*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Προγράμματα για την επιμόρφωση στελεχών που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θέτει σε εφαρμογή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το πρόγραμμα κινητικότητας στοχεύει στον εξορθολογισμό, στην αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του Δημόσιου Τομέα με την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του. Με τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαίδευσης και ειδικής επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ επιχειρείται η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να ανταποκρίνεται στην εφαρμογή των νέων δημόσιων πολιτικών με σκοπό την ποιοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Στα προγράμματα αυτά μπορούν να μετέχουν και υπάλληλοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με το ν. 4172/2013 (άρθρα 90 και 91)

Τα επιμορφωτικά προγράμματα διακρίνονται σε δυο κατηγορίες:

1. Επιμορφωτικά προγράμματα που θα υλοποιούνται κατά τη φάση της αναζήτησης νέων οργανικών θέσεων από τα στελέχη που είναι σε καθεστώς κινητικότητας

2. Επιμορφωτικά προγράμματα που θα υλοποιούνται μετά την τοποθέτηση των στελεχών σε νέες οργανικές θέσεις

 Η συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης είναι προαιρετική για τους υπαλλήλους και ουδεμία έννομη συνέπεια έχει για την τοποθέτηση τους στους φορείς υποδοχής. Αποκλειστικός σκοπός είναι η ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Το πρόγραμμα της κινητικότητας αποτελεί το εργαλείο με το οποίο πραγματοποιείται η ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα. Είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο καλύτερης αξιοποίησης του έμπειρου και ικανού στελεχιακού δυναμικού που διαθέτει η Δημόσια Διοίκηση. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης θα βοηθήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους να ενισχύσουν τα προσόντα και τις γνώσεις τους, ώστε να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Το ΕΚΔΔΑ έχει αποδείξει, ως ο εθνικός στρατηγικός φορέας ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ότι μπορεί να επιτελέσει και αυτή την αποστολή».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε σχετικά:

«Στόχος μας είναι οι υπάλληλοι που εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις επιμορφωτικές δράσεις του ΕΚΔΔΑ, για να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους. Ειδικότερα, στη φάση της τοποθέτησής τους σε νέες θέσεις παρέχεται εξειδικευμένη επιμόρφωση, έτσι ώστε να υπάρξει όφελος, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την υπηρεσία. Το ΕΚΔΔΑ που διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, καλείται να ανταποκριθεί στην εξαιρετικά σημαντική φάση της μεταρρύθμισης του κράτους».

 

 Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

grafeio-typou.gr © 2012-2013