*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση | Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ιδιωτική κλινική στα Κάτω Πατήσια | Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη | Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής της Αθήνας | ΚΟΣΜΟΣ: Σεισμός στην Αλβανία: Δεκάδες τραυματίες, ζημιές και πανικός.

Δελτίο Τύπου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), πιστός στη δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης, διοργανώνει για πρώτη φορά τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου εκδήλωση - Brokerage event: «Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη».

Στόχος της εκδήλωσης να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας με εκπροσώπους της Βιομηχανίας Τροφίμων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων αποδεικνύει έμπρακτα την πεποίθησή της ότι η επένδυση στην έρευνα και η εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξωστρέφεια, αποτελούν τα βασικά εφόδια για να μπορέσουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και προάγουν την ανθρώπινη υγεία.

Εν όψει της διεξαγωγής του 1ου brokerage event, ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μέσα από αυτή μπορεί να προαχθεί η έρευνα και η καινοτομία στον Κλάδο των Τροφίμων και παράλληλα να προωθηθεί η συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τους ερευνητικούς φορείς της Χώρας. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο κάλεσμά μας και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση και μας γεμίζει με αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας αυτής».

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”, της οποίας ηγείται ο ΣΕΒΤ και του Ευρωπαϊκού Έργου CAPINFOOD. Μέχρι σήμερα στην Εθνική Πλατφόρμα συμμετέχουν oι βασικοί «εταίροι» του κλάδου των τροφίμων, 25 επιστημονικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων Πανεπιστημίων, ερευνητικών και λοιπών φορέων, που εμπλέκονται ενεργά με την έρευνα στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής, καθώς και μεγάλος αριθμός επιστημόνων από τη Βιομηχανία.

Κύριο στόχο της πλατφόρμας “Food for Life” αποτελεί η ένταξη των ερευνητικών προσπαθειών γύρω από τα τρόφιμα σε μια ενιαία στρατηγική, η οποία θα προσβλέπει στο να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας προς όφελος του καταναλωτή αλλά και φυσικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.Κύρια κατηγορία: Τρόφιμα - Ποτά
Υποκατηγορία: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΣΕΒΤ)

grafeio-typou.gr © 2012-2013