*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο | Ιωάννινα: Νεκρός 32χρονος σε κυνήγι αγριογούρουνου | Αλλάζει όνομα η Λεωφόρος Βάρης Κορωπίου | Εντοπισμός και διάσωση 28 μεταναστών στο Φαρμακονήσι.

Την πρόταση του ΕΣΡ για την αλλαγή της σήμανσης στα προγράμματα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου κατέθεσαν στελέχη της Αρχής στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

 

Η Αρχή θεωρεί αναγκαία την αναθεώρηση της σήμανσης λόγω των νέων κοινωνικών συνθηκών και επισημαίνει την ανάγκη να επικαιροποιηθεί η σήμανση, υιοθετώντας νέα οπτικά σύμβολα για την κατάταξη των προγραμμάτων με βάση την ηλικία των τηλεθεατών και ειδικά οπτικά σύμβολα που θα προσδιορίζουν το περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

 

Όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα πρέπει να κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό της δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενό τους στην εν γένει σωματική, ηθική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των ανηλίκων, των ατόμων δηλαδή που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

Αυτά θα είναι τα νέα σύμβολα

 

Τα νέα οπτικά σύμβολα, λοιπόν, θα είναι πέντε. Θα αφορούν το κατάλληλο για όλους πρόγραμμα με σύμβολο το (Κ) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, το κατάλληλο για άνω των 8 ετών (8) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος, καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη συγκεκριμένη ζώνη, το κατάλληλο για άνω των 12 ετών (12) και ώρα μετάδοσης μετά τις 21:30 έως τις 6:00 Παρασκευή, Σάββατο, παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22:00, το κατάλληλο για άνω των 16 ετών (16) και ώρα μετάδοσης μετά τις 23:00 έως τις 6:00 και τέλος, το κατάλληλο για άνω των 18 ετών (18) και ώρα μετάδοσης μετά τη 1:00 έως τις 6:00.

 

Το οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξης του προγράμματος, θα εμφανίζεται κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Μ.Μ.Ε. (Τύπος - Τηλεόραση)

grafeio-typou.gr © 2012-2013