*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πρωταπριλιά με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας | Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ.

Δελτίο Τύπου

•    Το νέο Honda Jazz κατέκτησε του τίτλο του Καλύτερου Μοντέλου στην Κατηγορία  Supermini 2015 από το Euro NCAP
•    Το Honda Jazz πέτυχε κατάταξη 5 αστέρων Euro NCAP το Νοέμβριο του 2015
•    Όλες οι εκδόσεις του νέου Honda Jazz εφοδιάζονται στάνταρ με το σύστημα City-Brake Active της Honda

Το νέο Honda Jazz τιμήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP με τον τίτλο Best in Class 2015 στην κατηγορία supermini. Ήδη το 2015 το Honda Jazz είχε πετύχει πεντάστερη κατάταξη στις δοκιμές σύγκρουσης του Euro NCAP. Το Jazz επικράτησε μεταξύ εννέα μοντέλων supermini.

Κάθε χρόνο, το Euro NCAP δημοσιεύει μία λίστα με τα αυτοκίνητα που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Για να διεκδικήσουν ένα βραβείο ‘Best in Class’ του οργανισμού Euro NCAP, τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας αξιολογούνται βάσει ενός σταθμισμένου σκορ σε κάθε βασικό τομέα αξιολόγησης: Προστασία Ενηλίκων, Προστασία παιδιών & Πεζών και Συστήματα Υποστήριξης Ασφάλειας. Αυτό χρησιμοποιείται σαν βάση για σύγκριση των οχημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Dr. Michiel van Ratingen σχολίασε, «Το Euro NCAP συγχαίρει τη Honda για το Jazz, που κατέκτησε τον τίτλο Best in Class για το 2015 στην κατηγορία supermini. Το βραβείο τιμά τα 5 αστέρια του Jazz και τη στρατηγική εξοπλισμού ασφάλειας της Honda που το κάνει κορυφαίο παίκτη στην κατηγορία.»

Όλες οι εκδόσεις του Jazz εφοδιάζονται με το City-Brake Active System (CTBA) της Honda στάνταρ. Οι μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις της οικογένειας Jazz εφοδιάζονται με το ‘Advanced Driver Assist System’ (ADAS) της Honda, μία ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας όπως: Forward Collision Warning (Προειδοποίηση Επικείμενης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης), Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), Intelligent Speed Limiter (Ευφυής Περιοριστής Ταχύτητας), Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απομάκρυνσης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας) και High-beam Support System (Σύστημα Υποστήριξης Μεγάλης Σκάλας).

Επιπρόσθετα, το Jazz υιοθετεί δομή αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering (ACE) της Honda, που είναι σχεδιασμένη για να απομακρύνει την ενέργεια κρούσης από την καμπίνα επιβατών, ελαχιστοποιώντας τη ζημιά που προκαλείται από συγκρούσεις με άλλα οχήματα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Jazz αναδείχτηκε το Καλύτερο Μοντέλο στην Κατηγορία supermini 2015 από το Euro NCAP,» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, Philip Ross. «Η Honda έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους πελάτες προϊόντα υψηλής ποιότητας που πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας στην Ευρώπη. Αυτή η δέσμευση στην ασφάλεια επιβεβαιώνει με την 5άστερη κατάταξη των Ευρωπαϊκών μοντέλων της Honda  – Civic, CR-V, Jazz και HR-V – από το Euro NCAP. Το 2015 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη Honda καθώς είδαμε το Jazz και άλλα νέα προϊόντα μας να απολαμβάνουν την αποδοχή και εκτίμηση των πελατών αλλά και οργανισμών όπως το Euro NCAP.»

Οργανισμός Euro NCAP
Το Euro NCAP προσφέρει στους ιδιοκτήτες οχημάτων μία ρεαλιστική και ανεξάρτητη αξιολόγηση της ασφάλειας μερικών από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Έχοντας ιδρυθεί το 1997 και τώρα με την υποστήριξη επτά Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και λεσχών αυτοκινήτων και οργανισμών καταναλωτών σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, το  Euro NCAP γρήγορα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενθάρρυνση σημαντικών βελτιώσεων ασφάλειας στο σχεδιασμό νέων αυτοκινήτων.
 
Το μοντέλο αξιολόγησης Euro NCAP εστιάζει στη συνολική ασφάλεια του οχήματος ώστε οι καταναλωτές  να έχουν μπροστά τους ένα μόνο απλό και κατανοητό σκορ. Το τρέχον σύστημα  παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 και χρησιμοποιεί ένα σταθμισμένο σκορ, συνδυάζοντας πολλούς παράγοντες ασφάλειας ενός αυτοκινήτου:  προστασία ενηλίκων (40%), παιδιών (20%) και πεζών (20%) με διαθεσιμότητα συστημάτων υποστήριξης ασφάλειας (20%).
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: www.euroncap.comΚύρια κατηγορία: Αυτοκίνητα - Μοτοσικλέτες - Βαριά Οχήματα
Υποκατηγορία: Honda

grafeio-typou.gr © 2012-2013