*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε διάλεξη της Επιμελήτριας της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρας Τσαγκάρη με θέμα «ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΘΙΩΤΙΔΑ» και παρουσίαση ορισμένων αρχαίων νομισμάτων της Συλλογής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ. Κ. Μουστάκας, Εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, παράγοντες του επιχειρηματικού χώρου, εκπρόσωποι του Τύπου, Πελάτες και φίλοι της Τραπέζης. Την Alpha Bank εκπροσώπησαν ο Γραμματεύς του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ε. Βερύκιος, ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Καταστημάτων Κεντρικής Ελλάδος κ. Σ. Πασχίδης, ο Υποδιευθυντής της αυτής Διευθύνσεως κ. Α. Δουλκέρογλου, οι Διευθυντές των Καταστημάτων του Νομού Φθιώτιδος καθώς και Διευθυντές Καταστημάτων γειτονικών Νομών.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν 16 αρχαία νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, σε ειδική προθήκη, η οποία θα παραμείνει στο Κατάστημα Λαμίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σκοπός της διαλέξεως, την οποία παρακολούθησαν 180 άτομα, ήταν αφ' ενός να ενημερωθεί το κοινό για την ιστορία του βασικού συναλλακτικού μέσου και αφ' ετέρου να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα της Φθιώτιδος, τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.

Αθήναι, 4 Δεκεμβρίου 2012Κύρια κατηγορία: Τράπεζες
Υποκατηγορία: Alpha Bank (Emporiki Bank)

grafeio-typou.gr © 2012-2013