*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ραφήνα: Βρέθηκαν νάιλον σακούλες με χειροβομβίδες στο Μπλε Λιμανάκι | Θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών – Σουνίου: Ένας νεκρός - Δύο τραυματίες | Κρήτη: Νεκρό 12χρονο αγόρι που υπέστη ανακοπή | ΚΟΣΜΟΣ: Νέα Ζηλανδία: Κόρη εκατομμυριούχου βρέθηκε νεκρή μετά από ραντεβού μέσω Tinder.

Εντός του τρίτου τριμήνου του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ιστορικού εργοστασίου της «Ελαΐς» - Unilever στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR, όπως επίσης και τα σήματα των μαργαρινών που παράγονται στην Ελλάδα.

 

Η αλλαγή αυτή σελίδας περιλαμβάνεται στη συνολική συμφωνία της Unilever με την KKR για την εξαγορά από τη δεύτερη έναντι 6,83 δισ. ευρώ όλων των δραστηριοτήτων της πρώτης στα προϊόντα επάλειψης παγκοσμίως με εξαίρεση αυτές στη Νότια Αφρική.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα στον έλεγχο της KKR περνά η δραστηριότητα της Ελαΐς - Unilever, ήτοι η παραγωγή του ελαιολάδου Άλτις και των σπορελαίων, το εργοστάσιο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Επίσης, στην KKR και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα περνούν τα σήματα μαργαρινών Flora, Άλτις, Becel ProActiv, Super Fresco και Βιτάμ. Μάλιστα εντός του 2018 η παραγωγή των μαργαρινών που σήμερα γίνεται στο έτερο εργοστάσιο της Unilever στην περιοχή του Ρέντη θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της οδού Πειραιώς. Σημειώνεται εδώ ότι η Δέλτα, θυγατρική της Vivartia, θα συνεχίσει να παράγει τα γαλακτοκομικά με το σήμα Becel ProActiv για όσο διάστημα προβλέπει η συμφωνία (τριετής) που είχε συναφθεί με την Unilever το φθινόπωρο του 2016.

 

Από την άλλη στο εργοστάσιο του Ρέντη θα εγκατασταθεί γραμμή παραγωγής υγρών απορρυπαντικών, όπως Skip και OMO, για την κάλυψη - σε πρώτη φάση τουλάχιστον- των αναγκών της ελληνικής αγοράς. Στο εργοστάσιο του Ρέντη θα παράγονται 10.000 τόνοι υγρών απορρυπαντικών ετησίως, οι οποία σήμερα εισάγονται από την Ιταλία. Οι δραστηριότητες της Unilever στην Ελλάδα οι οποίες θα πωληθούν στην KKR υπολογίζονται ότι έχουν τζίρο ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ με τα σήματα που περιλαμβάνονται στο «πακέτο» να έχουν κυρίαρχη θέση στην αγορά.

 

H KKR ιδρύθηκε το 1976 και εδρεύει στην Νέα Υόρκη. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 150 δισ. δολαρίων και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 113 εταιρείες.

 Κύρια κατηγορία: Τρόφιμα - Ποτά
Υποκατηγορία: ΕΛΑΪΣ-UNILEVER Α.Ε.

grafeio-typou.gr © 2012-2013