*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα είναι η νίκη της ΦΑΓΕ στην Αγγλία για το Ελληνικό γιαούρτι.  Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ΦΑΓΕ.  Συγκεκριμένα δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση του Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση.

 

Το δικαστήριο διέταξε μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας Chobani, περιορίζοντας την συγκεκριμένη εταιρία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως Ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται Ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αποτέλεσμα αυτό ακολουθεί μια σειρά από άλλες βρετανικές δικαστικές υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτές της Σαμπάνιας, της Ελβετικής σοκολάτας και της Βότκα, στις οποίες τώρα προστίθεται και αυτή για το Ελληνικό γιαούρτι.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχτηκε η ΦΑΓΕ την απόφαση του δικαστηρίου.  Η απόφαση αυτή συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της εταιρίας, που παράγει εδώ και 87 χρόνια γιαούρτι στην Ελλάδα, ενώ εδώ και 30 χρόνια το εξάγει στην Αγγλία, και είναι εξαιρετικά υπερήφανη για την κληρονομιά της και την αυθεντικότητα των προϊόντων της.Κύρια κατηγορία: Τρόφιμα - Ποτά
Υποκατηγορία: ΦΑΓΕ A.E.

grafeio-typou.gr © 2012-2013