Δελτίο Τύπου

Μία νέα συνεργασία με τη διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων PIMCO ξεκίνησε η Citi στην Ελλάδα προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω την προσφερόμενη ποικιλία Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες-ΟΣΕΚΑ) με πρωτοποριακές στρατηγικές διαχείρισης. Πρόκειται για τον 12ο κατά σειρά διεθνή επενδυτικό οίκο με τον οποίο συνεργάζεται η Citi στην Ελλάδα διαθέτοντας άνω των 350 Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΟΣΕΚΑ).

Έξι νέα Αμοιβαία Κεφάλαια (ΟΣΕΚΑ) με 14 διαφορετικές κατηγορίες μεριδίων ή νομισμάτων προστίθενται στην επενδυτική παλέτα της Citi, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων προϊόντων της PIMCO Total Return και Global Bond.

Η Pacific Investment Management Company LLC (PIMCO) είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταρείες διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο με στοιχεία ενεργητικού άνω του 1,5 τρισ. Ευρώ. Ιδρύθηκε το 1971 στην Καλιφόρνια και διαθέτει σήμερα παγκόσμια παρουσία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για την πολύχρονη πείρα της στη διαχείριση ομολογιακών επενδύσεων. Η επενδυτική της ομάδα  συγκεντρώνει επαγγελματίες με ταλέντα και διορατικότητα, καθώς επίσης παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς από τους οποίους ξεχωρίζουν οι διεθνούς φήμης  επικεφαλής Διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Mohamed El-Erian και Bill Gross, ο οποίος είναι και ιδρυτής της εταιρίας. Η επενδυτική τους φιλοσοφία στοχεύει αποκλειστικά στη διαχείριση του κινδύνου και την παροχή σταθερά ισχυρών αποδόσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις πολλαπλές βραβεύσεις και διακρίσεις υψηλών αποδόσεων των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον Gidon Kessel, Γενικό Διευθυντή Διαχείρισης Περιουσίας της Citi, «η στρατηγική της Citi Ελλάδος αναφορικά με τη Διαχείριση Περιουσίας/Wealth Management είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας με κορυφαία προϊόντα και καινοτόμες επενδυτικές λύσεις μέσα από μία συγκροτημένη και ολιστική διαδικασία επενδυτικής συμβουλής».

*Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες με τη μορφή είτε αμοιβαίου κεφαλαίου είτε ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων μεταβλητού κεφαλαίου.Κύρια κατηγορία: Τράπεζες
Υποκατηγορία: Citibank International plc