*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Χίος: Έστελναν λαθραίο καπνό με courier | τουρκικές προκλήσεις: 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου | Με χρόνια ηπατίτιδα C 75.000 - 130.000 άνθρωποι στην Ελλάδα | ΚΟΣΜΟΣ: Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την Ημέρα των Ευχαριστιών | Η Τέσλα κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου στον κόσμο | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Rural Broadband: Ολοκληρώθηκε το έργο σε βόρεια και νότια Ελλάδα.

Η Pfizer Hellas, υλοποιώντας με συνέπεια και συνέχεια πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε πρόσφατα εθελοντικές ενέργειες, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Νέα διάκριση για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),  «προΣfΕΕρουμε», αυτή τη φορά στην τελετή απονομής βραβείων επιχειρηματικής αριστείας Salus Index 2017.

Η PepsiCo ανακοινώνει την έναρξη του PepsiCo High Flyers στη χώρα μας, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ανάδειξης των προσωπικών ταλέντων νέων ανθρώπων και  επαγγελματικής εξέλιξής τους.

Με απόλυτη επιτυχία και πάνω από 1.800 συμμετοχές ολοκληρώθηκε το 31ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο διάρκειας 5 ημερών από  τις 8 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017 το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.)  στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερη ήταν η φετινή συμμετοχή της ΙΝΤERAMERICAN στο 15ο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που οργανώθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP).

Με το βλέμμα στραμμένο στο Λονδίνο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα του ΕΜΠ / Σχολή Χημικών Μηχανικών, που αναδείχθηκε νικήτρια στον φετινό εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA με το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου και Εννεάμηνου.

Το ντεμπούτο της στον κυβερνοχώρο κάνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα B2B εξαγωγών «agrogate.gr», που σχεδιάστηκε για την εξασφάλιση της προβολής,

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το gi-Cluster, το ελληνικό Gold-Labeled Cluster στον τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή με εθνικό περίπτερο στην Game Connection Europe 2017 με την υποστήριξη του Corallia και τη συνεργασία του αρμόδιου εθνικού φορέα Enterprise Greece.

Η διατροφική αξία βγαίνει απ’ το… αυγό της!
Σήμα ποιότητας και ελληνικότητας αυγών
καθιερώνει η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδος

Το αυγό είναι η απάντηση όταν η ερώτηση αφορά την πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, όπως έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Η φετινή, 21η επέτειος αυτής της Ημέρας, γιορτάζεται στις 14 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο με ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν τη δύναμη του αυγού ως της σημαντικότερης φυσικής πηγής πρωτεΐνης για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

«Η υψηλή διατροφική αξία του αυγού είναι κοινά αποδεκτή και δεν μπορεί πλέον να υποτιμηθεί από κανέναν, γι’ αυτό καλούμε όλους να συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, μιας πραγματικής φυσικής υπερτροφής» τονίζει στο μήνυμά του ο Julian Madeley, Γενικός Διευθυντής της World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα από το 1996.

Όπως αναφέρει η WEO, το μέχρι πριν από μερικά χρόνια «υποτιμημένο» αυγό αναγνωρίζεται πλέον επισήμως ως η σημαντικότερη φυσική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων:
-    για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη,
-    για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και τη βελτίωση της συγκέντρωσης,
-    για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος,
-    για την ενίσχυση της όρασης και
-    για την αποτελεσματικότερη δράση εμβολίων και αντιικών φαρμάκων.     

Παράλληλα, στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου είναι πολύ έντονο το πρόβλημα της παχυσαρκίας, τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους του πληθυσμού, καθώς έχουν μεγάλη ικανότητα κορεσμού.
Με απλά λόγια, το αυγό αποτελεί ιδανική διατροφική επιλογή, καθώς πέρα από τη μοναδική γεύση του είναι και πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Παράλληλα, όλες οι μελέτες έχουν καταρρίψει το μύθο ότι η καθημερινή κατανάλωση αυγών επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης, από τη στιγμή που η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Ειδικά στη χώρα μας έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε υψηλής ποιότητας αυγά που παράγονται από τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, για τα οποία υπάρχει ζήτηση και σε χώρες του εξωτερικού. Αυτή την υψηλή ποιότητα αλλά και τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, που επενδύουν στην ανάπτυξή τους, διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας, επιδιώκει να ενισχύσει η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (ΕΑΕ) με την καθιέρωση σήματος ποιότητας και ελληνικότητας αυγών, την οποία έχει ήδη δρομολογήσει.

«Το ελληνικό αυγό είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης καθημερινής και πολύ οικονομικής διατροφής για όλη την οικογένεια και αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να την προστατεύσουμε και να την ενισχύσουμε», αναφέρει η ΕΑΕ με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αυγού.



Υποκατηγορία: Θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013