Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου  Συνεδρίου Επιχειρηματικής Ευφυΐας που διοργάνωσε η Boussias Conferences με θέμα  “The Data 360 Forum”, ο κος Βύρων Σοφός, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και MIS, συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ με θέμα «Αναμορφώνοντας τις επιχειρησιακές διαδικασίες μέσω των Analytics» αναλύοντας το ρόλο των Analytics στις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Ο παραδοσιακός ρόλος των Οικονομικών Υπηρεσιών στη στρατηγική διαδικασία, επεσήμανε ο κύριος Σοφός, περιοριζόταν μέχρι σήμερα στο reporting και τη διαχείριση της διοικητικής πληροφορίας, απαντώντας στο ερώτημα “που βρίσκεται ο οργανισμός σε σχέση με το πλάνο”.

Πλέον όμως, οι προτεραιότητες της εταιρείας, οι ανάγκες της διοίκησης και το κανονιστικό πλαίσιο, απαιτούν πιο ενεργό ρόλο. Με την ενσωμάτωση Analytics, δηλαδή της συνδυασμένης ανάπτυξης τριών  συστατικών - δεξιοτήτων, υποδομής και εργαλείων, και κουλτούρας - στις λειτουργίες τους, οι Οικονομικές Υπηρεσίες καλούνται να αναλάβουν πλέον στρατηγικό ρόλο, συμμετέχοντας και σε άλλα στάδια, εμπλουτίζοντας το ρόλο τους στα πλαίσια του budgeting και της διαχείρισης της απόδοσης.Κύρια κατηγορία: Ασφαλιστικές Εταιρίες
Υποκατηγορία: EUROLIFE ERB A.E.A.Z. & EUROLIFE ERB A.E.Γ.Α.