*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Επισκόπηση της αγοράς από τη Saxo Bank: Στο επίκεντρο οι δείκτες οικονομικού κλίματος Ifo της Γερμανίας και τα διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ

 

 Αγορά συναλλάγματος: Αμετάβλητο παρέμεινε το EUR

Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των δεικτών οικονομικού κλίματος ifo για την Γερμανία, οι οποίοι αναμένεται να καταδείξουν επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραγγελιές διαρκών αγαθών για τις ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν οριακά ενισχυμένο σε σχέση με το USD, στο 1.2998, ενώ παρουσίαζε οριακές απώλειες έναντι του GBP, στο 0.8528. Τέλος, το AUD υποχώρησε οριακά έναντι του USD, επηρεαζόμενο από την μικρότερη από ότι αναμένονταν αύξηση του πληθωρισμού της Αυστραλίας για το πρώτο τρίμηνο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα

 Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη στεγαστικών δανείων BBA, καθώς και την έρευνα CBI για το λιανεμπόριο, ενώ οι GlaxoSmithKline (GSK), Barclays (BARC), N Brown Group (BWNG), Fenner (FENR), Bumi (BUMI) και Talvivaara Mining (TALV) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, το σχέδιο πώλησης πάνω από 600 καταστημάτων της Lloyds Banking Group (LLOY) σε συνεταιριστικές τράπεζες, απορρίφτηκε λόγω ενστάσεων από την μεριά των αγοραστών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η BAE Systems (BA/) επιστράτευσε και τους μικρότερους προμηθευτές για να εξαναγκάσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ανανέωση των αρμάτων μάχης τύπου Bradley. Τέλος, ο Mehmet Dalman, πρόεδρος της Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC), παραιτήθηκε από την θέση του και αντικαταστάθηκε από τον Gerhard Ammann.

Ασία: Καταγραφή κερδών

 Οι Ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, οι Mitsubishi Motors (7211), JFE Holdings (5411), Fuji Heavy Industries (7270) και Hino Motors (7205) ενισχύθηκαν, με τις δυο τελευταίες να ευνοούνται από το υποτιμημένο Γιέν. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.6%, στις 13,750.3 μονάδες.

Στην Κίνα, η Western Mining Company (601168), στο Χόνγκ Κόνγκ οι Huaneng Power International (902) και HSBC Holdings (5), όπως και στη Νότια Κορέα οι SK Hynix (000660) και STX Offshore & Shipbuilding (067250), ήταν από τις μετοχές που ενισχύθηκαν, κυρίως λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης

 Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.5 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων MBA. Οι Procter & Gamble (PG), QUALCOMM (QCOM), Boeing (BA), Eli Lilly (LLY), Ford Motor (F), EMC (EMC), Southern Company (SO), Praxair (PX), Thermo Fisher Scientific (TMO) και Stryker (SYK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις HomeAway (AWAY), VMware (VMW), Apple (AAPL), Amgen (AMGN), AT&T (T), Edwards Lifesciences (EW) και Unisys (UIS) σε πτώση κατά 8.1%, 6%, 0.5%, 6.2%, 1.5%, 0.2% και 14.4%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Yum! Brands (YUM), iRobot (IRBT) και Broadcom (BRCM), ενισχύθηκαν κατά 4.5%, 16.8% και 5.8%.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1%, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της αγοράς ακινήτων αλλά και της κερδοφορίας πολλών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, οι Netflix (NFLX), Coach (COH), Travelers Companies (TRV), Bank of America (BAC), E.I. du Pont de Nemours (DD) και MetLife (MET), έκλεισαν τη συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 24.4%, 9.8%, 2.1%, 3%, 4.1% και 5.5%, αντίστοιχα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ryder System (R) που λόγω της μειωμένης κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο, υποχώρησε κατά 6.9%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα

 Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 25 και 13 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τους δείκτες οικονομικού κλίματος Ifo της Γερμανίας, την κατανάλωση της Ελβετίας, τις λιανικές πωλήσεις της Ιταλίας, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας. Οι Novartis AG (NOVN), Eni SpA (ENI), Daimler AG (DAI), ABB Limited (ABBN), Credit Suisse Group AG (CSGN), Telefonaktiebolaget LM Ericsson (ERICA), Iberdrola SA (IBE), France Telecom SA (FTE), Zodiac Aerospace SA (ZC) και Ebro Foods SA (EBRO) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ κινήθηκαν νομικά έναντι της Novartis AG (NOVN) με κατηγορίες ενεργητικού χρηματισμού φαρμακοποιών, ώστε αυτοί να προτιμήσουν φάρμακα της εταιρίας, έναντι φθηνότερων γενοσήμων (Generics). Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service (Moody’s) μείωσε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Commerzbank AG (CBK) κατά μια βαθμίδα σε “Baa1”. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Fiat SpA (F) βρίσκεται σε “προχωρημένες συζητήσεις” με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με σκοπό την άντληση USD 4 δις. μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, για να ολοκληρώσει την εξαγορά του εναπομείναντος μεριδίου στην Chrysler Group. Τέλος, η Finmeccanica SpA (FNC) επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για ρευστοποίηση κάποιων παγίων, λόγω των ζημιών που κατέγραψε. Επιπλέον, η Moody’s έθεσε την εταιρία σε καθεστώς πιθανής μελλοντικής υποβάθμισης.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση

 Οι τιμές των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία μειώνονται: Για το Μάρτιο, ο δείκτης εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 0.2%, λιγότερο από τις εκτιμήσεις και συγκρινόμενος με το αμετάβλητο επίπεδο του Φεβρουαρίου.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία αυξάνεται λιγότερο από ότι αναμένονταν: Ο πληθωρισμός της Αυστραλίας ανήλθε στο 2.5% για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.2% του προηγούμενου τριμήνου.

Η RBNZ διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο: Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBNZ) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 2.50%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

 Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τράπεζες

grafeio-typou.gr © 2012-2013