*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Η ανάδειξη των ευκαιριών στην αγορά του Καζακστάν σε κρίσιμους τομείς για την ελληνική  οικονομία, όπως είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα καλλυντικά, οι κατασκευές και τα δομικά υλικά, τα αγροτικά προϊόντα και τα τρόφιμα και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συζητήθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «ExportReady» του ΣΕΒ, στα γραφεία του Συνδέσμου (14.12.2017).

 

Όπως τονίστηκε, η κατασκευαστική δραστηριότητα, οι νέες υποδομές και οι μεταφορές, τα έργα διαχείρισης αποβλήτων και υδάτινων πόρων δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά αυτή.  Ευκαιρίες προκύπτουν επίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα, δεδομένου ότι το Καζακστάν επιδιώκει να μετατρέψει την Αστάνα σε διαμετακομιστικό κόμβο της Κεντρικής Ασίας.

 

Όσον αφορά στην ενέργεια, το Καζακστάν προβλέπεται να παράγει μέχρι το 2050, το 50% της ενέργειάς του από ανανεώσιμες πηγές. Σημαντικές ευκαιρίες παρουσιάζει επίσης η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των τροφίμων και των ΤΠΕ, δεδομένου ότι η χώρα εισάγει μεγάλο ποσοστό τροφίμων και τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Abdildin και ο Διευθυντής της Β8 Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ, κ. Πακωνσταντινίδης, παρουσίασαν το επιχειρηματικό περιβάλλον της αγοράς. Παρουσίασαν, επίσης, στοιχεία που διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στο Καζακστάν, όπως οι διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, η προστασία ιδιοκτησίας και εμπορικών δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, αλλά και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση, μέσω συμφωνιών με τοπικούς συνεταίρους.

 

Στο δεύτερο μέρος, οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών Ekol Logistics, Goldair Group, Polyeco Group και SABO, μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία τους από την επιτυχή τους παρουσία στην αγορά του Καζακστάν.

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπογράμμισε ότι: «η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί διέξοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στα επιτυχημένες αποστολές που οργανώνει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.  Ειδικότερα για τον Καζακστάν, η στρατηγική πληροφόρηση στο πλαίσιο του ExportReady Connect, δείχνει μία αγορά με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, επενδυτικά κίνητρα και πολλές δυνατότητες επιχειρηματικής διείσδυσης.   Το Καζακστάν, παρουσιάζει τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έντονους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την είσοδο και ανάπτυξη ελληνικών προϊόντων σε αυτή την αγορά». 

 

Σημειώνεται ότι η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣΕΒ  σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών  στην Αστάνα, το Φεβρουάριο 2018.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία

grafeio-typou.gr © 2012-2013