*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

§ Μείωση του κύκλου εργασιών κατά 29% - Αύξηση μικτού περιθωρίου κατά 5%

§ Οριακά αρνητικό EBITDA - Ζημιές μετά τους φόρους

Επηρεασμένα από την κρίση αλλά και από τα έξοδα αναδιάρθρωσης εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της CPI, για το 3ο τρίμηνο που έληξε στις 30/9/2012, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας CPI για το τρίμηνο 1/7/2012 – 30/9/2012, ανήλθε σε ευρώ 3.075 χιλ. από ευρώ 4.334 χιλ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας μείωση 29,1% που οφείλεται στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την αυστηρότερη πιστωτική πολιτική που εφαρμόζεται. Tα έσοδα από πωλήσεις προϊόντων μειώθηκαν σε ευρώ 2.061 χιλ από ευρώ 3.250 χιλ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν σε ευρώ 1013 χιλ. από ευρώ 1.084 χιλ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 5,2% και ανήλθε σε 23,41% έναντι 22,16% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), παρουσίασαν ελαφριά ζημιά και διαμορφώθηκαν σε ευρώ - 18.411 από ευρώ 38.113  κατά το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης επιβάρυνσης, κατά το διανυθέν τρίμηνο, των εξόδων της εταιρείας από τα έξοδα αναδιάρθρωσης τα οποία ανήλθαν σε ευρώ 222 χιλ έναντι ευρώ 24 χιλ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους ανήλθαν σε ζημιά ευρώ 272 χιλ έναντι ζημιών ευρώ 175 χιλ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τέλος, οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μειώθηκαν ανερχόμενες σε ευρώ 3.822 χιλ έναντι ευρώ 4.184 χιλ στις 30/6/2012, ενώ τα Ταμειακά της διαθέσιμα στο τέλος της περιόδου αυξήθηκαν ανερχόμενα σε ευρώ  541 χιλ έναντι ευρώ 415 χιλ την αντίστοιχη περίοδο.

Η εταιρεία CPI, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τρέχουσες συνθήκες, συνεχίζει, για τη διανυομένη οικονομική χρήση, να εστιάζει κυρίαρχα:
• Στη δραστική μείωση του λειτουργικού της κόστους σε συνεχή και μόνιμη βάση
• Στη διατήρηση της ρευστότητάς της,
• Στη θωράκιση από επισφάλειες ακόμη και εις βάρος των πωλήσεων και
• Στην προώθηση στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών που αποβλέπουν σε μείωση κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας των Επιχειρήσεων
• Στη διερεύνηση ευκαιριών αύξησης του μεριδίου της λόγω του αναμενόμενου consolidation του κλάδου.

Η CPI επικεντρώνεται  σε Προϊόντα & Υπηρεσίες Outsourcing στον τομέα της εκτύπωσης (Managed Print Services) και της διαχείρισης εγγράφων (Document Management), στην παροχή & διαχείριση Υπηρεσιών Υποστήριξης Υποδομών Πληροφορικής, σε λύσεις συμμόρφωση των Επιχειρήσεων με τα νέα κανονιστικά πλαίσια αύξησης των δημοσίων εσόδων, σε υποστήριξη και αξιοποίηση λύσεων Επιτήρησης χώρων, και τέλος σε ανάπτυξη Διαδραστικών Λύσεων Εκπαίδευσης στα σχολεία.

 

---

Σχετικά με τη CPI A.E.
H CPI ΑΕ δραστηριοποιείται στην αγορά Πληροφορικής από το 1990 ως διανομέας προστιθέμενης αξίας στις κάθετες αγορές της εκτύπωσης, της επεξεργασίας εικόνας και της ασφάλειας δεδομένων. Από το 2004 η CPI προσφέρει επί πλέον ολοκληρωμένες λύσεις στις αγορές της Εντατικής Λιανικής (Point Of Sale συστήματα), στην αγορά της Ψηφιακής  επιτήρησης και καταγραφής (IP Surveillance), στην αγορά της  IP τηλεφωνίας (VoIP) ενώ προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτυπώσεων (Managed Print Services), υπηρεσίες Διαχείρισης Εγγράφων (Document Management Services) και Επαγγελματικές Υπηρεσίες  (Professional Services) σε μεγάλους Διεθνείς και ελληνικούς Οργανισμούς.

H CPI ΑΕ είναι επίσημος διανομέας των εταιρειών SHARP, ΟΚΙ, TOSHIBA και MUTOH (εκτυπωτικά προϊόντα), AVISION (scanners), POSIFLEX (POS), ATIZ, CLASUS (διαδραστικοί πίνακες), KODAK, MICROTEK, AXIS, SUMMA, BenQ, Docuware μέσα από ένα δίκτυο 1.300 αντιπροσώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επί πλέον η CPI AE αναπτύσσει και διανέμει τα προϊόντα UniQ Business & FIT SOHO στην αγορά της IP τηλεφωνίας, τα προϊόντα eDoc & eDocXL στην αγορά Διαχείρισης Εγγράφων. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 2000 και πιστοποιημένη κατά ΕΝ ISO 9001:2000. Σήμερα απασχολεί 150 άτομα και η έδρα της είναι στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη CPI: Αγγελική Ελευθερίου, Τηλ.: +30 210 480 5800 (ext. 811) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Κύρια κατηγορία: Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες
Υποκατηγορία: CPI Α.Ε.

grafeio-typou.gr © 2012-2013