*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση | Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ιδιωτική κλινική στα Κάτω Πατήσια | Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη | Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής της Αθήνας | ΚΟΣΜΟΣ: Σεισμός στην Αλβανία: Δεκάδες τραυματίες, ζημιές και πανικός.

Η ΑΒΒ σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Διαχειριστές των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Αγγλίας (UK National Grid) και της Γαλλίας (RTE), ανέλαβε την εκτέλεση έργου αξίας 270 εκ. ευρώ που αφορά στην κατασκευή των σταθμών μετατροπής εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές (HVDC) που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δυο χωρών, της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Η ΑΒΒ θα συμμετάσχει στο έργο της διασύνδεσης, το οποίο θα ενισχύσει την περαιτέρω συνεργασία της Αγγλικής και της Γαλλικής αγοράς ενέργειας. Έχοντας ικανότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ισχύος 1.000 MW, η διασύνδεση θα εκτείνεται από την περιοχή Chilling του Hampshire που βρίσκεται στις νότιες ακτές της Βρετανικής επικράτειας έως το Tourbe, περιοχή της βόρειας Γαλλίας καλύπτοντας απόσταση 240 χιλιομέτρων στην θάλασσα της Μάγχης (English Channel).

Η ΑΒΒ θα σχεδιάσει, κατασκευάσει και εγκαταστήσει αντίστοιχα στην Αγγλία και την Γαλλία τους δυο σταθμούς μετατροπής εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές (HVDC) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Voltage Sourced Converter (VSC), την επονομαζόμενη κωδικά HVDC Light® και οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους με υποβρύχιο καλώδιο. Ο κάθε σταθμός θα μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές και αντίστροφα πριν την τελική διανομή. Αυτή η διαδικασία συμβάλει στην αποδοτική και αξιόπιστη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις με ελάχιστες απώλειες- που είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνολογίας HVDC. Η συγκεκριμένη τεχνολογία συνδυάζει ιδιαίτερα εξελιγμένες λειτουργίες όπως είναι ο έλεγχος των διακυμάνσεων της τάσεως του δικτύου και η αποκατάσταση της παροχής ισχύος σε περίπτωση διακοπής. Αυτές οι λειτουργίες παρέχουν οικονομικά πλεονεκτήματα για τον Διαχειριστή του δικτύου και αξιόπιστη παροχή ρεύματος για τους τελικούς καταναλωτές.

Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, ρομποτικής και συστημάτων κίνησης, βιομηχανικού αυτοματισμού και συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία 125 χρόνων καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας και καθοδηγεί την Ενεργειακή και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 132.000 εργαζόμενους.Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Ενέργεια - Εταιρίες Καυσίμων

grafeio-typou.gr © 2012-2013