*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

ΕΡΩΤΗΣΗ : Επενδύουν οι ομογενείς μας στην Ελλάδα κ. Υπουργέ; Έχουν βοηθήσει τη χώρα όσο θα έπρεπε;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, το καλό πρόσωπο της Ελλάδας ήταν οι Έλληνες του εξωτερικού. Όλοι τους, ως επιστήμονες, ως επιχειρηματίες ακόμη και ως συνταξιούχοι, δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι διαφορετική από αυτό που παρουσιάστηκε διεθνώς πριν από 3-4 χρόνια. Στηριζόμαστε σε αυτούς και οφείλουμε να τους στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Για αυτό και θέλουμε να υπάρχει ένας φορολογικός νόμος πιο απλός, πιο ελκυστικός για να επενδύσουν οι ομογενείς μας στη πατρίδα τους».

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιες είναι οι ενέργειες της Κυβέρνησης για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τους πολίτες που βρίσκονται στις φλεγόμενες περιοχές;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνοι σταθεροί κρίκοι σε αυτή τη φλεγόμενη περιοχή. Η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή νησίδα στην περιοχή της και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και όλοι μας εργαζόμαστε με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο Υπουργός Εξωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην Αίγυπτο. Πριν λίγες μέρες, είχα στο γραφείο μου την Ελληνίδα Πρέσβη στο Λίβανο, την κυρία Μπούρα. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις χώρες αυτές. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τους Έλληνες που ζουν ή επιχειρούν εκεί αλλά και για όλους τους ορθόδοξους που είναι πολλοί περισσότεροι από τους Έλληνες. Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους Έλληνες πολίτες στην περιοχή και υπάρχουν σχέδια για την παροχή αρωγής αν χρειαστεί».

ΕΡΩΤΗΣΗ : Η Ελλάδα της κρίσης μπορεί να σηκώσει ένα κύμα προσφύγων;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Γνωρίζουμε ότι αν υπάρξει πόλεμος η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής προσφύγων. Από τη μία υπάρχει η εξαιρετική δουλειά που κάνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που περιορίζει τους λαθρομετανάστες και από την άλλη έχουμε την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα, διότι από τη χώρα μας έχουν περάσει όλα τα κύματα μετανάστευσης από την Ασία. Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε το βάρος που μας αναλογεί να σηκώσουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι παραπάνω από αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά δεν έχεις άλλο τρόπο να αντιμετωπίσεις αυτόν που έρχεται από μια εμπόλεμη περιοχή, με στόχο να σώσει την ζωή του και την οικογένεια του».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ζητήσετε περισσότερα χρήματα από την Ε.Ε;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα τα δούμε όλα αυτά».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Να περάσουμε στα των δανειστών μας. Πληροφορίες λένε ότι οι τροϊκανοί θέλουν να πάρουν τον έλεγχο και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, να τους πληροφορήσω ότι σε μένα υπήρχαν τρία προγράμματα σε εκκρεμότητα. Από τη στιγμή που οι αρμόδιες Υπηρεσίες μου έδωσαν το πράσινο φως, τα υπέγραψα και βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης τους.
Τώρα, οι κύριοι της Τρόικας πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα: η Ελλάδα έχει κάνει πολλά όλο αυτό το διάστημα και έχει πετύχει ακόμα περισσότερα. Εμείς πλέον προχωρούμε. Όλες τις υποχρεώσεις τις έχουμε εκπληρώσει».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ίδιοι, όμως, έχουν διαφορετική άποψη και έρχονται με άγριες διαθέσεις. Ζητούν το κλείσιμο των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και απειλούν για συνέχεια.

