*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) στo πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει σε όλη την Ελλάδα, για την πάταξη πάσης φύσεως οικονομικών εγκλημάτων, εκτός των άλλων, διαπίστωσε και τα ακόλουθα:

1. Στην Κομοτηνή, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση της, πραγματοποίησε την 15.10.2012 έρευνα σε δύο (2) οικίες στην περιοχή Ηφαίστου Κομοτηνής. Κατά την διεξαχθείσα έρευνα, η οποία έλαβε χώρα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν εντός των δύο κατοικιών πακέτα αφορολόγητα τσιγάρα διαφόρων τύπων, ποσότητα η οποία εισήχθη λαθραία στο εσωτερικό της χώρας και τέθηκε στην κατανάλωση, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

 

Η ανωτέρω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε και οι δύο (2) δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στo πλαίσιο ης αυτόφωρης διαδικασίας και προσήχθησαν ενώπιον του Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ροδόπης, μετά της σχηματισθείσης σε βάρος τους δικογραφίας.

2. Στη Θεσσαλονίκη, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα, προέβη στη σύλληψη και προσαγωγή στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας των παρακάτω δύο (2) οφειλετών:

α) Ενός νομίμου εκπροσώπου - Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ανωνύμου Εταιρείας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, για την καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των διακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων πενήντα εννέα ευρώ και εξήντα τεσσάρων λεπτών (264.259,64 €).

β) Ενός ατόμου για την καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. Ζ΄ Θεσσαλονίκης και με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των διακοσίων δέκα έξι χιλιάδων ενενήντα τεσσάρων ευρώ και πενήντα λεπτών (216.094,50 €).Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Οικονομικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013