*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο.

Στην ημερήσια διάταξη του εν λόγω Συμβουλίου, περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με θέματα ψηφιακής οικονομίας και καινοτομίας, Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής ένωσης και της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ, καθώς επίσης και με ζητήματα μετανάστευσης και προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, εξάλλου, θα προβεί σε απολογισμό της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το τρέχον έτος, διαδικασία, η οποία αφορά στο συντονισμό διαρθρωτικών, δημοσιονομικών και μακροοικονομικών πολιτικών των Κρατών Μελών.

Σημειώνεται, ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα υιοθετήσει Συμπεράσματα, για την προστιθέμενη αξία των Μακροπεριφερειών, μορφή περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ κρατών μελών και γειτονικών τους χωρών. Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου που θα υλοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και αφορά σε δράσεις καινοτόμου θαλάσσιας και παράκτιας ανάπτυξης, μεταφορών, περιβάλλοντος και τουρισμού.

 

 Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Εξωτερικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013