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Τις έχουμε εκπληρώσει στο έπακρο τις υποχρεώσεις μας. Αυτά που απομένουν να γίνουν είναι οι δομικές αλλαγές, τις οποίες και προχωράμε. Εκχώρηση, όμως, κυβερνητικών αρμοδιοτήτων προς τρίτους δεν πρόκειται να γίνει. Και μιλώ σε κυβερνητικό επίπεδο και όχι μόνο σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λένε όμως ότι δεν πετυχαίνουμε τους στόχους των εσόδων, δεν προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις και άρα πρέπει να επέμβουμε. Μιλούν ήδη για νέο μνημόνιο. Το νέο μνημόνιο θα φέρει νέα μέτρα. Μπορεί η ελληνική κοινωνία να σηκώσει νέα μέτρα;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ελληνικός λαός έχει δώσει περισσότερα από αυτό που περιμέναμε. Έχει σηκώσει πολύ μεγάλα βάρη, έχει κάνει απίστευτη υπομονή, καθώς έχει έρθει σε τραγικό επίπεδο μόνο και μόνο για να βοηθήσει τη χώρα να αποπληρώσει αυτά που οφείλει. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα μέτρα. Το χρηματοδοτικό κενό είναι 10 δις. Πολύ μικρό, όπως λέει ο κ. Τουρκολιάς, σε σχέση με τα 250 δις. των δύο μνημονίων. Σταγόνα στον Ωκεανό».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όχι σε νέα μέτρα δηλαδή ακόμα και αν μας το ζητήσουν;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν μπορούν να ληφθούν άλλα μέτρα. Το έχει πει σε όλους τους τόνους ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το λέει σε κάθε ευκαιρία»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως λέει άλλα και μάλιστα σας κατηγορεί ότι δεν διαπραγματεύεστε. Ζητάει εκλογές για να καταργήσει τα μνημόνια…

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Κυβέρνηση έχει στόχο να εξαντλήσει την τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος με τη στάση του. Λέει όχι σε όλα και δεν έχει να προτείνει κάτι. Τους ρωτάμε: Ποιο είναι το σχέδιο σας; Όσες φορές είπαν ότι θα φέρουν στη Βουλή σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, έφεραν εκθέσεις ιδεών γραμμένες στο πόδι. Γι’ αυτό ο λαός τους γυρνά την πλάτη. Είναι ο ίδιος λόγος που οι πολίτες στηρίζουν την Κυβέρνηση, τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Αισθάνονται ασφάλεια και καταλαβαίνουν ότι δίδεται μια προοπτική ασφάλειας για τη χώρα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πετύχει ο Αντώνης Σαμαράς, κ. Υπουργέ;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι ένας. Πώς θα βγει η Ελλάδα από το τέλμα. Τον βλέπετε ότι είναι ένας Πρωθυπουργός που εργάζεται 20 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο. Ακόμα και τις 4 ώρες που χρειάζεται για να ξεκουραστεί, σκέφτεται τις λύσεις. Το θέμα, σας είπα, είναι πώς θα φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Να διασώσουμε τη χώρα και να εξαντλήσουμε την τετραετία. Είμαι αισιόδοξος. Με τον Αντώνη Σαμαρά θα πετύχουμε».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε αναλάβει καθήκοντα μόλις δύο μήνες. Τι γίνετε με τις ΜΚΟ; Έχει φύγει τόσο κρατικό χρήμα χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπάρχουν ΜΚΟ που έχουν κάνει περίφημη δουλειά. Κάποιες που δεν έχουν κάνει χρηστή διαχείριση, έφεραν σύννεφα στην ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό θεώρησα σωστό, όλες οι ΜΚΟ να τεθούν υπό τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών και να αποφασίσουν αυτοί για τη συνέχεια. Από τις 196, οι 86 είχαν ήδη τεθεί υπό έλεγχο και εγώ έστειλα για έλεγχο τις υπόλοιπες 110. Πολλές φορές ένα καλό έργο μπορεί να αμαυρωθεί από τους λίγους που κάνουν κακό».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και με αυτούς που έχουν κλέψει; Θα ζητήσετε πίσω τα χρήματα που έχουν πάρει από τον ελληνικό λαό για ίδιον όφελος;

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σαφέστατα. Υπάρχουν υποχρεώσεις βάσει νόμου, στις οποίες υπάγονται οι ΜΚΟ».

 


 Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Εξωτερικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013