*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Σε μια εποχή που ζητούμενο για την ελληνική οικονομία είναι η αύξηση των εξαγωγών και η δημιουργία ισχυρών brands που θα αποκτήσουν το δικό τους κοινό στις διεθνείς αγορές,

οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με την παρουσία τους στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση για τους κλάδους των Τροφίμων και των Ποτών που πραγματοποιείται παγκοσμίως, την έκθεση Anuga, απέδειξαν ότι η χώρα μας παραμένει δυναμικά στο δρόμο της εξωστρέφειας και είναι ικανή να παράξει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, που αυξάνουν συνεχώς τη ζήτησή τους στο εξωτερικό.

Η Διεθνής Έκθεση Anuga, έλαβε χώρα φέτος για 34η φορά, το διάστημα 07-11/10/2017 στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse, της Κολωνίας. Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και πρόκειται πραγματικά για την κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, καθώς συγκεντρώνει σταθερά σε κάθε διοργάνωση τις ηγέτιδες εταιρείες στους συγκεκριμένους κλάδους, αλλά και πολλές ακόμη ανερχόμενες με νέα καινοτομικά προϊόντα, που διεκδικούν τη δική τους θέση στο πεδίο των εξαγωγών. Συνολικά φέτος παρουσίασαν τα προϊόντα τους περισσότερες από 7.400 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο συνθέτωντας ένα μεγάλο μωσαϊκό γεύσεων και ιδεών.

Επιπλέον χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, ήταν η υψηλή προσέλευση σημαντικών διεθνών επισκεπτών, με περισσότερους από 165.000, προερχόμενους από 198 χώρες, να «πλημμυρίζουν» όλες τις αίθουσες της έκθεσης, πιστοποιώντας με τον καταλύτερο τρόπο το υψηλό επίπεδο και το εμπορικό ενδιαφέρον της έκθεσης.

Μεγάλο μέρος της ελληνικής συμμετοχής τελούσε για μια ακόμη φορά υπό την οργανωτική αιγίδα της Promo Solution, εταιρείας που τις τελευταίες δύο δεκαετίες στηρίζει σταθερά την ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, τηρώντας τα ίδια υψηλά οργανωτικά στάνταρ και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ξεχωριστό design των περιπτέρων.

Συνολικά, περισσότερες από 90 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, εμπιστεύθηκαν την παρουσία τους στην Anuga 2017 στην Promo Solution με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Αναμέσα τους, ξεχωριστή θέση είχαν οι συλλογικές συμμετοχές της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Περιφέρειας Κρήτης, προσδίδοντας ξεχωριστό το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην έκθεση. Με συνολικό χώρο που ξεπέρασε τα 1.700 τ.μ. και με παρουσία σε κεντρικότατα σημεία των Hall 11.2 (Fine Food), 4.1 (Frozen Food), 10.1 (Dairy Products), 5.1 (Chilled Food), 2.2 & 3.2 (Bread & Bakery), καθώς και των 7 & 8 (Drinks & Hot Beverages), η συμμετοχή της Promo Solution χαρακτηρίζεται ως μια από τις πολυσυλλεκτικότερες και μεγαλύτερες ολόκληρης της έκθεσης!

Μάλιστα το εθνικό συλλογικό περίπτερο βρισκόμενο στον ίδιο χώρο (Hall 11.2) με συλλογικά περίπτερα χωρών όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Αυστρία, ξεχώρισε για το design και την ποιότητα των εταιρειών που το αποτελούσαν, δείχνοντας ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται πλέον στις ηγέτιδες δυνάμεις στο χώρο του Fine Food και του Delicatessen!

Παράλληλα η Promo Solution σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της ελληνικής συμμετοχής, οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία προσωποποιημένες Β2Β συναντήσεις για όλους τους εκθέτες του συλλογικού περιπτέρου με μεγάλες εισαγωγικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπως Rewe, Lidl, Bivano, GALERIA Kaufhof κ.α. Η ενέργεια αυτή είχε επαναληφθεί και στην διοργάνωση του 2015, με απτά και άμεσα αποτελέσματα για την μεγάλη πλειοψηφία των εκθετών, ενώ έχουν τεθεί οι βάσεις και για συνέχισή της και σε άλλες εκθέσεις.

Στο πλαίσιο ακόμη της γνωριμίας των επισκεπτών με τις αξεπέραστες γέυσεις της ελληνικής γαστρονομίας η Promo Solution ανέλαβε τη διοργάνωση "live cooking sessions", τα οποία πραγματοιήθηκαν από τον διεθνώς αναγνωρισμένο chef κο Κωνσταντίνο Βασάλο, ενώ για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών στον ίδιο χώρο προσφέρονταν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα όπως παστέλια, βουτήματα, λουκούμια, ούζο και τσίπουρο.

H επιτυχία των εκθετών οφείλεται και στις παρακάτω ενέργειες:

Έγκαιρη αποστολή του εντύπου εκθετών σε σημαντικούς εισαγωγικούς οίκους και αγοραστές του εξωτερικού.
Παράλληλη διανομή του εντύπου εκθετών μας σε καίρια σημεία εντός του εκθεσιακού κέντρου,
για την άμεση πληροφόρηση όλων των επισκεπτών.
 Έντονη διαφημιστική σήμανση στις εισόδους της αίθουσας 11.2 & 10.1 των εθνικών συμμετοχών.
Ένταξη προϊόντων εκθετών της Promo Solution στο Anuga Taste Innovation Show, όπου παρουσιάζεται το «μέλλον» στον κλάδο των τροφίμων και βραβεύονται τα πιο καινοτομικά προϊόντα της χρονιάς.

Τις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας ΟΕΥ Α' κ. Μαρία Βασιλάκη. Επιπλέον στην έκθεση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του ελληνόφωνου τμήματος της Deutsche Welle, πραγματοποιώντας εκτενή κάλυψη των ελληνικών συμμετοχών για την τηλεόραση, το ίντερνετ και το ραδιόφωνο.

Οι προσπάθειες της Promo Solution, με σκοπό την επίτευξη του μέγιστου οφέλους για τους εκθέτες και συνολικά την ενίσχυση των εξαγωγών και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστούν, στις παρακάτω εκθέσεις: PLMA Chicago (12-14/11/2017), ISM Cologne (28-31/01/2018), Fruit Logistica (07-09/02/2018), Biofach (14-17/02/2018), Food Expo Athens (10-12/03/2018), Seafood Expo Global (24-26/04/2018), Cibus Parma (07-10/05/2018) κ.αΚύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τρόφιμα - Ποτά

grafeio-typou.gr © 2012-2013