*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 158 θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ | Σημαντική μείωση της λεπτής πλαστικής σακούλας για το α’ τρίμηνο του 2018 | Ασπρόπυργος: Υψηλή συγκέντρωση ολικού και εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή | Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθήνας: Είχε σπάσει αγωγός υδάτων.

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι αναδείχθηκε ως Πρωταγωνιστής του κλάδου «Γαλακτοκομικών Προϊόντων», διάκριση που έλαβε στο πλαίσιο των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

 

 

 

για την ανάδειξη της σημασίας της οργανωμένης χωροθέτησης της βιομηχανίας και του ρόλου της BI.ΠΕ. Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας

Η ομάδα εθελοντισμού και το τμήμα Ογκολογίας της MSD οργάνωσαν εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Αλίμου

Η Έρευνα στον τομέα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης φέρνει πιο κοντά Επιστήμονες και Πάσχοντες

Με ευθύνη και σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ θέτει σε εφαρμογή την ανοικτή λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης www.heracles-footprint.gr.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εταιρίες μέλη του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και στον όμιλο της Βιανέξ.

Η Siemens σύναψε περισσότερες από δέκα συμφωνίες με Κινέζους εταίρους για την υποστήριξη και τη διερεύνηση ευκαιριών σχετικά με την Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI).

Περισσότεροι από 1.300 νέοι ηλικιών από 16 έως 35 ετών εκπαιδεύτηκαν στις νέες τεχνολογίες και ανέπτυξαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, από τον Αύγουστο του 2017 έως και σήμερα,

Syskevasia (16η Διεθνή Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων & Logistics) και Plastica (10η Διεθνή Έκθεση Πλαστικών, Μηχανημάτων, Καλουπιών & Ανακύκλωσης)

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε το κορυφαίο Gaming event του καλοκαιριού, GameAthlon powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου στο γήπεδο Tae Kwon Do με 2.000 gamers και πάνω από 12.000 επισκέπτες.

