*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής - Κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ | SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: Όχι στην κατάχρηση αντιβιοτικών | Ρόδος: Σχολικό έπεσε σε ρέμα βάθους τριών μέτρων | Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - 21 συλλήψεις | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: NASA: Και επίσημα «νεκρό» το ρομποτικό ρόβερ Opportunity στον Άρη.

Δελτίο Τύπου

Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο πλαίσιο της εκθέσεως «Το Νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο» που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Χώρο του Μουσείου Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, εγκαινιάζει το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 ομότιτλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών.

 

Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, η οποία και θα πραγματοποιήσει τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά την ημέρα ενάρξεως, την 6 Οκτωβρίου 2012. 

Στη διάρκεια των προγραμμάτων, τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία του νομίσματος που ξεκινάει από τα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Το Νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο» περιλαμβάνουν:

1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ

Τα παιδιά, αρχικά, με γραφιστικές αναπαραστάσεις, θα μάθουν για τα Μέσα Συναλλαγής που χρησιμοποιούντο πριν από το Νόμισμα και τον τρόπο, με τον οποίον ο άνθρωπος έφθασε τελικά στη χρήση του μικρού στρογγυλού μεταλλικού δίσκου για τις συναλλαγές του. Στη συνέχεια, θα δουν τα Πρώτα Νομίσματα του Ελλαδικού Χώρου και θα γνωρίσουν την Εξέλιξη του Νομίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας, η οποία διακρίνεται σε τρεις περιόδους, την αρχαϊκή, την κλασική και την ελληνιστική. Παρουσιάζονται, επίσης, τα δύο Ισχυρά Νομίσματα του Αρχαίου Κόσμου, τα τετράδραχμα των Αθηνών (αθηναϊκές γλαύκες) και τα τετράδραχμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (αλεξάνδρεια τετράδραχμα), τα οποία ξεπέρασαν τα όρια της εκδότριας αρχής και χρησιμοποιούντο ευρέως στις διεθνείς συναλλαγές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ιδιαίτερο χώρο, υπάρχει ένα αφιέρωμα στα Αρχαία Νομίσματα των Ιονίων Νήσων, της Κέρκυρας, της Λευκάδος, της Κεφαλληνίας και της Ζακύνθου, με αντιπροσωπευτικές εκδόσεις.

2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:

§ Να συμπληρώσουν το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο αναζητώντας τις απαντήσεις στις προθήκες του Εκθεσιακού Χώρου.

§ Να «κατασκευάσουν» νομίσματα χρησιμοποιώντας αντίγραφα μητρών αρχαίων νομισμάτων.

§ Να σχεδιάσουν το δικό τους νόμισμα αντλώντας ερεθίσματα από αρχαίες και σύγχρονες παραστάσεις νομισμάτων.

§ Να γνωρίσουν παραστάσεις αρχαίων νομισμάτων χρησιμοποιώντας σφραγίδες.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών.

Έναρξη προγραμμάτων: Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά

Ώρες διεξαγωγής: 10.00 και 12.00

Η δήλωση συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, είναι απαραίτητη.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα θα συνεχισθούν έως την 29 Νοεμβρίου 2013, κάθε Τρίτη και θα παρέχονται δωρεάν.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος (Ηρώων Κυπριακού Αγώνα)

491 00 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπεύθυνη: Κυρία Νέλλα Μπούα

Τηλ.: 266 104 1552

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Τετάρτη - Κυριακή, 9.00 - 14.00

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ALPHA BANK

Σταδίου 40, 102 52 ΑΘΗΝΑΙ

Τηλ.: 210 326 2460-1, Fax: 210 326 2462

 

E-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.alphanumismatics.gr

www.alphapolitismos.grΚύρια κατηγορία: Τράπεζες
Υποκατηγορία: Alpha Bank (Emporiki Bank)

grafeio-typou.gr © 2012-2013