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «Επισκόπηση της πορείας του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων:

Οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη ευαισθησία και ενεργοποίησή τους για τη στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που έχουν ανάγκη,

Οι εργαζόμενοι της Vodafone με τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της εταιρείας  κατά τη διάρκεια του 2018 απέδειξαν έμπρακτα ότι “Το καλό μας συνδέει” αποτελεί στάση ζωής και όχι υποχρέωση.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επιβράβευσε και το 2018 τους κατόχους του προγράμματος Ασφαλιστικός Γονέας, με ποσό που αγγίζει τις €300.000.

Το Nissan Note κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων για το 2018 στην Ιαπωνία,

Φέτος και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΣ ΓΈΜΙΣΕ 27 ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΆ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ 7 ΗΜΈΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΎΣ ΉΧΟΥΣ ΑΠΌ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΉ ΚΆΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆΣ ΑΠΌ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΜΟΡΦΉ.

Τέσσερα καινοτόμα projects του Creative Lab (C-Lab) παρουσιάζει η Samsung Electronics κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Τα projects αυτά παρέχουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών μέσω της εικονικής πραγματικότητας (VR) και της Augmented Reality (AR), που αποτελούν δύο από τις πιο σημαντικές τρέχουσες τάσεις της τεχνολογίας. Τα projects θα παρουσιαστούν στην πλατφόρμα 4 Years From Now (4YFN) («Σε 4 χρόνια από τώρα»). Πρόκειται για μία πλατφόρμα για startup επιχειρήσεις που έχουν την προοπτική να συμμετάσχουν ως εκθέτες στο MWC σε τέσσερα χρόνια από τώρα, καθώς και να έρθουν σε επαφή και να συνδεθούν και με επενδυτές.
Το C-Lab, που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2012, αποτελεί ένα εσωτερικό επιχειρηματικό πρόγραμμα προώθησης, που ενθαρρύνει μία δημιουργική εταιρική κουλτούρα και καλλιεργεί καινοτόμες ιδέες, οι οποίες προέρχονται από τους υπαλλήλους της Samsung. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη εφευρετικών ιδεών από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν μία έξυπνη «βοήθεια» για άτομα με προβλήματα όρασης, γυαλιά για προβολή περιεχομένου από ένα Η/Υ χωρίς την ύπαρξη οθόνης, μία VR λύση για την επίπλωση σπιτιών και μία πλατφόρμα για ταξιδιωτικές εμπειρίες 360º.  
Relúmĭno
Το Relúmĭno είναι μία εφαρμογή οπτικής βοήθειας που λειτουργεί σε συνεργασία με το Gear VR και απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης, επιτρέποντας τους να διαβάζουν βιβλία και να παρακολουθούν τηλεόραση με μεγαλύτερα επίπεδα ευκρίνειας. Λειτουργεί σαν μία mobile εφαρμογή και όταν εισάγεται στο Gear VR, μπορεί να ενισχύσει την εικόνα και τα κείμενα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα απολαύσουν σε καλύτερη ποιότητα. Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να ανακατευθύνει τα τυφλά σημεία, μετατοπίζοντας τις εικόνες και χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα Amlser, για να διορθώσει την παραμόρφωση της εικόνας, που προκαλείται από μεταμορφοψία. Το Relúmĭno επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να παρακολουθήσουν τηλεόραση, χωρίς την χρήση ακριβών οπτικών βοηθημάτων, που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά.
Monitorless
Το Monitorless είναι μία remote-control VR/AR λύση, που επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν συσκευές, όπως τα smartphones και τους Η/Υ, χωρίς οθόνη. Η λύση αποτελείται από ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιών, που μοιάζουν με κανονικά γυαλιά ηλίου. Χρησιμοποιούνται για την προβολή περιεχομένου από άλλες συσκευές, όπως smartphones και Η/Υ. Παράλληλα λειτουργούν και για Augmented Reality (AR) και Εικονική Πραγματικότητα χάρη στο ηλεκτροχρωμικό γυαλί που διαθέτουν. Το Monitorless αντιμετωπίζει το γεγονός ότι είναι περιορισμένο το διαθέσιμο AR και VR περιεχόμενο σήμερα και ταυτόχρονα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μεγάλης χωρητικότητας παιχνίδια Η/Υ σε φορητές συσκευές.
VuildUs
Το VuildUs είναι μία λύση διακόσμησης εσωτερικών χώρων και επίπλωσης, που επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει, πώς τα νέα έπιπλα θα φαίνονται και αν θα ταίριαζαν σε ένα χώρο, πριν τα αγοράσει. Αποτελείται από μία κάμερα 360° και από μία mobile εφαρμογή για συμβατές συσκευές VR. Αρχικά ο χρήστης συνδέει και τις δύο συσκευές και σαρώνει το σπίτι του, χρησιμοποιώντας την κάμερα. Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί μία VR εκδοχή του σπιτιού του, όπου μπορεί να τη δει, όταν φορέσει το ειδικό VR headset. Ο χρήστης μπορεί να δει τα έπιπλα σε 3D και να τα αγοράσει επιτόπου, αν του αρέσει το πώς φαίνονται μέσα στο δωμάτιο. Η λύση καταργεί την ανάγκη για μέτρηση του χώρου πριν από την αγορά των επίπλων, διότι του επιτρέπει να δει, αν αυτά θα ταίριαζαν σε πραγματικό χρόνο.
traVRer
Το traVRer είναι μία 360° video πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν ρεαλιστικές εικονικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, πριν από ένα πραγματικό ταξίδι. Όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αξιοθέατα και διάσημους προορισμούς παγκοσμίως και ταυτόχρονα να νιώσουν τη διάθεση, τους θορύβους και τις εκδηλώσεις του κάθε τόπου. Οι χρήστες μπορούν να μετακινούνται εύκολα μεταξύ διαφορετικών videos, για να προχωρήσουν σε διαφορετική κατεύθυνση ή να δουν ένα μέρος μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας - και όλα αυτά, χωρίς την ανάγκη ενός μενού πλοήγησης για εναλλακτικές επιλογές video.
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις νέες ιδέες και τη δημιουργικότητα, ειδικά όταν αυτά τα μονοπάτια μπορούν να οδηγήσουν σε νέες εμπειρίες για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Lee Jae Il, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας της Samsung Electronics. «Αυτά τα πρόσφατα παραδείγματα από το C-Lab μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε κάποιους ταλαντούχους ανθρώπους με επιχειρηματικό πνεύμα που δεν φοβούνται να ανοίξουν νέους δρόμους. Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε περαιτέρω νέες εφαρμογές για VR και 360° video, καθώς υπάρχουν άπειρες δυνατότητες σε αυτούς του τομείς».
Τα projects του C-Lab παρουσιάζονται στο περίπτερο της Samsung (4YFN G1 στη Fira Barcelona).Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013