*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος | Χανιά: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων | Νεκρός άντρας σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια | Kαταδίωξη στην Άρτα - «Έπιασαν» 27χρονο με 53 κιλά χασίς.

Δελτίο Τύπου

Περί τις 800 αιτήσεις ανά εβδομάδα υποβάλλονται στην Εθνική Τράπεζα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», δύο χρόνια από την καθιέρωσή του. Τα κίνητρα που παρέχονται είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, με το ποσοστό επιχορήγησης να φτάνει στο 70% των επιλέξιμων δαπανών.

 

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί από την Εθνική Τράπεζα περισσότερα από 3700 έργα και έχουν εκταμιευθεί 23 εκ. ευρώ. Αυτά τα κεφάλαια έχουν διατεθεί σε παρεμβάσεις που καλύπτονται από το πρόγραμμα: θερμομόνωση κτιρίων, εγκατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης, κουφώματα, τέντες, ηλιακούς θερμοσίφωνες και όλες τις αναγκαίες εργασίες εγκατάστασης και αποκατάστασης.

Στα 23 εκ. ευρώ που ήδη διατέθηκαν, εκτιμάται ότι θα προστεθούν επιπλέον 50 εκ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη 7000 φάκελοι σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης ώστε να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια μέσα στο 2013.

Εκτός από τα χρήματα που διοχετεύονται στην οικονομία, το πρόγραμμα εξασφαλίζει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και στους ωφελούμενους που το αξιοποίησαν λόγω της μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας.

Από τα επίσημα στοιχεία των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, διαπιστώνεται σημαντική διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας πριν τις παρεμβάσεις σε σύγκριση με αυτή που καταγράφεται μετά τις παρεμβάσεις. Κατά μέσο όρο, στο σύνολο των έργων που έχουν υλοποιηθεί έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας  39,7% με την υλοποίηση των παρεμβάσεων, δηλαδή τοποθέτηση μονώσεων, αλλαγή συστημάτων θέρμανσης, κουφωμάτων κλπ . Αυτό σημαίνει άμεση εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση της μηνιαίας δαπάνης του νοικοκυριού για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι, ενώ εάν υπολογιστεί και η αύξηση της τιμής της ενέργειας, τότε το οικονομικό κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το όφελος του προγράμματος είναι άμεσο μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και μετρήσιμο για τους ωφελούμενους αφού μπορούν να δουν τη διαφορά στους μηνιαίους λογαριασμούς τους (ΔΕΗ, κοινόχρηστα κλπ).Κύρια κατηγορία: Τράπεζες
Υποκατηγορία: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) (FBBANK, PROBANK)

grafeio-typou.gr © 2012-2013