*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από σήμερα, να υποβάλλουν αιτήσεις για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation). Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, νέοι φωτογράφοι καθώς και φοιτητές, από όλον τον κόσμο, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν με τα καλύτερα έργα τους

στην τοποθεσία www.worldphoto.org. Οι φωτογράφοι θα διαγωνιστούν για χρηματικά έπαθλα και εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης, τελευταίας τεχνολογίας, από τη Sony. Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα ανακοινωθούν στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου 2014.

Από το 2007, που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, έχουν κατατεθεί στα Βραβεία Sony World Photography Awards περισσότερες από 555.000 φωτογραφίες, από 230 χώρες. Σε μία προσπάθεια να αναδείξουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στη διεθνή σύγχρονη φωτογραφία, τα βραβεία καθιερώθηκαν ως ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας, παγκοσμίως. Η τελευταία νικήτρια του βραβείου L’Iris d’Or και του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς είναι η Νορβηγίδα φωτογράφος Andrea Gjestvang, η οποία βραβεύτηκε για μία σειρά έντονων πορτρέτων παιδιών και νέων που επεβίωσαν από το μακελειό του Ιουλίου 2011, στο νησάκι Utøya, έξω από το Όσλο.

Το βραβείο L’Iris d’Or και ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς του διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2014 συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000, ενώ ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς του Ανοικτού Διαγωνισμού συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000. Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας, από τη Sony, και ο νικητής της κατηγορίας Student Focus θα λάβει καινούργιο εξοπλισμό, τεχνολογίας αιχμής, από τη Sony, για το Πανεπιστήμιό του. Τα έργα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων θα εκδοθούν στον ετήσιο τόμο των Βραβείων Sony World Photography Awards, έκδοση 2014, και θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο.

Τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014 περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες:

• Κατηγορία Επαγγελματιών – 15 κατηγορίες, οι οποίες κρίνονται για μία σειρά έργων
• Ανοικτός Διαγωνισμός – 10 κατηγορίες, οι οποίες κρίνονται για μία μόνο φωτογραφία
• Κατηγορία Νέων – 3 κατηγορίες για φωτογράφους κάτω των 20 ετών
• Student Focus – για σπουδαστές φωτογραφίας ανώτερης εκπαίδευσης, ηλικίας μεταξύ 18-30 ετών

Οι συμμετοχές για τον Ανοικτό Διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 στις 23.59 GMT, ενώ για την Κατηγορία Επαγγελματιών, οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, στις 23.59 GMT. Στη Σημείωση προς τους συντάκτες μπορείτε να βρείτε έναν πλήρη κατάλογο των κατηγοριών.

Το θέμα για το διαγωνισμό Student Focus είναι μία μόνο φωτογραφία τραβηγμένη για την πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας. Η φωτογραφία μπορεί να είναι υπερβολική ή χαμηλών τόνων, αλλά θα πρέπει να κάνει όποιον τη βλέπει να θέλει να μάθει περισσότερα, και να στρέφει την προσοχή του σε ένα θέμα, που είναι σημαντικό για τον φωτογράφο. Οι συμμετοχές για το διαγωνισμό Student Focus ολοκληρώνονται στις 6 Δεκεμβρίου 2013.

Σημαντικές ημερομηνίες για τα βραβεία του 2014 είναι οι εξής:
• 6 Δεκεμβρίου – Λήγει ο διαγωνισμός Student Focus
• 6 Ιανουαρίου – Λήγει ο Ανοικτός διαγωνισμός και ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Νέων
• 9 Ιανουαρίου – Λήγει ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Επαγγελματιών
• 4 Φεβρουαρίου – Ανακοινώνεται η λίστα των φιναλίστ για την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοικτό Διαγωνισμό και την Κατηγορία Νέων
• 18 Φεβρουαρίου – Ανακοινώνεται η λίστα των φιναλίστ για την Κατηγορία Student Focus
• 18 Μαρτίου – Αποκαλύπτονται οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων
• 31 Μαρτίου – Ανακοινώνεται σε ποιον θα απονεμηθεί το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία
• 30 Απριλίου – Ανακοινώνονται σε μία τελετή απονομής, μαζί με γκαλά, στο Λονδίνο ο νικητής του βραβείου L’Iris d’Or και του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς, καθώς και οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στις Κατηγορίες Νέων και Student Focus.
• 1 Μαΐου – τέλος Μαΐου – Έκθεση Sony World Photography Awards Exhibition 2014 στο Somerset House, στο Λονδίνο

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα Βραβεία Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία http://www.wprldphoto.orgΚύρια κατηγορία: Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες
Υποκατηγορία: Sony Hellas

grafeio-typou.gr © 2012-2013