*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης Φωτιά στο Λαγονήσι: Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό | Λευκάδα: Αμετανόητος ιερόσυλος άρπαζε τάματα από ναούς | ΚΟΣΜΟΣ: Τουρκία: Εκατομμύρια ψηφοφόροι στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Ανακοίνωση

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφάσισε την άρση της αναστολής της διαδικασίας υποδοχής αιτήσεων και χορήγησης προσφορών σύνδεσης για τα φωτοβολταϊκά συστήματα του Ειδικού Προγράμματος στεγών στην Πελοπόννησο, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, και λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού μέσω του Ειδικού Προγράμματος Στεγών, στην οποία βασίστηκε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να αποφασίσει την εξαίρεση των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων από την αναστολή της αδειοδοτικής διαδικασίας, η ΡΑΕ αιτήθηκε επικαιροποιημένες ποσοτικές πληροφορίες από το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) όσον αφορά τις σχετικές αιτήσεις στην Πελοπόννησο.

Kατόπιν της εισήγησης του Διαχειριστή και της απαιτούμενης οικονομοτεχνικής εξέτασης, η Ολομέλεια της ΡΑΕ, κατά την τακτική συνεδρίασή της την 10η Οκτωβρίου 2012, έκρινε πως η μικρή ισχύς και διασπορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων του Ειδικού Προγράμματος δεν επηρεάζουν το επίπεδο κορεσμού του τοπικού δικτύου, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε την εξαίρεσή τους από το πεδίο εφαρμογής της υπ’ αριθ. 699/2012 Απόφασης της ΡΑΕ.Κύρια κατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων
Υποκατηγορία: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΡΑΕ)

grafeio-typou.gr © 2012-2013