*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι ζήτησε κατά την έναρξη της συνόδου στο Στρασβούργο τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για το θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Jamal Khashoggi.

 

«Αυτό το Κοινοβούλιο θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου και των δημοσιογράφων», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι, ζητώντας αυστηρή και διεξοδική διεθνή έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του θανάτου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Jamal Khashoggi. Το Κοινοβούλιο ζητά από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να βρουν και να τιμωρήσουν τους δράστες αυτού του απάνθρωπου εγκλήματος, είπε ο Πρόεδρος Ταγιάνι.

 

Μνημονεύθηκε επίσης, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, η Daphne Caruana Galizia, δημοσιογράφος από τη Μάλτα, η οποία έχασε τη ζωή της λόγω των ερευνών της.

 

Ο Πρόεδρος Tajani εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων των πλημμυρών που συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

 

Εξέφρασε επίσης εκ μέρους του ΕΚ τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων που έλαβαν χώρα σε εκλογικά τμήματα στο Αφγανιστάν.

 

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

 

Τρίτη

 

Ο τίτλος για τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου «Η εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi» αλλάζει και γίνεται «η δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη».

 

Οι δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με το «σκάνδαλο “Cum Ex”: οικονομικό έγκλημα και τα κενά στο σημερινό νομικό πλαίσιο» θα προστεθούν ως δεύτερο σημείο το απόγευμα.

 

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με πρόταση ψηφίσματος το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

 

Οι δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με την «ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό δημοκρατίας, κράτους δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων» θα προστεθούν ως πέμπτο σημείο το απόγευμα. Τη συζήτηση θα ολοκληρώσει πρόταση ψηφίσματος το Νοέμβριο.

 

Πέμπτη

 

Η προφορική ερώτηση «Δίκαιη αγορά για τη βιομηχανία» θα αντικατασταθεί με δήλωση της Επιτροπής με τον ίδιο τίτλο και θα λάβει χώρα την ίδια ώρα την Πέμπτη το απόγευμα.

 

Αιτήματα των επιτροπών να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Επιτροπή

 

Οι αποφάσεις των διαφόρων επιτροπών για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τα άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης (άρθρο 69γ του Κανονισμού) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

 

Εάν δεν υπάρξει αίτημα έως την Τρίτη τα μεσάνυχτα για να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.

 Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία

grafeio-typou.gr © 2012-2013