*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Ανακοίνωση

Από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Alpha Bank στην Αθήνα, παρουσιάζεται η έκθεση του Ιστορικού Αρχείου της Τραπέζης με τίτλο «Alpha Bank / Ιστορία ΙΙ. Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως, 1947-1972». Είναι η δεύτερη από μία σειρά εκθέσεων που αναφέρονται στην ιστορία της Τραπέζης και αποτελεί συνέχεια της εκθέσεως «Alpha Bank / Ιστορία Ι. Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947»,

η οποία είχε παρουσιασθεί τον Νοέμβριο του 2010, στον ίδιο χώρο και κάλυπτε την ιστορία της Τραπέζης κατά την περίοδο 1924-1947.
Σκοπός της παρούσης Εκθέσεως είναι να αποτυπώσει, μέσα από ένα εξαιρετικά πλούσιο όσο και ποικιλόμορφο υλικό, την πορεία της Τραπέζης κατά τα έτη 1947-1972, μία περίοδο κατά την οποία η χώρα γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη και η Τράπεζα αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και εδραιώνει τη θέση της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο ως σημαντικός παράγοντας της οικονομικής ζωής.
Στην Έκθεση παρουσιάζονται, σε διαδοχικές ενότητες, οι αλλαγές στην Εταιρική φυσιογνωμία της Τραπέζης, το Ανθρώπινο Δυναμικό της καθώς και η Εξέλιξη των εργασιών της. Ακολουθεί η παρουσίαση της επεκτάσεως του δικτύου των Καταστημάτων της Τραπέζης, το οποίο κατά τη διάρκεια της περιόδου 1947-1972 αποκτά εθνική εμβέλεια. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην Τεχνολογία και Καινοτομία, καθώς η Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως πρωτοπορεί στον τομέα αυτό, όπως επίσης και στον τομέα της Προβολής, στον οποίο είναι αφιερωμένη μία ξεχωριστή ενότητα.
Η τελευταία ενότητα αναφέρεται στην πολιτιστική δραστηριότητα της Τραπέζης, η οποία ξεκίνησε τα χρόνια εκείνα και σταδιακά καθίσταται όλο και πιο σημαντική και πολύμορφη.
Την Έκθεση συνοδεύει κατάλογος.
Κατά τη διάρκεια της Εκθέσεως θα διεξάγονται ξεναγήσεις, κατόπιν συνεννοήσεως.
ALPHA BANK
Εκθεσιακός Χώρος Κεντρικού Κτηρίου
Σταδίου 40, ΑΘΗΝΑΙ
Διάρκεια Εκθέσεως: Φεβρουάριος - Σεπτέμβριος 2013
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη: 08.00-14.30
Παρασκευή: 08.00-14.00Κύρια κατηγορία: Τράπεζες
Υποκατηγορία: Alpha Bank (Emporiki Bank)

grafeio-typou.gr © 2012-2013