*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος | Χανιά: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων | Νεκρός άντρας σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια | Kαταδίωξη στην Άρτα - «Έπιασαν» 27χρονο με 53 κιλά χασίς.

Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επαναλαμβάνεται φέτος για 5η φορά, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (13:00 – 20:00), στην Αίγλη Ζαππείου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων,

Η γεωθερμία είναι μια τεχνολογία που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, αν και διαθέτει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Οι εργαζόμενοι της Μινέττα Ασφαλιστικής, μέσω της  Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας  της εταιρείας, αυτά τα Χριστούγεννα στάθηκαν δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «Επισκόπηση της πορείας του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων:

Οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη ευαισθησία και ενεργοποίησή τους για τη στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που έχουν ανάγκη,

Οι εργαζόμενοι της Vodafone με τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της εταιρείας  κατά τη διάρκεια του 2018 απέδειξαν έμπρακτα ότι “Το καλό μας συνδέει” αποτελεί στάση ζωής και όχι υποχρέωση.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επιβράβευσε και το 2018 τους κατόχους του προγράμματος Ασφαλιστικός Γονέας, με ποσό που αγγίζει τις €300.000.

Το Nissan Note κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων για το 2018 στην Ιαπωνία,

Φέτος και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, Η ΑΒ ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΣ ΓΈΜΙΣΕ 27 ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΆ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ 7 ΗΜΈΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΎΣ ΉΧΟΥΣ ΑΠΌ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΉ ΚΆΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆΣ ΑΠΌ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΜΟΡΦΉ.

Η διατροφική αξία βγαίνει απ’ το… αυγό της!
Σήμα ποιότητας και ελληνικότητας αυγών
καθιερώνει η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδος

Το αυγό είναι η απάντηση όταν η ερώτηση αφορά την πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, όπως έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Η φετινή, 21η επέτειος αυτής της Ημέρας, γιορτάζεται στις 14 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο με ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν τη δύναμη του αυγού ως της σημαντικότερης φυσικής πηγής πρωτεΐνης για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

«Η υψηλή διατροφική αξία του αυγού είναι κοινά αποδεκτή και δεν μπορεί πλέον να υποτιμηθεί από κανέναν, γι’ αυτό καλούμε όλους να συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, μιας πραγματικής φυσικής υπερτροφής» τονίζει στο μήνυμά του ο Julian Madeley, Γενικός Διευθυντής της World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα από το 1996.

Όπως αναφέρει η WEO, το μέχρι πριν από μερικά χρόνια «υποτιμημένο» αυγό αναγνωρίζεται πλέον επισήμως ως η σημαντικότερη φυσική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων:
-    για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη,
-    για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και τη βελτίωση της συγκέντρωσης,
-    για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος,
-    για την ενίσχυση της όρασης και
-    για την αποτελεσματικότερη δράση εμβολίων και αντιικών φαρμάκων.     

Παράλληλα, στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου είναι πολύ έντονο το πρόβλημα της παχυσαρκίας, τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους του πληθυσμού, καθώς έχουν μεγάλη ικανότητα κορεσμού.
Με απλά λόγια, το αυγό αποτελεί ιδανική διατροφική επιλογή, καθώς πέρα από τη μοναδική γεύση του είναι και πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Παράλληλα, όλες οι μελέτες έχουν καταρρίψει το μύθο ότι η καθημερινή κατανάλωση αυγών επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης, από τη στιγμή που η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Ειδικά στη χώρα μας έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε υψηλής ποιότητας αυγά που παράγονται από τις ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, για τα οποία υπάρχει ζήτηση και σε χώρες του εξωτερικού. Αυτή την υψηλή ποιότητα αλλά και τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, που επενδύουν στην ανάπτυξή τους, διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας, επιδιώκει να ενισχύσει η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (ΕΑΕ) με την καθιέρωση σήματος ποιότητας και ελληνικότητας αυγών, την οποία έχει ήδη δρομολογήσει.

«Το ελληνικό αυγό είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης καθημερινής και πολύ οικονομικής διατροφής για όλη την οικογένεια και αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να την προστατεύσουμε και να την ενισχύσουμε», αναφέρει η ΕΑΕ με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αυγού.



Υποκατηγορία: Θέματα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

grafeio-typou.gr © 2012-2013