*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο οι εξετάσεις DNA | Κάρυστος: Χωρίς δασκάλα από την αρχή του σχολικού έτους μαθητές δημοτικού | Βοιωτία: Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο παιδάκια που έπεσαν σε βόθρο | Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη - Κατασχέθηκαν 13 κιλά ηρωίνης.

Συμφωνία για τη δημιουργία, από κοινού, επενδυτικού fund συνολικού ύψους 400 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, υπογράφηκε μεταξύ της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Αμπου Ντάμπι Mubadala Investment Company και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπέγραψαν ο Waleed Al Muhairi, Deputy Group CEO and Chief Executive Officer, Alternative Investments & Infrastructure και ο κ. Αντώνιος Γεωργακάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, παρουσία του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Τσίπρα.

 

Η Mubadala είναι κύριο όχημα επενδύσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο εξωτερικό και, μετά τη συγχώνευσή της με το Abu Dhabi Investment Council (ADIC),  διαχειρίζεται funds συνολικού ύψους άνω των $ 200 δισ. Το MOU που υπογράφηκε προβλέπει συν-διαχείριση του fund από τη Mubadala και το ΤΑΝΕΟ, το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε:

 

«Το νέο επενδυτικό Ταμείο είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας των δυο μερών.  Πιστοποιεί τις άριστες σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκφράζει την εμπιστοσύνη τους προς τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας και συμβάλλει στη  δημιουργία ενός παραλλήλου συστήματος χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Θα έχει την ολόπλευρη στήριξη μου για την επίτευξη των στόχων του».

 Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Οικονομικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013