*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση | Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ιδιωτική κλινική στα Κάτω Πατήσια | Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη | Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής της Αθήνας | ΚΟΣΜΟΣ: Σεισμός στην Αλβανία: Δεκάδες τραυματίες, ζημιές και πανικός.

Δελτίο Τύπου

Η λύση περιλαμβάνει διασύνδεση, διαχείριση και ασφάλεια σε τρία απομακρυσμένα σημεία, και την εφαρμογή iQ Marine

H IQ Solutions, εξειδικευμένος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων υψηλής τεχνολογίας, ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένου έργου δικτύωσης και επικοινωνίας ship-to-shore για τη Halkidon Shipping Corporation.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αξιόπιστου πληροφορικού περιβάλλοντος για τα πλοία που διαχειρίζεται η Halkidon Shipping Corporation. Συγκεκριμένα, η IQ Solutions σχεδίασε και υλοποίησε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον δικτύου που συνδέει τα πλοία εν κινήσει με τα κεντρικά γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας.

Για την υλοποίηση της λύσης χρησιμοποιήθηκε τo iQ Marine, η ευέλικτη πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί από την IQ Solutions για να παρέχει ένα ασφαλές, αξιόπιστο και εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον επικοινωνιών μεταξύ του πλοίου και των γραφείων της εταιρείας.
Το έργο έχει ήδη παραδοθεί σε τρία πλοία, ενώ προχωρεί η υλοποίηση σε περισσότερες εγκαταστάσεις.

«Η Halkidon βάζει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των δεδομένων. Είχαμε την ανάγκη για ένα σταθερό, αξιόπιστο και ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας και διαχείρισης και μεταφοράς δεδομένων το οποίο θα είχε τη σωστή υποστήριξη μετά την υλοποίησή του. Η IQ Solutions σχεδίασε και παρουσίασε μία λύση η οποία έδειχνε εμπειρία και βαθειά γνώση της ναυτιλιακής αγοράς. Νιώσαμε ότι μπορούσαμε να τους εμπιστευτούμε και δεν πέσαμε έξω. Η συνεργασία μας αποδεικνύεται όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και ένας διαρκής εμπλουτισμος γνώσης», δήλωσε σχετικά ο Λεωνίδας-Ρωμανός Σκοπελίτης, IΤ Manager της Halkidon Shipping Corporation.

Με την υλοποίηση της λύσης, η Halkidon Shipping Corporation θα ωφεληθεί από τη βέλτιση εξυπηρέτηση καθημερινών λειτουργιών και διαδικασιών, από την ευκολία στην πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες, την αύξηση της παραγωγικότητας, την ελαχιστοποίηση των ταξιδιών για συντήρηση του πληροφορικού εξοπλισμού και από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων (OPEX).
Από της ίδρυσής της το 1975, η Halkidon Shipping Corporation, με έδρα τον Πειραιά και δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία διαχείρισης πλοίων.

Σχετικοί πόροι

• Ακολουθήστε την IQ Solutions στο Twitter: www.twitter.com/IQ_Sol

• Κάντε “like” στη σελίδα της IQ Solutions στο Facebook: https://www.facebook.com/IQSol

• Λογότυπο IQ Solutions

Σχετικά με την IQ Solutions

H IQ Solutions είναι ο εξειδικευμένος πάροχος λύσεων υψηλής τεχνολογίας, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από το υπολογιστικό τους περιβάλλον.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί μία από τις ταχεία αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής, με ισχυρούς στρατηγικούς συνεργάτες (Microsoft, Xerox, HP, Lenovo, Dell, NetApp, Cisco, Intel) και μακρόχρονες εμπορικές σχέσεις.

Η IQ Solutions προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, σχεδιασμένες στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, και υψηλή τεχνογνωσία μέσα από ευέλικτα πακέτα υπηρεσιών σχεδιασμού, εγκατάστασης, υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Στο portfolio των προϊόντων της συμπεριλαμβάνονται τα κορυφαία προϊόντα iQ Monitor (για τη διαχείριση της υγείας του δικτύου), iQ Cloud (για τη διαχείριση των δεδομένων των επιχειρήσεων) και iQ Marine (για τη διαχείριση των Επικοινωνιών μεταξύ πλοίου και γραφείου).

Πιστεύοντας στην καινοτομία, οι άνθρωποι της IQ Solutions επενδύουν σε διαφοροποιημένες λύσεις και υπηρεσίες, με το βλέμμα στραμμένο στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Για την IQ Solutions, η Ποιότητα προσφέρεται ως Υπηρεσία.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.iqsolutions.grΚύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες

grafeio-typou.gr © 2012-2013