*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κάθειρξη 25 ετών στον 42χρονο παιδεραστή του Περιστερίου με το βανάκι | Στο κρατητήριο ο διαχειριστής του πλοίου με τους 410 τόνους εκρηκτικά | Συγκρατημένοι οι καταναλωτές την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων | ΚΟΣΜΟΣ: Δολοφονήθηκε υψηλόβαθμος Σέρβος πολιτικός στο Κοσσυφοπέδιο | Δύο νεκροί από την έκρηξη που «ισοπέδωσε» τρία κτίρια στην Αμβέρσα | Γερμανία: Σχολικό λεωφορείο προσέκρουσε σε τοίχο σπιτιού - Toυλάχιστον 50 τραυματίες.

Τι αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο για τις επιλογές του πρωθυπουργού και την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας

Στην "ανταρσία της δραχμής", την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρεται  το Associated Press χαρακτηρίζοντας τους ως τους πονοκεφάλους του Αλέξη Τσίπρα και της εύθραυστης όπως την χαρακτηρίζει κυβερνητικής συμμαχίας του

Το άρθρο σημειώνει πως όσο περνούν οι ημέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός δυσκολεύεται να εκτελέσει τα πολιτικά ακροβατικά του κόλπα. Τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει είναι δύο και μάλιστα αντικρουόμενα: τα κόμματα της αντιπολίτευσης του ζητούν να διαπραγματευτεί με την Τρόικα για να κλείσει τη συμφωνία και κάποια μέλη του κόμματός του απαιτούν να διακοπεί κάθε σχέση με τους δανειστές και να προχωρήσει η Ελλάδα σε εναλλακτικούς δρόμους που περιλαμβάνουν και ένα άλλο νόμισμα.

«Ο Τσίπρας, ωστόσο, έχει μια πιεστική προτεραιότητα από το να κλείσει άμεσα μια συμφωνία. Αυτό που επιθυμεί είναι να ελέγξει το κόμμα του και να αντιμετωπίσει τους αρνητές του μνημονίου που τον κατηγορούν ότι παραιτήθηκε από τις βασικές αρχές του κόμματος».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αβεβαιότητα θέτει ερωτήματα ως προς την ικανότητα της Ελλάδας (ή την ανάγκη) να υπομείνει άλλα δύο χρόνια σκληρής λιτότητας και πολιτικών μνημονιακής κατεύθυνσης που ήδη έχουν προκαλέσει ζημιά στην οικονομία και έχουν αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Στο άρθρο φιλοξενείται η άποψη του αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρη Σωτηρόπουλου που σημειώνει: «Ο Τσίπρας δεν έχει πολλές επιλογές. Η μία είναι να ενισχύσει τη θέση του στο κόμμα, αν και δεν είναι υπέρ της αντιπαράθεσης. Η άλλη επιλογή είναι να προχωρήσει σε νέες εκλογές. Μόνο που η χρονική στιγμή είναι ευαίσθητη. Θα πρέπει να κηρύξει εκλογές αφού πρώτα έχει συμφωνηθεί το πρόγραμμα με τους δανειστές και πριν τα άλλα κόμματα καταφέρουν να ανασυνταχθούν».Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Μ.Μ.Ε. (Τύπος - Τηλεόραση)

grafeio-typou.gr © 2012-2013