*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Η Air Liquide και η Oman Oil Refineries and Petroleum Industries Company (Orpic), τα εθνικά διυλιστήρια του Ομάν, υπέγραψαν πρόσφατα ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για την προμήθεια αζώτου στο εργοστάσιο Liwa Plastics Industries Complex (LPIC).

Πρόκειται για το νέο εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών, εξοπλισμένο με την πρώτη μονάδα ατμοπυρόλυσης (steam cracker) στη χώρα, την οποία η Orpic έχει εγκαταστήσει στις υπάρχουσες μονάδες παραγωγής της στη βιομηχανική περιοχή του λιμανιού Sohar στο Ομάν. Με μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας προηγμένης μονάδας παραγωγής αζώτου συνολικής δυναμικότητας 500 τόνων ανά ημέρα, η Air Liquide θα ενισχύσει την ηγετική της θέση σε μία βασική βιομηχανική περιοχή, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Orpic και των πελατών της.

Η νέα μονάδα αζώτου, που αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε συνδυασμό με την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου αγωγών της Air Liquide, θα προμηθεύει με άζωτο το εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών του πελάτη, ενισχύοντας τη δυναμικότητα παραγωγής πολυαιθυλενίου και πολυπροπυλενίου στους 1,4 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Τα συγκεκριμένα πλαστικά χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές για παράγωγα προϊόντα από πετρέλαιο, όπως σε βιομηχανίες συσκευασίας, καθώς και σε άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.

Η μονάδα παραγωγής αζώτου θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από τις ομάδες Engineering & Construction της Air Liquide, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών και της υψηλής τεχνογνωσίας του Ομίλου, ενώ για την κατοχή της και τη λειτουργία της υπεύθυνη θα είναι η Air Liquide Sohar Industrial Gases Company.  

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για τις περιοχές της Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ινδίας,  δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με την Orpic, ένα στρατηγικό παίκτη στη βιομηχανία πετροχημικών. Η Air Liquide αποδεικνύει την ικανότητά της να αξιοποιεί διαρκώς τους πόρους που διαθέτει, όπως το δίκτυο αγωγών που βρίσκεται στη πιο δυναμική βιομηχανική περιοχή της Sohar. Με αυτή τη νέα συμφωνία προμήθειας αζώτου, η Air Liquide θα στηρίξει την ανάπτυξη της βιομηχανίας πετροχημικών στο Ομάν.»

Ο Christiaan van der Wouden, Chief Operating Officer της Orpic, δήλωσε: «Η Orpic είναι στην ευχάριστη θέση να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Air Liquide εξασφαλίζοντας την πιο ανταγωνιστική, αξιόπιστη και ασφαλή προμήθεια αζώτου για το έργο Liwa plastics Industries Complex (LPIC), το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του κλάδου βιομηχανικής παραγωγής πλαστικών στο Ομάν.»Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων

grafeio-typou.gr © 2012-2013