*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο | Ιωάννινα: Νεκρός 32χρονος σε κυνήγι αγριογούρουνου | Αλλάζει όνομα η Λεωφόρος Βάρης Κορωπίου | Εντοπισμός και διάσωση 28 μεταναστών στο Φαρμακονήσι.

Δελτίο Τύπου

Με μία πράξη ευθύνης, οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπέγραψαν, την Παρασκευή 14/09/2012, νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.

Η νέα αυτή σύμβαση, τριετούς διάρκειας, που απετέλεσε προϊόν γόνιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης της Εταιρίας, προβλέπει μεσοσταθμικές μειώσεις 8,5% για τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων.

Η νέα σύμβαση διέπεται -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Εταιρίας- από κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς χρησιμοποιούνται κλίμακες μειώσεων ανάλογα με το ύψος αποδοχών.

Έτσι, οι κλίμακες αυτές προβλέπουν για αποδοχές μέχρι 1.500 ευρώ μηδενικές μειώσεις. Για τις αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ και μέχρι τις 3.000 ευρώ η μείωση διαμορφώνεται στο 10%, στο 15% διαμορφώνονται οι μειώσεις για ποσά που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ και μέχρι 6.000 ευρώ ενώ για ποσά υψηλότερα των 6.000 ευρώ οι μειώσεις διαμορφώνονται σε 20%.

Ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής σε μήνυμά του προς το προσωπικό της Εταιρίας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ωριμότητα που επέδειξαν στην δύσκολη αυτή συγκυρία και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Το ζητούμενο για όλους μας είναι να διατηρηθεί σε τούτες εδώ τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η Εταιρία ζωντανή και βιώσιμη». Επανέλαβε την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου, της Εθνικής Τράπεζας, να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Ασφαλιστικής που προέκυψαν από το PSI και υπογράμμισε τους στόχους της επιχείρησης προκειμένου αυτή να παραμείνει ηγέτιδα δύναμη στην ασφαλιστική αγορά.Κύρια κατηγορία: Ασφαλιστικές Εταιρίες
Υποκατηγορία: ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Γ.Α.

grafeio-typou.gr © 2012-2013