*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πρωταπριλιά με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας | Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ.

Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect το οποίο στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Cloud με ταυτόχρονη μείωση του κόστους, μέσω εργαλείων ενορχήστρωσης/συντονισμού των διεργασιών Cloud, εκτίμησης και ελέγχου επίδοσης των υποδομών Cloud.

 

Τα εργαλεία αυτά: α) θα βοηθήσουν τους παρόχους Cloud να βελτιώσουν τη σταθερότητα και την επίδοση των υποδομών τους, β) θα υποστηρίξουν τους ενδιαφερόμενους στην επιλογή παρόχου Cloud, μέσω αξιολόγησης με κριτήρια κόστους, επίδοσης αλλά και αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω SLAs (Service Level Agreements), και γ) θα επιτρέψουν σε τρίτους φορείς να δραστηριοποιηθούν ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ποιότητας υπηρεσιών Cloud. Το έργο επιδιώκει να δώσει ώθηση στην υιοθέτηση περιβάλλοντος/τεχνολογιών Cloud, ακόμη και για εφαρμογές/υπηρεσίες με αυστηρές απαιτήσεις σε ταχύτητα και υπολογιστική ισχύ. 

 

Στο πλαίσιο του έργου CloudPerfect, η COSMOTE συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων, των προδιαγραφών, της αρχιτεκτονικής του συστήματος, στην ανάπτυξη της πειραματικής υποδομής Cloud, την επίδειξη και τη συνολική αξιολόγηση του συστήματος. Επιπλέον, η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στις δράσεις διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου, καθώς και στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του πλαισίου Horizon 2020, συμμετέχουν σε αυτό οκτώ (8) φορείς από πέντε (5) χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία) και έχει συνολική διάρκεια 2 χρόνια (12/2016-11/2018).

 

«Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μόνο το 2018, ο Όμιλος συμμετέχει σε 18 πρωτοποριακά ερευνητικά επιδοτούμενα προγράμματα, ενώ συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 55 ερευνητικά έργα. Παράλληλα, τα εργαστήρια νέων τεχνολογιών του Ομίλου ΟΤΕ, αξιολογούν τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Cosmote.

 Κύρια κατηγορία: Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες
Υποκατηγορία: Cosmote A.E.

grafeio-typou.gr © 2012-2013