*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Χρυσό στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο | Θεσσαλονίκη: Ενταση μεταξύ προσφύγων σε κέντρο φιλοξενίας | Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφερε αύξηση πάνω από 20% στα έσοδα του ΟΑΣΑ | Eurostat: Πάνω από 1 στους 3 Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του πλαισίου που ρυθμίζει την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) παρουσίασε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε στα κεντρικά γραφεία του, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Οι προτάσεις του ΔΕΣΦΑ τέθηκαν από τη ΡΑΕ σε Δημόσια Διαβούλευση στις 8 Αυγούστου 2017, η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Η συγκεκριμένη ημερίδα είχε ως σκοπό να συζητηθούν και να αποσαφηνιστούν, όλα τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των εγγεγραμμένων εταιρειών στο Μητρώο Χρηστών της ΡΑΕ και εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές του νέου σχήματος εξισορρόπησης, η αναθεώρηση του συστήματος εισόδου-εξόδου με την εισαγωγή του Εικονικού Σημείου Συναλλαγών (ΕΣΣ), η οργάνωση της λειτουργικής εξισορρόπησης, νέες ρυθμίσεις πρόσβασης στην εγκατάσταση ΥΦΑ της Ρεβυθούσας, καθώς και οι προτεινόμενες αλλαγές στο Νόμο 4001/2011.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κ. Σωτήριος Νίκας, επεσήμανε ότι «οι προτάσεις του Διαχειριστή είχαν ως στόχο την εναρμόνιση του εθνικού ρυθμιστικού πλαισίου με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς καθώς και τη δημιουργία μιας ρευστής αγοράς Φυσικού Αερίου στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά στις τιμές Φυσικού Αερίου αλλά και στην ασφάλεια εφοδιασμού τους. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα οι εξελίξεις στην αγορά Φυσικού Αερίου να οδηγήσουν σύντομα σε νέα προσαρμογή του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΦΑ, ενσωματώνοντας τη δυνατότητα των Χρηστών να συναλλάσσονται σε ένα trading platform». Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεργασία του ΔΕΣΦΑ με το Χρηματιστήριο Αθηνών για την οργάνωση και λειτουργία μιας χονδρεμπορικής αγοράς αερίου, καθώς και για τη δυνατότητα εμπορίας ποσοτήτων μεταξύ των Χρηστών σε ένα βάθρο εμπορίας (trading platform).Κύρια κατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων
Υποκατηγορία: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ)

grafeio-typou.gr © 2012-2013