*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος | Χανιά: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων | Νεκρός άντρας σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια | Kαταδίωξη στην Άρτα - «Έπιασαν» 27χρονο με 53 κιλά χασίς.

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μετά τη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling

Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχομαι στην Ελλάδα τον Klaus Regling, ο οποίος είναι  επικεφαλής του EFSF και του ESM, δύο πολύ σημαντικών μηχανισμών για την ευρωπαϊκή οικονομική σταθερότητα.

Η ίδρυση του EFSF, το 2010, και του ESM, το 2012, έχει σκοπό να προσφέρει ένα δίχτυ προστασίας στις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά σε συνθήκες κρίσης όπως η σημερινή.  Δεδομένου ότι ορισμένες φορές οι σύγχρονες οικονομίες εμφανίζουν μεταπτώσεις, η ύπαρξη αξιόπιστων μηχανισμών προστασίας είναι μεγάλης σημασίας για την εξασφάλιση της σταθερότητας.

Το EFSF έχει ενισχύσει πολύ σημαντικά την Ελλάδα. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά. Πάνω από το 60% της βοήθειας που έχει προσφέρει το  EFSF σε χώρες της Ευρώπης έχει έρθει στην Ελλάδα. Για ένα ελληνικό νοικοκυριό το όφελος,  σε ετήσια βάση, είναι περίπου 3.000 ευρώ. Με το να δανείζεται κανείς από το EFSF αντί να δανείζεται στην αγορά γλιτώνει το νοικοκυριό 3.000 ευρώ το χρόνο. Απίστευτο νούμερο.

Η βοήθεια αυτή του EFSF δείχνει ότι πραγματικά η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δουλεύει, ότι όλοι πιστεύουμε στο εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης. Εμείς ως Έλληνες πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία μας  και πιστεύουμε ότι από την πλευρά τους και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα κάνουν το χρέος τους.

Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα φτιάξουμε μια ενωμένη Ευρώπη. Δουλεύουμε, όπως ξέρετε, για την τραπεζική ενοποίηση.

Στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας κάναμε γι αυτό πάρα πολλά. Η προσπάθεια συνεχίζεται και τελικά θα φτιάξουμε το «όνειρο» της Ενωμένης Ευρώπης, που θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Εμείς ως Έλληνες που ζήσαμε την κρίση θα έχουμε την ευτυχία στο μέλλον να δούμε αυτό το «όνειρο» να γίνει πραγματικότητα. Ενωμένη Ευρώπη, ενωμένοι λαοί που δείχνουν την αλληλεγγύη τους.Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Οικονομικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013