*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Ο Yφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σόφια στο Συνέδριο του Economist "EU Balkan Summit", συναντήθηκε με τον Βούλγαρο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Todor Churov.

Στη συνάντηση του κ. Κούρκουλα με τον ομόλογό του, στο Βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ κ. Ευ. Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Vigenin στην Αθήνα, επιβεβαιώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δυο λαών, καθώς και το καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κ. Κούρκουλας ενημέρωσε τον κ. Churov, σχετικά με την επερχόμενη Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τις ευκαιρίες συνεργασίας των δυο κρατών, μέσω του νέου μηχανισμού «Connecting Europe Facility», το οποίο αποτελεί μέρος του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε, ιδιαιτέρως, την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης  μεταναστευτικής πολικής  της ΕΕ, η οποία θα αντιμετωπίζει και το πολυδιάστατο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Εξωτερικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013