*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Η Alpha Bank διαθέτει μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η Νομισματική Συλλογή της Τραπέζης διοργανώνει μία σειρά εκθέσεων και διαλέξεων για τα αρχαία νομίσματα, επιδιώκοντας τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του Ελληνικού Πολιτισμού.

Η Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, διοργανώνουν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, διάλεξη με θέμα «ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΘΙΩΤΙΔΑ». Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν Μέλη της Γενικής Διευθύνσεως, καθώς και Στελέχη της Τραπέζης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλαμβάνει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα του σημερινού Νομού Φθιώτιδος. Σε ειδική προθήκη θα εκτίθενται αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της Τραπέζης.

Σκοπός της εκδηλώσεως είναι αφενός να ενημερωθεί το κοινό για την ιστορία του βασικού συναλλακτικού μέσου και αφετέρου να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα της Φθιώτιδος, τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.

Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων
Λεωνίδου 9, 2ος όροφος
ΛΑΜΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες:
ALPHA BANK
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Σταδίου 40, 102 52 ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.: 210 326 2460-1, Fax: 210 326 2462
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.alphanumismatics.gr
www.alphapolitismos.grΚύρια κατηγορία: Τράπεζες
Υποκατηγορία: Alpha Bank (Emporiki Bank)

grafeio-typou.gr © 2012-2013