*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης Φωτιά στο Λαγονήσι: Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό | Λευκάδα: Αμετανόητος ιερόσυλος άρπαζε τάματα από ναούς | ΚΟΣΜΟΣ: Τουρκία: Εκατομμύρια ψηφοφόροι στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, η απονομή των Greek Exports Awards, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

 

Τα βραβεία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

 

Το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς, «Top Greek Export Company 2018», απονεμήθηκε στην εταιρεία ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε. 

 

Τα Greek Exports Awards 2018 διοργανώθηκαν από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

 

Σε μία χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές οδεύουν προς ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, τα Greek Exports Awards 2018 επιβράβευσαν την Αριστεία στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, που καταφέρνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, παρά τις αντιξοότητες. Τα βραβεία επισφραγίζουν τη σημαντική συμβολή στην οικονομία των επιχειρήσεων εκείνων που καταφέρνουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και που συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Δημήτρης Χαλεπίδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Διευθυντής Β1 Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του ότι στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, οι εξαγωγές αποτελούν μονόδρομο. Αναφέρθηκε επίσης στους άξονες πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ευνοϊκού περιβάλλοντος για τους εξαγωγείς και την επέκταση συμφωνιών σε νέες αγορές, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα. Όπως επεσήμανε, σήμερα λειτουργούν 59 γραφεία ΟΕΥ σε 50 χώρες, μέσω των οποίων καλύπτεται το 90% των ελληνικών εξαγωγών.

 

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και στα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «εργαλεία» που έχει αναπτύξει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος Export Ready, παρουσιάζοντας τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έχουν επιτευχθεί. 

 

Ο κ. Γιώργος Κουτούζος, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της Euler Hermes Hellas, αναφέρθηκε στα ρίσκα που αναλαμβάνουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η Euler Hermes στην πρόβλεψη και κάλυψη κάθε πιθανού κινδύνου. Από την πλευρά της η κυρία Dorota Ulatowska, Risk, Information, Claims & Collections Director, της Euler Hermes Hellas, ανέλυσε τις συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές και στα δεδομένα που δημιουργεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφέροντας ότι η Euler Hermes έχει αναπτύξει καλύψεις για κάθε περίπτωση. 

 

Ακολούθησε η βράβευση των παρακάτω εξαγωγικών επιχειρήσεων:

 

A: SPECIAL EXPORTS AWARDS

 

Top Greek Export Company 2018

 

GOLD: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

 

SILVER: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

 

SILVER: MEVGAL

 

Τοp Innovation in Exports

 

GOLD: SOFTOMOTIVE

 

SILVER: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

 

Τιμητικό Βραβείο

 

ΟΑΕΠ

 

Β: TOP EXPORT COMPANIES

 

Top Industrial Export Company

 

GOLD: DOPPLER

 

GOLD: ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ

 

GOLD: MEVGAL

 

GOLD: HELESI

 

GOLD: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

 

SILVER: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

 

SILVER: OLYMPIAN GREEN 

 

SILVER: IONIKI SFOLIATA

 

Top Services Export Company

 

GOLD: GENERATION Y

 

SILVER: SOFTOMOTIVE

 

SILVER: DK MARKETING

 

Top Manufacturing Export Company

 

GOLD: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

 

GOLD: SMILE COSMETICS

 

GOLD: COMPUTER SYSTEMS

 

SILVER: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

 

BRONZE: CRETAN MILL

 

BRONZE: BOTZAKIS

 

Top Trading Export Company

 

GOLD: MEDBEST

 

SILVER: MAJAR – ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗΣ

 

Top Newly Established Export Company

 

BRONZE: SIBASOFT (VIOS SOFTWARE SOLUTIONS)

 

C: TOP EXPORT BRANDS

 

Top Branded Export Product

 

GOLD: OLYMPIAN GREEN 

 

GOLD: MEVGAL

 

GOLD: GEROLYMATOS INTERNATIONAL

 

SILVER: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

 

Top Branded Export Service

 

BRONZE: DK MARKETING

 

Top Export Company Brand

 

SILVER: OLYMPIAN GREEN 

 

BRONZE: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

 

Top Export Packaging

 

GOLD: OLYMPIAN GREEN 

 

BRONZE: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

 

ΒRONZE: BAT

 

D: TOP EXPORT ASSISTANCE COMPANIES 

 

Top Export Assistance Maritime Services

 

BRONZE: DYNAMARINE

 

Top Export Insurance Partner

 

GOLD: EULER HERMES HELLAS

 

Top Export Consultant

 

GOLD: WIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

GOLD: GREAT GREEK EXPORTS & TRADE

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Τρόφιμα - Ποτά

grafeio-typou.gr © 2012-2013