*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Χρυσό στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο | Θεσσαλονίκη: Ενταση μεταξύ προσφύγων σε κέντρο φιλοξενίας | Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφερε αύξηση πάνω από 20% στα έσοδα του ΟΑΣΑ | Eurostat: Πάνω από 1 στους 3 Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Λίγο καιρό πριν οι BMW, VW, Daimler και η ευρωπαϊκή Ford ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν την κοινοπραξία Ionity.

Στόχος η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και η κατασκευή 400 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη έως το 2020.
 
Χθες, η Shell ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στην κοινοπραξία με την καταρχήν κατασκευή 80 σταθμών φόρτισης σε ισάριθμα πρατήριά της σε Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, και βέβαια στη Γερμανία.
 
Πρόκειται για σταθμούς ταχείας φόρτισης των 350 kW, ενώ ο κάθε σταθμός θα περιλαμβάνει έξι παροχές που θα εξυπηρετούν ταυτόχρονα ισάριθμα αυτοκίνητα. Στην ουσία δηλαδή η κίνηση αυτή της Shell θα μπορεί να εξυπηρετεί 480 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Η κοινοπραξία Ionity που έχει έδρα το Μόναχο της Γερμανίας έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή σταθμών φόρτισης στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, Αυστρίας και Νορβηγίας. Μέσα στους επόμενους 13 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί 100 ακόμη σταθμοί σε όλη την Ευρώπη.
 
Οι σταθμοί δεν θα εξυπηρετούν μόνο αυτοκίνητα των συμμετεχόντων κατασκευαστών στην κοινοπραξία, αλλά και όλων των οχημάτων που χρησιμοποιούν το σύστημα Combined Charging System (CCS), όπως είναι τα ηλεκτροκίνητα του group PSA, της Tesla, της Nissan αλλά και της Mitsubishi.


Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων

grafeio-typou.gr © 2012-2013