Τέσσερα καινοτόμα projects του Creative Lab (C-Lab) παρουσιάζει η Samsung Electronics κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Τα projects αυτά παρέχουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών μέσω της εικονικής πραγματικότητας (VR) και της Augmented Reality (AR), που αποτελούν δύο από τις πιο σημαντικές τρέχουσες τάσεις της τεχνολογίας. Τα projects θα παρουσιαστούν στην πλατφόρμα 4 Years From Now (4YFN) («Σε 4 χρόνια από τώρα»). Πρόκειται για μία πλατφόρμα για startup επιχειρήσεις που έχουν την προοπτική να συμμετάσχουν ως εκθέτες στο MWC σε τέσσερα χρόνια από τώρα, καθώς και να έρθουν σε επαφή και να συνδεθούν και με επενδυτές.
Το C-Lab, που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2012, αποτελεί ένα εσωτερικό επιχειρηματικό πρόγραμμα προώθησης, που ενθαρρύνει μία δημιουργική εταιρική κουλτούρα και καλλιεργεί καινοτόμες ιδέες, οι οποίες προέρχονται από τους υπαλλήλους της Samsung. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη εφευρετικών ιδεών από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν μία έξυπνη «βοήθεια» για άτομα με προβλήματα όρασης, γυαλιά για προβολή περιεχομένου από ένα Η/Υ χωρίς την ύπαρξη οθόνης, μία VR λύση για την επίπλωση σπιτιών και μία πλατφόρμα για ταξιδιωτικές εμπειρίες 360º.  
Relúmĭno
Το Relúmĭno είναι μία εφαρμογή οπτικής βοήθειας που λειτουργεί σε συνεργασία με το Gear VR και απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης, επιτρέποντας τους να διαβάζουν βιβλία και να παρακολουθούν τηλεόραση με μεγαλύτερα επίπεδα ευκρίνειας. Λειτουργεί σαν μία mobile εφαρμογή και όταν εισάγεται στο Gear VR, μπορεί να ενισχύσει την εικόνα και τα κείμενα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα απολαύσουν σε καλύτερη ποιότητα. Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να ανακατευθύνει τα τυφλά σημεία, μετατοπίζοντας τις εικόνες και χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα Amlser, για να διορθώσει την παραμόρφωση της εικόνας, που προκαλείται από μεταμορφοψία. Το Relúmĭno επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να παρακολουθήσουν τηλεόραση, χωρίς την χρήση ακριβών οπτικών βοηθημάτων, που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά.
Monitorless
Το Monitorless είναι μία remote-control VR/AR λύση, που επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν συσκευές, όπως τα smartphones και τους Η/Υ, χωρίς οθόνη. Η λύση αποτελείται από ένα ειδικό ζευγάρι γυαλιών, που μοιάζουν με κανονικά γυαλιά ηλίου. Χρησιμοποιούνται για την προβολή περιεχομένου από άλλες συσκευές, όπως smartphones και Η/Υ. Παράλληλα λειτουργούν και για Augmented Reality (AR) και Εικονική Πραγματικότητα χάρη στο ηλεκτροχρωμικό γυαλί που διαθέτουν. Το Monitorless αντιμετωπίζει το γεγονός ότι είναι περιορισμένο το διαθέσιμο AR και VR περιεχόμενο σήμερα και ταυτόχρονα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μεγάλης χωρητικότητας παιχνίδια Η/Υ σε φορητές συσκευές.
VuildUs
Το VuildUs είναι μία λύση διακόσμησης εσωτερικών χώρων και επίπλωσης, που επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει, πώς τα νέα έπιπλα θα φαίνονται και αν θα ταίριαζαν σε ένα χώρο, πριν τα αγοράσει. Αποτελείται από μία κάμερα 360° και από μία mobile εφαρμογή για συμβατές συσκευές VR. Αρχικά ο χρήστης συνδέει και τις δύο συσκευές και σαρώνει το σπίτι του, χρησιμοποιώντας την κάμερα. Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί μία VR εκδοχή του σπιτιού του, όπου μπορεί να τη δει, όταν φορέσει το ειδικό VR headset. Ο χρήστης μπορεί να δει τα έπιπλα σε 3D και να τα αγοράσει επιτόπου, αν του αρέσει το πώς φαίνονται μέσα στο δωμάτιο. Η λύση καταργεί την ανάγκη για μέτρηση του χώρου πριν από την αγορά των επίπλων, διότι του επιτρέπει να δει, αν αυτά θα ταίριαζαν σε πραγματικό χρόνο.
traVRer
Το traVRer είναι μία 360° video πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν ρεαλιστικές εικονικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, πριν από ένα πραγματικό ταξίδι. Όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αξιοθέατα και διάσημους προορισμούς παγκοσμίως και ταυτόχρονα να νιώσουν τη διάθεση, τους θορύβους και τις εκδηλώσεις του κάθε τόπου. Οι χρήστες μπορούν να μετακινούνται εύκολα μεταξύ διαφορετικών videos, για να προχωρήσουν σε διαφορετική κατεύθυνση ή να δουν ένα μέρος μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας - και όλα αυτά, χωρίς την ανάγκη ενός μενού πλοήγησης για εναλλακτικές επιλογές video.
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις νέες ιδέες και τη δημιουργικότητα, ειδικά όταν αυτά τα μονοπάτια μπορούν να οδηγήσουν σε νέες εμπειρίες για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Lee Jae Il, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας της Samsung Electronics. «Αυτά τα πρόσφατα παραδείγματα από το C-Lab μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε κάποιους ταλαντούχους ανθρώπους με επιχειρηματικό πνεύμα που δεν φοβούνται να ανοίξουν νέους δρόμους. Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε περαιτέρω νέες εφαρμογές για VR και 360° video, καθώς υπάρχουν άπειρες δυνατότητες σε αυτούς του τομείς».
Τα projects του C-Lab παρουσιάζονται στο περίπτερο της Samsung (4YFN G1 στη Fira Barcelona).Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τεχνολογία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013