*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία μαθητών, γονέων και εκπροσώπων σχολείων, ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής του δημιουργικού παιδικού διαγωνισμού «Doodle 4 Google».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία μαθητών, γονέων και εκπροσώπων σχολείων, ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής του δημιουργικού παιδικού διαγωνισμού «Doodle 4 Google». Ο Αστέριος Ρέυνικ, από το 2ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου, που συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία 4ης-6ης δημοτικού με το doodle «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα», είναι ο μεγάλος νικητής που αναδείχθηκε από την online ψηφοφορία του κοινού στο διαγωνισμό που για πρώτη φορά οργανώθηκε φέτος και στην Ελλάδα, με θέμα «Η Ελλάδα μου».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και κέρδισα το διαγωνισμό της Google. Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας» είπε ο μεγάλος νικητής, ο δεκάχρονος Αστέριος, του οποίου το έργο εμφανίζεται σήμερα στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας (www.google.gr), για 24 ώρες!

Η μαμά του Αστέριου, Μαρίνα Χαρωνιτάκη, είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά και στην Google που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Είναι σημαντικά επίσης και τα βραβεία των υπολογιστών που δίνονται στο σχολείο, γιατί έτσι προσφέρεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους μαθητές να αποκτήσουν επαφή με το διαδίκτυο και να αναπτυχθεί ο τομέας της τεχνολογίας».

Ο διαγωνισμός που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και συμμετείχαν με τις ζωγραφιές τους 8.200 παιδιά ηλικίας 6-18 ετών από 2.234 σχολεία όλης της Ελλάδας που απεικόνισαν με πολλή φαντασία και κέφι στα doodles τους την Ελλάδα και όσα σημαίνει γι’ αυτούς. Η επιλεγμένη ομάδα κριτών του διαγωνισμού, διάσημοι εικονογράφοι, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων και ηθοποιοί, ανέδειξαν τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ηλικιακή ομάδα και το κοινό ψήφισε online το αγαπημένο του από κάθε κατηγορία.

Ο Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας δήλωσε: «Στην Google η δημιουργικότητα είναι πολύ βασική για όλους, οπότε και μόνο το γεγονός ότι συναναστραφήκαμε με τόσα παιδιά ήταν καταπληκτικό. Σκεφτείτε ότι γνωρίσαμε περισσότερες από 8.000 παιδικές προσωπικότητες μέσα από τις ζωγραφιές τους».

Ο μικρός Αστέριος, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, κέρδισε επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και φυσικά τα εισιτήρια του για να παρευρεθεί στη μεγάλη τελετή και να παραλάβει τα βραβεία του. Επιπλέον, το σχολείο του νικητή θα κερδίσει 30 Chromebook υπολογιστές με σκοπό να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο της τεχνολογίας!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες μπορείτε να επισκέπτεσθε την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού www.google.gr/doodle4google.

Ο διαγωνισμός τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος απαρτίσθηκε από τους (με αλφαβητική σειρά):

Άγγελος Αντωνόπουλος- Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και Διευθυντής Α΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής
Μιχάλης Γεωργίου - Graphic designer, Υπεύθυνος τομέα graphic design Κολλεγίου Βακαλό
Βαγγέλης Ηλιόπουλος - Συγγραφέας & Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Μαρία Καβογιάννη - Ηθοποιός
Ίρις Κρητικού - Ιστορικός Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια. Αντιπρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Εύα Σταμάτη- Διευθύντρια Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος - Ηθοποιός

Η ιστορία των doodles

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των doodles; Το 1998, οι ιδρυτές τις Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τις χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο τις Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο τις φιγούρας πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας τις χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου». Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασσικό λογότυπο τις Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της εταιρίας τότε.
Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον webmaster Dennis Hwang επικεφαλής της ομάδας των doodles, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα, η αρχική ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων και μηχανικών (τους doodlers), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1500 doodles σε διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών για τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και το doodle των εθνικών εκλογών.

Η προσπάθεια και το μεράκι της δημιουργίας αυτών των doodles αποζημιώνεται με τα χαμόγελα στα πρόσωπα των επισκεπτών της Google! Επισκεφθείτε το www.google.com/doodles για να δείτε όλα τα doodles που έχουν ανέβει κατά καιρούς σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική τις μουσική με το doodle-κιθάρα του Les Paul, να παίξετε PAC-MAN ή να δείτε τις περιπέτειες των ηρώων του Star Trek.Κύρια κατηγορία: Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες
Υποκατηγορία: Google GREECE

grafeio-typou.gr © 2012-2013