*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο | Χανιά: Ανήλικος διακινούσε ναρκωτικά μαζί με φίλο του | ΚΟΣΜΟΣ: Ολλανδία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σίπχολ λόγω επικείμενης καταιγίδας | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Τα πρώτα υδρογονοκίνητα ποδήλατα άρχισε να παράγει γαλλική εταιρεία | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Σπάνιο γιγάντιο ψάρι που ζει στον Ατλαντικό εμφανίστηκε στη Ζάκυνθο.

Δελτίο Τύπου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και η Hellenic Petroleum Finance PLC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη σύναψη δυο νέων Κοινοπρακτικών Ομολογιακών Δανείων τελικού ύψους €605.000.000.

Η έκδοση των Δανείων, στο οποίο συμμετείχαν ξένες και ελληνικές τράπεζες, υπερκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό των Δανείων να υπερβεί τον αρχικό στόχο των €525.000.000.

Τα Δάνεια, είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και την κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Η Eurobank Εργασίας Α.Ε., η Alpha Bank A.E., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και η HSBC Bank plc συμμετείχαν ως Διοργανώτριες Τράπεζες (Mandated Lead Arrangers), ενώ η Eurobank και η HSBC ανέλαβαν και ρόλο Συντονιστριών Τραπεζών (Coordinators and Bookrunners) των Δανείων. Συνολικά δώδεκα τράπεζες, έξι ελληνικές και έξι ξένες, συμμετείχαν στα Δάνεια.

Τα παραπάνω Δάνεια είναι επιπρόσθετα Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου ύψους €225.000.000, το οποίο υπεγράφει τον Δεκέμβριο του 2012, με την Alpha Bank A.E. να εκτελεί ρόλο Διαχειρίστριας Τράπεζας (Agent) και το οποίο επίσης θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση.

 

Σημείωση προς τους συντάκτες:

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τα οποία ιδρύθηκαν το 1998, είναι ένας από τους σημαντικότερους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα ενέργειας και με παρουσία σε 8 χώρες. Οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX: ELPE) και η κεφαλαιοποίησή τους ανέρχεται σε περίπου €2,6 δισ.

25/1/2013Κύρια κατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων
Υποκατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ.)

grafeio-typou.gr © 2012-2013