*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Η ίδρυση του πρώτου επιστημονικού φορέα για έρευνες πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο σήμερα στα Χανιά.

Πρόκειται για το νέο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.
Η ίδρυση του νέου Ινστιτούτου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με σκοπό την ανίχνευση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης, σκοπός του νέου Ινστιτούτου, που θα λειτουργήσει στα πρότυπα των αντίστοιχων ερευνητικών ιδρυμάτων της Νορβηγίας και της Μεγάλης Βρετανίας, είναι η έρευνα σχετικά με: α) τον εντοπισμό κοιτασμάτων, β) τον τρόπο αξιοποίησής τους και γ) τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εξόρυξή τους.
Το νέο Ινστιτούτο, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να αποτελέσει σύμβουλο της πολιτείας στα θέματα αυτά, παρέχοντάς της αξιόπιστες πληροφορίες για την χάραξη πολιτικής στην ορθολογική διαχείριση των πόρων προς όφελος της κοινωνίας και με σεβασμό στο περιβάλλον.
Το νέο Ινστιτούτο θα έχει έδρα τα Χανιά, προσωρινά θα στεγαστεί στην Πολυτεχνιούπολη και για την στελέχωσή του θα ακολουθήσουν ανοικτές προκηρύξεις, με στόχο την προσέλκυση επιστημόνων από το εξωτερικό που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία.Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων

grafeio-typou.gr © 2012-2013