*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Κερδοφόρα εμφανίζονται τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/2015-31/12/2015) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σε επίπεδο 6μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε € 75 χιλ. έναντι κερδών € 60 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθώς ανήλθε σε € 375 χιλ. 

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν μείωση 6% και διαμορφώθηκαν σε € 6,49 εκατ. έναντι € 6,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η διαφορά προέρχεται από το 1ο τρίμηνο της χρήσης καθώς στο 2ο τρίμηνο τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 5%. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 33% στο εξάμηνο.

Τέλος συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο 6μήνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 14% καθώς διαμορφώθηκε σε € 2,11 εκατ. έναντι € 2,46 εκατ. στις 30/6/2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής  της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Παρά τις δυσκολίες στην αγορά και το οικονομικό περιβάλλον, παραμένουμε κερδοφόροι σε επίπεδο 6μήνου. Με προσεκτικό έλεγχο των εξόδων και της ρευστότητας, έχουμε καταφέρει να ανταπεξέλθουμε και να αυξήσουμε τα μερίδια μας σε αγορές που είναι στρατηγικές για την εταιρεία. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε σε τροχιά κερδοφορίας καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής μας χρήσης και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν’’Κύρια κατηγορία: Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες
Υποκατηγορία: CPI Α.Ε.

grafeio-typou.gr © 2012-2013